Βίντεο: Κατάπλους ΤΠΚ Υποπλοίαρχος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας

Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 το ΤΠΚ Υποπλοίαρχος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ (P78) μετά την εκτέλεση δοκιμαστικού πλου κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας/ Αμφιάλη.

Η τελετή ένταξης του ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ στο Πολεμικό Ναυτικό προγραμματίζεται εντός του μηνός Ιουλίου.

Οι εργασίες ολοκλήρωσης επιμέρους συστημάτων πρόκειται να αναληφθούν από το ΠΝ προκειμένου το πλοίο να αποδοθεί στη συνέχεια στο Αρχηγείο Στόλου για πλήρη επιχειρησιακή ένταξη.

Στο φωτογραφικό υλικό που αποδέσμευσε το ΓΕΝ, διαπιστώνεται ότι δεν έχουν εγκατασταθεί στο πλοίο οι εκτοξευτές των 8 βλημάτων επιφανείας – επιφανείας ΜΜ40 Exocet ενώ σε επίπεδο ηλεκτρονικών δεν έχουν εγκατασταθεί οι πλήρεις υποδομές δορυφορικών επικοινωνιών.

Εξωτερικώς, στο πυροβόλο δεν έχει προσαρμοσθεί η πλαστική επικάλυψη γύρω από αυτό για προστασία του καταστρώματος από τους απορριπτόμενους κάλυκες ενώ απουσιάζει και η ελαστική λέμβος γενικής χρήσεως – διασώσεως.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.