Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 το ΤΠΚ Υποπλοίαρχος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ (P78) μετά την εκτέλεση δοκιμαστικού πλου κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας/ Αμφιάλη.

Η τελετή ένταξης του ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ στο Πολεμικό Ναυτικό προγραμματίζεται εντός του μηνός Ιουλίου.

Οι εργασίες ολοκλήρωσης επιμέρους συστημάτων πρόκειται να αναληφθούν από το ΠΝ προκειμένου το πλοίο να αποδοθεί στη συνέχεια στο Αρχηγείο Στόλου για πλήρη επιχειρησιακή ένταξη.

Στο φωτογραφικό υλικό που αποδέσμευσε το ΓΕΝ, διαπιστώνεται ότι δεν έχουν εγκατασταθεί στο πλοίο οι εκτοξευτές των 8 βλημάτων επιφανείας – επιφανείας ΜΜ40 Exocet ενώ σε επίπεδο ηλεκτρονικών δεν έχουν εγκατασταθεί οι πλήρεις υποδομές δορυφορικών επικοινωνιών.

Εξωτερικώς, στο πυροβόλο δεν έχει προσαρμοσθεί η πλαστική επικάλυψη γύρω από αυτό για προστασία του καταστρώματος από τους απορριπτόμενους κάλυκες ενώ απουσιάζει και η ελαστική λέμβος γενικής χρήσεως – διασώσεως.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: