Καθελκύστηκε το πρωτο υποβρύχιο Type 218SG κλάσης Invincible της Σιγκαπούρης

Το πρώτο υποβρύχιο Type 218SG κλάσης Invincible του Πολεμικού Ναυτικού της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης (RSN), Invincible, καθελκύστηκε στο ναυπηγείο της Thyssenkrupp Marine Systems Shipyard (TKMS) στο Κίελο, στην Γερμανία.

“Το RSN διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των ανοιχτών Θαλάσσιων Γραμμών Επικοινωνίας (SLOC), όχι μόνο για την Σιγκαπούρη, αλλά επίσης, και για όλον τον κόσμο. Το ναυτικό περιβάλλον γύρω απο την Σιγκαπούρη αντιμετωπίζει απειλές… Σε αυτό το πλαίσιο, η αγορά των υποβρυχίων Type 218SG υλοποιείται την κατάλληλη στιγμή.” δήλωσε ο υπουργός άμυνας της Σιγκαπούρης, Νάγκ Ενγκ Χέν.

Μετά την καθέλκυση του, το Invincible θα διέλθει σειρά εν πλω δοκιμών πριν παραδοθεί στην Σιγκαπούρη το 2021. Τα υπόλοιπα τρία υποβρύχια ειναι υπό κατασκευή.

Το Invincible ειναι το πρωτο από τα τέσσερα τροποποιημένα υποβρύχια που σχεδιάστηκαν για επιχειρήσεις στα ρηχά και γεμάτα κίνηση τροπικά ύδατα. Με τα ονόματα Invincible, Impeccable, Illustrious και Inimitable, τα νέα υποβρύχια θα σχηματίσουν το στρατηγικό πλεονέκτημα της άμυνας της Σιγκαπούρης. Τα υποβρύχια αναμένονται να παραδοθούν απο το 2021 και μετέπειτα και θα αντικαταστήσουν τα σημερινά υποβρύχια κλάσης Archer και Challenger που αποκτήθηκαν μεταχειρισμένα απο το σουηδική Πολεμικό Ναυτικό, τα οποία το RSN χρησιμοποιεί για περισσότερο απο δύο δεκαετίες.

Αυτά τα υποβρύχια, που εκτοπίζουν 2200 τόνους (σε κατάδυση) θα έχουν ταχύτητα που ξεπερνάει τους 15 κόμβους σε κατάδυση. Ειναι 70 μέτρα μήκους και 6,3 μετρά σε διάμετρο. Ο οπλισμός τους θα εξαπολύεται απο τις 8 τορπιλοσωλήνες των 533 χιλιοστών. Τα Type 218SG βασίζονται στο TKM Type 214, με στοιχειά απο το Type 214A (όπως το τμήμα Χ του πηδαλίου).

Τα υποβρύχια κλάσης Invincible ειναι εξοπλισμένα με σημαντικά βελτιωμένες ικανότητες. Διαθέτουν συστήματα αναερόβιας πρόωσης (AIP) που βασίζονται στην τεχνολογία κυψελών καυσίμων, η οποία θα δώσει στο υποβρύχιο τη δυνατότητα να παραμείνει σε κατάδυση για περίπου 50% περισσότερο χρόνο. Μεταφέρουν επίσης σύστημα μάχης που σχεδιάστηκε από τις Atlas Elektronik και ST Electronics.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navalnews.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

4 Απαντήσεις

 1. αυτό άραγε θα έχει τα προβλήματα και τις αστοχίες που είχαν τα 214, οπως τα είχε αναφέρει ο ναυαρχός ε.α Ραδάμανθυς Φουντουλάκης στο δημοσιογράφο καρβουνόπουλο?

  1. Μέχρι σήμερα θα έχει ωριμάσει σαν σύστημα, αλλιώς θα ήταν λίγο περίεργο να επιλεχθεί απο επιπλέον πελάτες. Οι Γερμανοί πάντως είχαν προειδοποιήσει την ελληνικη πλευρά ότι υπήρχε ρίσκο, εφόσον ήταν σχέδιο στα χαρτιά όταν επιλέχθηκε απο το ΠΝ(ενώ θα μπορούσαν να αγοράσουν το ήδη έτοιμο που έπλεξαν οι Ιταλοί, αλλά φαίνεται ότι ήθελαν περισσότερο μάκρος ίσως για απόθεμα όπλων, η επειδή ήθελαν απλά να είναι οι πρώτοι χρήστες νέου συστήματος/πλοίου).

   1. Gunslinger32 αν δεις τη συνέντευξη την έχει στο youtube, κάνε ένα κόπο,ο ναύαρχος δίνει στοιχεία πέρα από το μάκρος και τα ρίσκα..

   2. Σε περίπτωση που εννοείς την παρακάτω συνέντευξη (σε γνωστή εκπομπή) του ναυάρχου ε.α. σχετικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων, δεν παρατήρησα αναφορές που να αφορούν μια πρακτική η οποία εφαρμόστηκε/εφαρμόζεται αποκλειστικά στα υποβρύχια, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις προμηθειών αμυντικού υλικού. Συνεπώς δεν θα έλεγα ότι στα υποβρύχια πρόκειται για μια ιδιαίτερα προβληματική περίπτωση σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα(για τα 150+ αμερικάνικα μαχητικά που υπηρετούν την ΠΑ δεν είμαι σίγουρος αν θα ήθελα να γνωρίζω πόσες μίζες έπεσαν απο έναν Ν. Πλέσσα, που μπαινόβγαινε στο πεντάγωνο σαν να ήταν τσιφλίκι του πατέρα του η ένα country Club υψηλόβαθμων μάνατζερ εταιριών/παραγωγών αμυντικού υλικού).

    Σε μια υποθετική περίπτωση που δεν επιλέγονταν τα γερμανικά υποβρύχια, ποια θα ήταν όμως η εναλλακτική λύση (για εκείνη την εποχή), στην οποία θα είχε αποκλειστεί(;) η οποιαδήποτε απόπειρα λαδώματος των αρμοδίων/εμπλεκομένων, όπως και οποιαδήποτε αποφυγή προβλημάτων τεχνικής φύσεως στα πλοία που θα επιλέγονταν;

    Σε όλη αυτή την συζήτηση πρέπει να έχουμε πάντα υπόψην μας, ότι οι Γερμανοί εκείνη την εποχή πρόσφεραν ένα νέο σχέδιο υποβρυχίων με ένα επαναστατικό σύστημα προώθησης(AIP) που δεν είχαν οι ανταγωνιστές(ούτε κάν δοκιμασμένο όπως το γερμανικό, στα πλοία για το γερμανικό πολεμικό ναυτικό που ήταν ήδη σε υπηρεσία, πρίν την ναυπήγηση του πρώτου πλοίου για το ελληνικό ΠΝ).

    http://www.onalert.gr/stories/i-vomva-fountoulaki/33213

    https://m.youtube.com/watch?time_continue=648&v=UiF1mw37bew

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.