Το Καζακστάν παρέλαβε οχήματα Arlan

©KPE | Το Καζακστάν παρέλαβε ακόμη μια παρτίδα οχημάτων MRAP Arlan, στην φωτογραφία είναι τα οχήματα το 2018.

Το καζακικό υπουργείο άμυνας παρέλαβε ακόμη μια παρτίδα οχημάτων Arlan κατηγορίας Ανθεκτικά σε Νάρκες Προστατευόμενα σε Ενέδρες (MRAP), όπως ανακοίνωσε την 26η Νοεμβρίου η κατασκευάστρια εταιρεία Kazakhstan Paramount Engineering (KPE).

Λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των οχημάτων που παραδοθήκαν δεν αποκαλύφθηκαν, αν και η εταιρεία τόνισε οτι τα οχήματα περιλαμβάνουν αλλαγές στην εργονομία του πληρώματος συμφωνά με την ανατροφοδότηση του χρήστη, όπως επίσης αναβαθμίσεις στα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού. Τα οχήματα είναι επίσης εξοπλισμένα με συστήματα διήθησης αέρα από τα χημικά, βιολογικά, ραδιολογικά και πυρηνικά (ΧΒΡΠ) όπλα που παρέχουν τη δυνατότητα επιχειρήσεων σε μολυσμένες περιοχές για αρκετές ώρες.

Το Arlan βασίζεται στο 4Χ4 MRAP Marauder της Paramount Group αλλά προσαρμόστηκε στις τοπικές απαιτήσεις για επιχειρήσεις σε υπερβολική ζέστη και κρύο. Επιπροσθέτως στο σύστημα κλιματισμού, το όχημα διαθέτει σύστημα προθέρμανσης κινητήρα πριν την εκκίνηση για να επιτραπεί στο όχημα η εκκίνηση του σε υπερβολικά ψυχρές θερμοκρασίες κάτω των -50°C.

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τύπου της KPE, το όχημα διαθέτει 72% καζακική συμμετοχή στην παραγωγή και την υποστήριξη εφ’ όρου ζωής. Τα καζακικής κατασκευής υποσυστήματα του Arlan περιλαμβανουν ηλεκτροπτικά και τηλεχειριζόμενους σταθμού οπλισμού κατασκευασμένους από κοινοπραξία μεταξύ της τουρκικής Aselsan και την Kazakhstan Engineering, όπως επίσης και εγχώριας κατασκευής ασυρμάτους. Η KPE διαθέτει επίσης ένα ιδιόχρηστο γραφείο μελετών για να ανταποκριθεί στην ανατροφοδότηση και τις απαιτήσεις του πελάτη.

Ο καζακικός Στρατός παρέλαβε τα πρώτα Arlan τον Αύγουστο 2016, με την εκδοσή Ειδικών Δυνάμεων να παραδίδεται στα τέλη 2017.

 

Charles Forrester

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.