ΚΕΞ: Αναβάθμιση του λογισμικού SBPro στην έκδοση 4 (v4)

Πηγή φωτ: terranis.se | Τα μοντέλα των οντοτήτων του ΕΣ που εξομοιώνονται στην έκδοση 4 (v4) του SBPro του ΚΕΞ.

Ο Ελληνικός Στρατός επανενεργοποίησε την υποστήριξη του λογισμικού εξομοίωσης Steel Beasts Pro με την παραγγελία ενός νέου πακέτου επιπρόσθετων αδειών λογισμικού για το Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) της XXIII Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας λογισμικού εξομοίωσης Terranis στο επίσημο της ιστότοπο, τον Νοέμβριο 2020, ο Ελληνικός Στρατός αναβάθμισε το λογισμικό εξομοίωσης Steel Beasts Professional (SBPro) από την έκδοση 3 (v3) στην έκδοση 4 (v4) η οποία, μεταξύ των πολλών νέων εξελίξεων και χαρακτηριστικών, περιλαμβάνει την υποστήριξη ψηφιακού έδαφος υψηλής ανάλυσης και σε συνδυασμό με το LVC Game της Calytrix προσφέρει πλήρης συνδεσιμότητα κατανεμημένης διαδραστικής εξομοίωσης / αρχιτεκτονικής υψηλού επιπέδου (DIS/HLA).

Το λογισμικό Steel Beast Pro υιοθετήθηκε από το ΚΕΞ του ΕΣ το 2015 και έκτοτε έχει ενσωματωθεί σε χαμηλού κόστους επιτραπέζια συστήματα εξομοίωσης (ΕΣΕ) που κατασκευάστηκαν από το προσωπικό του ΚΕΞ με την πολύτιμη βοήθεια προγραμματιστών οπλιτών θητείας.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, η αποστολή του ΚΕΞ είναι η τεχνική και τακτική εκπαίδευση των Πληρωμάτων Αρμάτων των Τεθωρακισμένων Μονάδων, για τη βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων, μέσω μιας προκαθορισμένης σειράς ενεργειών, διαδικασιών και πρακτικών, η οποία θα τροφοδοτείται και θα ανανεώνεται συνεχώς, στο πλαίσιο των καθοριζομένων στόχων της Ιεραρχίας.

Το ΚΕΞ, το οποίο είναι το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΣ που είναι μια κανονική Μονάδα με αποκλειστική αποστολή την εκπαίδευση κι όχι ένα τμήμα ή μια υπομονάδα που οργανικά ανήκει σε μονάδα εκστρατείας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο ΚΕΞ δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του Ελληνικού Στρατού.

Τον Δεκέμβριο του 2021, από το βίντεο που αποδέσμευσε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση» (ΕΡΤ) σχετικά με την επίσκεψη του ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά, έγινε αντιληπτό ότι το ΚΕΞ, χρησιμοποιώντας το λογισμικό SBPro, ενεργοποίησε και εξομοιωτές αντιαρματικών και τους ενέταξε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχοντας εκπαίδευση και στα πληρώματα των αντιαρματικών M901 ITV του Ελληνικού Στρατού.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.