Κίνα: Ανεφοδιασμός αμφίβιου οχήματος Type 63A στην θάλασσα

©CCTV

Σύμφωνα με εικόνες που αποδεσμεύτηκαν σε κινεζικό αμυντικό ιστότοπο το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020, ο κινεζικός Στρατός διεξήγαγε ανεφοδιασμό καυσίμου, μέσα στην θάλασσα, ενός ελαφρού αμφίβιου οχήματος μάχης Type 63A. Το Type 63A είναι η βελτιωμένη έκδοση του Type 63 με νέα χαρακτηριστικά για καλύτερες αμφίβιες επιδόσεις στην θάλασσα. Μπορεί να αναπτυχθεί από αποβατικά πλοία 10 χλμ ή παραπάνω από την ακτογραμμή.

Το αμφίβιο ελαφρύ όχημα μάχης Type 63A είναι μια ριζικά βελτιωμένη έκδοση του Type 63. Το Type 63A εισήλθε σε υπηρεσία με τον κινεζικό Στρατό το 1997. Περισσότερα από 300 απο αυτά τα οχήματα κατασκευάστηκαν για λογαριασμό του κινεζικού Στρατού. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο ελαφρύ όχημα μάχης έχει εξαχθεί στην Βενεζουέλα. Αυτήν την στιγμή, πολύ λίγες χώρες εξελίσσουν αμφίβια όχημα μάχης και η Κίνα είναι μια απ’ αυτές.

Το Type 63A είναι ένα ελαφρύ θωρακισμένο αμφίβιο όχημα μάχης με σκάφος που μοιάζει σαν χοντρή βάρκα. Το σύστημα ανάρτησης διαθέτει έξι εδαφικούς τροχούς σε κάθε πλευρά. Ο επανασχεδιασμένος πύργος συγκολλημένου χάλυβα είναι τοποθετημένος στο κέντρο του σκάφους, με το συγκρότημα ισχύος να βρίσκεται στο πίσω μέρος. Το Type 63A διαθέτει δυο επιπλέον δεξαμενές επίπλευσης για να αυξηθεί η σταθερότητα του οχήματος μέσα στο νερό. Υπάρχουν τρία στόμια εισαγωγής νερού και στις δύο πλευρές του σκάφους. Δυο εκτοξευτήρες νερού είναι τοποθετημένοι στο πίσω μέρος του σκάφους.

Το Type 63A διαθέτει μεγαλύτερο πύργο συγκολλημένου χάλυβα που αντικαθιστά τον αρχικό πύργο του Type 53, το εκσυγχρονισμένο Type 63A χρησιμοποιεί ένα σταθεροποιημένο ραβδωτό πυροβόλο των 105 χλστ που αντικαθιστά το πυροβόλο των 85 χλστ. Το ραβδωτό πυροβόλο των 105 χλστ μπορεί να εκτοξεύσει διατρητικά (AFPSDS), εκρηκτικά (HE) και κοίλου γεμίσματος αντιαρματικά εκρηκτικά (HEAT) βλήματα. Μεταφέρει 45 βλήματα στο εσωτερικό του οχήματος.

Οι ενισχυμένες ικανότητες του Type 63A επιτρέπουν στο όχημα να εκτελεί αμφίβιες επιχειρήσεις από πολεμικά πλοία σε αποστάσεις 5-7 χλμ από την ακτή και με ταχύτητα 28 χλμ/ώρα.

©Army Recognition | Αμφίβιο όχημα μάχης Type-63A του κινεζικού Στρατού.

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.