Το FBI εκπαιδεύει την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) προγραμμάτισε μια σύντομη σχετικά εκπαίδευση των μελών της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου.

Η αστυνομία του Κοσόβου με ανακοίνωση τύπου ανακοίνωσε ότι τα μέλη της θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά μαθήματα από το FBI.

«Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, ως κύρια δύναμη της επιβολής του νόμου στη χώρα, συνεργάστηκε σταθερά με διάφορα κράτη και επαγγελματικές υπηρεσίες για την οικοδόμηση επαγγελματικών ικανοτήτων των αστυνομικών» αναφέρει το ανακοινωθέν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την Αστυνομία, δόθηκε προτεραιότητα στην εντατικοποίηση των σημαντικών δραστηριοτήτων υποστήριξης της δομής ασφαλείας του Κοσόβου από τους Αμερικανούς σε ένα πρόγραμμα  που άρχισε στις 6 Μαΐου και τελείωσε στις 10 Μαΐου.

Η εκπαιδευτική εβδομάδα διάρκειας 40 συνολικά ωρών είχε τίτλο «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης- Διαπραγμάτευση σε συνθήκες κατάστασης κρίσης». Στην κατάρτιση συμμετείχαν 25 εξειδικευμένα μέλη της αστυνομίας του Κοσόβου.

Πηγή: www.echedoros-a.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.