Λετονία: Νέος εξομοιωτής τακτικής Διμοιρίας για Α/Τ πυραύλους Spike LR2 και Spike SR

Ο Στρατός της Λετονίας ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του νέου εξομοιωτή, τελευταίας τεχνολογίας, εκπαίδευσης στην τακτική για τους αντιαρματικούς πυραύλους Spike. Το νέο σύστημα θα εκπαιδεύει τις λετονικές δυνάμεις στην χρήση των πυραύλων Spike LR2 και Spike SR της ισραηλινής εταιρείας Rafael Advanced Defence Systems, που παράγεται από την EuroSpike (κοινοπραξία ανάμεσα στην Rafael, την Diehl και την Rheinmetall Electronics).

Ο Spike LR2 είναι ένας πύραυλος πέμπτης γενιάς με δραστικό βεληνεκές 5,5 χλμ και ο Spike SR είναι ένας ελαφρύς πύραυλος με ικανότητα “βάλλω-και-ξεχνω” στα 2 χλμ.

Ο εξομοιωτής εκπαίδευσης στην τακτική Διμοιρίας Spike (STT), εγκαταστάθηκε στα τέλη Αυγούστου 2020 από τις ομάδες της Rafael και της EuroSpike. Ο STT παρέχει στους Σκοπευτές των πυραύλων, στοιχειάρχες και διμοιρίτες, πλήρως προσωμοιωμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση, βελτιώνοντας τα επίπεδα δεξιοτήτων στην σκόπευση και την διοίκηση και έλεγχο, οδηγώντας τον Σκοπευτή μέσα από όλα τα στάδια της διαδικασία της τεχνικής της βολής (ΤτΒ) με την χρήση οπτικής ή υπέρυθρης παρακολούθησης μιας προσομοιωμένης εικόνας εως την προσβολή του στόχου.

Ο STT μπορεί να εξομοιώσει τις δυσκολίες στην διαχείριση του πραγματικού πεδίου μάχης, όπως η διοίκηση και ο έλεγχος πολλαπλών εκτοξευτών, η εκπαίδευση στην συνεργασία μεταξύ σημείων παρατήρησης και σημείων βολής εκπαιδεύει τους Σκοπευτές και Στοιχειάρχες στην ολοκλήρωση διαφορετικών σεναρίων. Εξομοιώνει σενάρια με διαφορετικό περιβάλλον μέσα σε βάση δεδομένων που αναπαριστά πραγματικά εδάφη, με διάφορες συνθήκες ορατότητες, εξομοιώνει τις διαφορετικές εποχές του έτους και μπορεί να εξελιχθεί και ρυθμιστεί σύμφωνα με τις ειδικές απαιτήσεις του χειριστή, όπως η ανάλυση αληθινών απειλών, το πολεμικό δόγμα και την αναμενόμενη σειρά ενεργειών του εχθρού.

Οι εκπαιδευόμενες Διμοιρίες Spike θα διέλθουν μέσα από ολοκληρωμένους κύκλους σχεδιασμού αποστολής, εκτέλεσης αποστολής και το λεπτομερή απολογισμό μετά την εκπαίδευση (AAR) σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά την διεξαγωγή του σεναρίου, το οποίο καταγράφεται πλήρως (περιλαμβάνεται βίντεο, ήχος και καταγραφές συνομιλιών στον ασύρματο), επιτρέποντας τον βέλτιστο απολογισμό επίδοσης μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης.

Ο Spike SR είναι ένας ελαφρύς φορητός πύραυλος “βάλλω-και-ξεχνώ” μιας χρήσης με δραστικό βεληνεκές 2 χλμ. Ζυγίζει μόνο 10 κιλά και με διπλό ανιχνευτή (seeker), και χάρις στον εξελιγμένο του ανιχνευτή επιτρέπει στο κινούμενο πεζικό να εντοπίσει και προσβάλει ταχέως κινούμενους στόχους σε μικρό βεληνεκές.

Ο Spike LR2 είναι ένας πύραυλος πολλαπλών χρήσεων πέμπτης γενιάς. Διαθέτει βελτιωμένο δραστικό βεληνεκές μέχρι τα 5,5 χλμ, ζυγίζει μόνο 13 κιλά, διαθέτει βελτιωμένη καταστρεπτικότητα, εξελιγμένες ικανότητες σκόπευσης στόχων και δίκτυο με δυνατότητα καλύτερης κατανομής στόχων από τρίτα μέρη με ενσωματωμένη μονάδα αδρανειακής μέτρησης (IMU).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.