Η εταιρεία Leonardo ανακοίνωσε τις πρώτες αεροπορικές δοκιμές του ραντάρ ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) Osprey 50, τη νέα, μεγαλύτερου ανοίγματος κεραίας έκδοση του επιτυχημένου ραντάρ επιτήρησης Osprey.

Οι αεροπορικές δοκιμές πραγματοποιήθηκαν για την υποστήριξη της παραγωγή της στρατηγικής πλατφόρμας συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR) και σύστηματος αναγνώρισης τακτικού ραντάρ συνθετικού ανοίγματος (TacSAR) της Collins Aerospace.

Το Osprey είναι μια οικογένεια ραντάρ πολλαπλών ρόλων που στηρίζεται στην τεχνολογία AESA και παραμένει το μοναδικό σύστημα του τύπου που διατίθεται σήμερα το οποίο προσφέρει πλήρως σφαιρική κάλυψη χωρίς κινούμενα μέρη. Ανάμεσα στα υπόλοιπα πλεονεκτήματα, αυτό επιτρέπει στο ραντάρ να εγκατασταθεί σε πλατφόρμες όπου η εγκατάσταση μιας περιστρεφόμενης κεραίας είναι ακατάλληλη. Η οικογένεια Osprey ήταν μια διεθνής επιτυχία, έχοντας πωληθεί σε 12 πελάτες. Το Osprey 50 είναι η μεγαλύτερη και πιο ικανή εκδοσή που παρέχει ενισχυμένη επίδοση για αποστολές δια ξηράς, θαλασσής και αέρος-αέρος. Είναι ιδανικό για μεσαία και μεγάλα αεροσκάφη τα οποία μπορούν να παρέχουν τον απαιτούμενο χώρο και ισχύ.

To Osprey 50 στηρίζεται στην εδραιωμένη θέση στην αγορά του μοντέλου Osprey 30 το οποίο είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις σταθερού πλαισίου και καρδανικόυ αναρτήρα και αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλές για τις επανδρωμένες και ανεπάνδρωτες πλατφόρμες ISR. Οι πελάτες διάλεξαν το Osprey για τις ικανότητες, την ευέλικτη εγκατάσταση και την προσιτή του τιμή. Το Osprey 30 είναι εγκατεστημένο στο MQ-8C Firescout (οπου μετονομάστηκε σε AN/ZPY-8) του Ναυτικού των ΗΠΑ και στο νορβηγικό ελικόπτερο παντός καιρού ερευνάς και διάσωσης, Leonardo AW101.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: