Lima 2019: Η Naval Group παρουσίασε τα νέα προϊόντα της

Από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου 2019, η Naval Group συμμετείχε στη LIMA – τη Διεθνή Έκθεση Ναυτιλίας και Αεροδιαστημικής του Langkawi. O όμιλος θα παρουσίασε, στο περίπτερο N°B473, τις καινοτομίες αιχμής που δημιουργήθηκαν για τα σύγχρονα ναυτικά, αποδεικνύοντας τις ικανότητες που διαθέτει στη ναυπήγηση σύγχρονων στρατιωτικών πλοίων και υποβρυχίων σε συνδυασμό με ολοκληρωμένες λύσεις υψηλής τεχνολογίας για συστήματα.

Η LIMA είναι μία ευκαιρία για ενίσχυση της μακρόχρονης παρουσίας της Naval Group στη Μαλαισία, και να επιβεβαιώσει την προσήλωση του Ομίλου στη στρατηγική συνεργασία με τη χώρα. Η Naval Group είναι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη του Μαλαισιανού Βασιλικού Ναυτικού και νιώθει υπερηφάνεια για την παροχή τεχνολογικής υπεροχής μέσω της γκάμας προϊόντων της. Το περίπτερο της Naval Group booth στη LIMA αντανακλά αυτή ακριβώς την ολοκληρωμένη προσφορά με έμφαση στα πλοία επιφανείας και τις καινοτόμες λύσεις.

©Naval Group

Η Gowind® αποτελεί την απάντηση της Naval Group στις προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας του 21ου αιώνα. Η πλατφόρμα συνδυάζει χαρακτηριστικά που διασφαλίζουν την υψηλή ικανότητα επιβίωσης με εξαιρετικές επιδόσεις σε αντιαεροπορικό και ανθυποβρυχιακό πόλεμο καθώς και πόλεμο επιφανείας χάρις στην MU90 και το CANTO®-V.

H Naval Group συνδυάζει μία μοναδική πλατφόρμα με τις ικανότητες που παρέχουν τα συστήματα μάχης προκειμένου να παρέχει επιχειρησιακή υπεροχή και ασφάλεια, επωφελούμενη από τη σημαντική κληρονομιά του Γαλλικού Ναυτικού. Η Νaval Group συμβάλλει στην ενδυνάμωση της εδαφικής κυριαρχίας των πελατών της μέσω μακροχρόνιων συμπράξεων, βιομηχανικής συνεργασίας και διαρκείς υπηρεσίες υποστήριξης, όπως αποδεικνύεται από τα διαπιστευτήρια της. Εννέα στις δέκα Gowind® κατασκευάζονται σε συνεργασία με ξένους εταίρους στη Μαλαισία και την Αίγυπτο. Το Δεκέμβριο του 2012, το Μαλαισιανό Βασιλικό Ναυτικό ανέθεσε στη Boustead Naval Shipyard (BNS) την κατασκευή 6 6 Second Littoral Combat Ships, στο Λουμούτ της Μαλαισίας, με βασικό υπεργολάβο τη Naval Group.

To MISTRAL είναι ένα πλοίο Αποβατικής Κρούσης πολλαπλών χρήσεων, που παρέχει διευρυμένες δυνατότητες. Είναι σχεδιασμένο για να ηγείται και να φέρνει εις πέρας, κοινές επιχειρήσεις καθώς και αποστολές Έρευνας & Διάσωσης ή ανθρωπιστικής βοήθειας από θαλάσσης. To σύστημα πρόωσης που διαθέτει παρέχει στο πλοίο υψηλές δυνατότητες και ικανότητα ελιγμών. Οι λειτουργίες του MISTRAL ενοποιούνται μέσω πλατφόρμας, με βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική και καινοτόμες λύσεις, διευρύνοντας τις δυνατότητες ενός συμβατικού LHD. Το MISTRAL είναι από το σχεδιασμό του προορισμένο για πολλαπλές χρήσεις. Η μαχητική ικανότητα του MISTRAL έχει αποδειχθεί κατά την υπηρεσία του στο Γαλλικό Ναυτικό ενώ όλα είναι έτοιμα για τη μεταφορά τεχνολογίας στη Μαλαισιανή βιομηχανία. Για το μελλοντικό σχέδιο απόκτησης του πλοίου Υποστήριξης Πολλαπλών Ρόλων (MRSS), η Naval Group μια λύση με βάση το σχεδιασμό του MISTRAL και προσαρμογή κατά 60% στις τοπικές ανάγκες.

Το SCORPENE® είναι ιδανικά εξοπλισμένο για δράση και επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα. Εύρωστο και ανθεκτικό, είναι ένα υποβρύχιο σχεδιασμένο για επιχειρήσεις στον ωκεανό αλλά και σε πιο κλειστές θάλασσες. Επιτελεί όλο το εύρος αποστολών όπως ανθυποβρυχιακή δράση και πόλεμος επιφανείας, ειδικές επιχειρήσεις, επιθετική ναρκοθέτηση και συγκέντρωση πληροφοριών. Το Μαλαισιανό Βασιλικό Ναυτικό αγόρασε 2 υποβρύχια κλάσης SCORPENE® που τώρα συντηρούνται από τη BDNC JVC με τη συμμετοχή της Naval Group. Η BDNC έχει αναπτύξει εξ ολοκλήρου συγκεκριμένες ικανότητες που επιτρέπουν στη Μαλαισία να ενισχύσει την κυριαρχία της στον τομέα των υποβρυχίων, από την προγραμματισμένη συντήρηση έως τη γενική επισκευή (REFIT).

Η [email protected]® είναι η απάντηση της Naval για τα ναυτικά σώματα που αναζητούν μία μικρότερη και πιο συμπαγή φρεγάτα FREMM (σημείωση: με τις ίδιες επιχειρησιακές δυνατότητες) για την υλοποίηση ένος μεγάλου εύρους αποστολών, κατά μόνας ή ως μέρος task force, για αποστολές μεγάλου βεληνηκούς σε ανοιχτή θάλασσα, σε αβαθή ύδατα ή σε επιχειρησιακό περιβάλλον με έντονη κινητικότητα και περιορισμένο χώρο για ελιγμούς. Η Belharra® επωφελείται από την εμπειρία αιώνων της Naval Group, διασφαλίζοντας ανυπέρβλητες δυνατότητες stealth και εξαιρετικές δυνατότητες εντοπισμού. Διαθέτει μία στιβαρή πλατφόρμα, ανθεκτικά συστήματα και χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στο πλοίο να διατηρεί την επιχειρησιακή του ικανότητα μετά από ζημιά. Αυτή η νέα φρεγάτα διαθέτει υψηλού επιπέδου δυνατότητες πολέμου επιφανείας καθώς και αντιαεροπορικού, ανθυποβρυχιακού και ασύμμετρου πολέμου ενώ έχει δυνατότητα κρούση σε μεγάλο βεληνεκές.

Το CMS-NCI mk1 που παρουσιάζεται στη LIMA 2019 αποτυπώνει αυτές τις δυνατότητες, ενώ θα γίνεται σχετική επίδειξη, καθημερινά στις 11:00 και στις 15:00, στο περίπτερο της Naval Group μαζί με την Sapura. Επίσης, μια πολυλειτουργική κονσόλα χειριστή SETIS® που τονίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του συστήματος παρουσιάστηκε καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Το POLARIS® είναι ένα υψηλής επίδοσης στιβαρό σύστημα τακτικής διοίκησης που καλύπτει το πλήρες φάσμα της ναυτικής ασφάλειας και χαμηλής έντασης επιχειρήσεων ανταποκρινόμενο στις υψηλότερες απαιτήσεις των Ναυτικών και Λιμενικών Σωμάτων. Το POLARIS® δίνει τη δυνατότητα στις κυβερνητικές υπηρεσίες να εντοπίσουν και να αποτρέψουν παράνομες δραστηριότητες σε παράκτια ύδατα έως και σε ολόκληρη ΑΟΖ. Αυτό το σύστημα πολλαπλών αποστολών παρέχει διαρκή Εικόνα Αναφοράς του Θαλάσσιου χώρου (Reference Maritime Picture (RMP)) για βέλτιστη δυνατότητα παρέμβασης. Το POLARIS® διαθέτει συγκεκριμένες λειτουργίες όπως αυτόματη ανάλυση ασυνήθιστων «συμπεριφορών», πρόσβαση σε διάφορες βάσεις δεδομένων, συγκέντρωση πληροφοριών και σύνδεση των δεδομένω των UAV με την παρακολούθηση του πλοίου. Δύο πολυλειτουργικές κονσόλες χειριστή POLARIS® που αναδεικνύουν τις δυνατότητες του συστήματος σε πολλαπλές αποστολές θα εκτίθενται στο περίπτερο Naval Group καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Σχετικά με τη Naval Group

H Naval Group είναι η ηγέτιδα ευρωπαϊκή εταιρεία στον κλάδο των ναυτικών αμυντικών εξοπλισμών. Όντας μία διεθνής εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, η Naval Group χρησιμοποιεί την υψηλή της τεχνογνωσία και τους μοναδικούς βιομηχανικούς της πόρους για τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών με στόχο την κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών της. Ο Όμιλος σχεδιάζει, κατασκευάζει και υποστηρίζει συνολικά υποβρύχια και πλοία επιφανείας. Επίσης παρέχει υπηρεσίες σε ναυπηγεία και ναυτικές βάσεις. Επιπροσθέτως, παρέχει ένα μεγάλο εύρος λύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Προσηλωμένος στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ο Όμιλος έχει προσχωρήσει στο Οικουμενικό Σύμφωνο του ΟΗΕ. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανέρχεται σε €3,7 δισ. και απασχολεί 13.429 εργαζομένους (στοιχεία 2017).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.