Λιθουανία: Ολοκληρώθηκε η πρώτη δοκιμή – επίδειξη του NESTOR όπου η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει ως συντονιστής

ΕΛΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη δοκιμή – επίδειξη του NESTOR όπου η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει ως συντονιστής.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από 15 έως 17 Νοεμβρίου 2022, στη Νερίγια της Λιθουανίας, η πρώτη, από τις τρεις συνολικά δοκιμές – επιδείξεις του προγράμματος NESTOR, όπου η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχει ως συντονιστής εταίρος (coordinator).

Στη δοκιμή συμμετείχαν στελέχη από την Υπηρεσία Προστασίας Συνόρων (Συνοριοφυλακή) της Λιθουανίας, την Ελληνική Αστυνομία, το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (KEMEA), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (EKETA) και τις εταιρείες «Satways», «Elistair» και «Decodio».

Την Ελληνική Αστυνομία εκπροσώπησαν, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ιωάννης Πετρόπουλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αθανάσιος Μανταρλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και τεχνικές δοκιμές του εξοπλισμού και των τεχνολογιών του έργου, ενώ υλοποιήθηκε και δοκιμαστική λειτουργία τους σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας.

Πρωτότυπες και καινοτόμες τεχνολογίες όπως αισθητήρες RF, θερμικές κάμερες και κάμερες ημέρας καθώς και Tethered Drone σε συνδυασμό με το αυτόνομο ελαφρύ υποβρύχιο (Unmanned Underwater Vehicle), ανέπτυξαν τις δυνατότητες τους στο πεδίο μέσα από την πλατφόρμα του BC3i NESTOR [Command Control and Coordination intelligence (BC3i) system] με τον τελικό απολογισμό του δοκιμαστικού, να αποτιμάται ως ιδιαίτερα θετικός από τους συμμετέχοντες, ενώ οι τεχνικές δυσκολίες που εντοπίστηκαν, εκτιμάται ότι θα βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση του συστήματος περαιτέρω πριν την παράδοση του τελικού πρωτοτύπου.

Σημειώνεται ότι στόχος του ερευνητικού έργου NESTOR είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, ολοκληρωμένου και πλήρως λειτουργικού εργαλείου, το οποίο θα αποδοθεί στους τελικούς χρήστες με σκοπό την ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των συνόρων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Παροχή υπηρεσιών εσωτερικής ασφάλειας, εντοπισμός και εξουδετέρωση συστημάτων και λογισμικού παρακολούθησης.
    Συγκέντρωση και ανάλυση πληροφοριών.
    Το εργαστήριο μου είναι εξοπλισμένο με επαγγελματικά αντιπαρακολουθητικά συστήματα για προστασία από υποκλοπές & Μέτρηση ακτινοβολίας .
    Κατασκευές για έλεγχο & μπλοκάρισμα στα κακόβουλα DRONE …. Υπηρεσίες & Τεχνική Υποστήριξη Υψηλού Επιπέδου .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.