Αυστραλία: Άσκηση με βολές HIMARS των Πεζοναυτών ΗΠΑ

U.S. Marine Corps photo by Lance Cpl. Brandon Salas

Οι Πεζοναύτες του 3ου Τάγματος, του 12ου Συντάγματος Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), στο πλαίσιο της Δύναμης Αντικατάστασης Πεζοναυτών “Δαρβίνος” (MRF-D), που συμμετείχαν στην άσκηση Southern Reach, εκτέλεσαν εκπαιδευτικές βολές πραγματικών πυρών με το υψηλής κινητικότητας σύστημα ρουκετών πυροβολικού, γνωστό ως HIMARS M-142, στο πεδίο ασκήσεων Μπράντσου στην Αυστραλία απο 13-15 Αυγούστου 2019.

https://youtu.be/6rwdEMCTTxY

Τα HIMARS των Πεζοναυτών εκτόξευσαν για πρώτη φορά στην Αυστραλία δύο πυρομαχικά Guided Multiple Launch Rocket System, γνωστά ως GMLRS. Η εκπαίδευση πραγματικών πυρών εκτελέστηκε επί μιας περιοχής 3282 τετραγωνικών μιλίων. Τα HIMARS συμμετείχαν για πρώτη φορά στην MRF-D. Οι Πεζοναύτες και ο εξοπλισμός παρείχαν στην MRF-D την ικανότητα προσβολής ακρίβειας διευρυμένου βεληνεκούς που μπορεί να διαμορφώσει περαιτέρω το πεδίο μάχης.

“Αυτά ήταν τα πρώτα GMLRS που βλήθηκαν στην Αυστραλία, ένιωσα τιμημένος που είχα αυτήν την ευκαιρία”, δήλωσε ο Πεζοναύτης Δεκανέας Ντανιελ Παβέλκα, ένα από τα μέλη πληρώματος HIMARS που συμμετείχαν στην άσκηση. Δεν ήταν μόνο τα δυο πυρομαχικά GMLRS που εκτοξεύτηκαν άλλα επίσης υπήρξαν και πολλαπλές βολές με τον εκπαιδευτικό πύραυλο Reduced Range Practice Rocket (RRPR) από κάθε όχημα M142 HIMARS.

To M142 HIMARS είναι ένα σύστημα πολλαπλού εκτοξευτή πυραύλων τοποθετημένο πάνω σε ενα 6Χ6 αμάξωμα φορτηγού FMTV. Το HIMARS εξελίχθηκε από το τμήμα Πύραυλοι και Έλεγχος Πυρός της Lockheed Martin στο πλαίσιο προγράμματος επίδειξης βελτιωμένης τεχνολογίας (ACTD), που πραγματοποιήθηκε το 1996. Ο σκοπός του HIMARS είναι να εμπλέκει και να καταστρέφει μέσα πυροβολικού, φορτηγά, ελαφρά τεθωρακισμένα και ΤΟΜΠ συγκεντρώσεις αεράμυνας όπως επίσης και να υποστηρίξει στρατιώτες και συγκεντρώσεις εφοδιασμού.

Επιπρόσθετα στο βασικό βλήμα MLRS, το HIMARS μπορεί να εκτοξεύσει ολόκληρη την οικογένεια βλημάτων MLRS, συμπεριλαμβανομένης της ρουκέτας μεγάλου βεληνεκούς, την εκπαιδευτική ρουκέτα RRPR και όλες τις μελλοντικές εκδόσεις τους. Το HIMARS διαθέτει ένα φορέα έξι πυραύλων MLRS, ή εναν φορέα με ένα στρατιωτικό τακτικό πυραυλικό σύστημα (ATACMS).

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.