Λήξη εργασιών της 2ης Διυπουργικής Συνάντησης Εργασίας Υψηλού Επιπέδου για τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διαβαθμισμένης 2ης Διυπουργικής Συνάντησης Εργασίας Υψηλού Επιπέδου (ΣΕΥΕ) με θέμα: «Διαχείριση Διακρατικών Κρίσεων & Διεθνείς Ένοπλες Συγκρούσεις / Ανάλυση – Επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ), του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ).  

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως 25 Νοεμβρίου 2022, στο αμφιθέατρο «Υπσγος (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς» της Σχολής Ικάρων στο Τατόι, με τη συμμέτοχη υψηλόβαθμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σκοπός της 2ης ΣΕΥΕ ήταν η σε διυπουργικό επίπεδο, αλληλοενημέρωση  των βασικών υπηρεσιακών παραγόντων (key enablers), οι οποίοι έχουν άμεση εμπλοκή στη διαχείριση των επιπτώσεων για την Ελλάδα, από τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της εν λόγω συνάντησης εργασίας εξετάστηκαν και αναλύθηκαν:

  • Τα έως τώρα δεδομένα της Ρωσο-Ουκρανικής κρίσης που εξελίχθηκε σε πόλεμο τόσο σε στρατηγικό όσο και επιχειρησιακό επίπεδο.
  • Οι επιπτώσεις του πολέμου σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο.
  • Οι έως τώρα δράσεις της Ελλάδας (ανά Υπουργείο) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων (π.χ. φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων, αντιμετώπιση ενεργειακής κρίσης κ.λπ.), του πολέμου. 
  • Οι πιθανές επιπτώσεις του πολέμου σε εθνικό επίπεδο, σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης.
  • Η εξέταση τρόπων αντιμετώπισης της κατάστασης (σε περίπτωση κλιμάκωσης), υπό την οπτική της ολιστικής προσέγγισης (Holistic Approach).

Κατά την πρώτη ημέρα της 2ης Διυπουργικής Συνάντησης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς κήρυξε την έναρξη των εργασιών, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος κ. Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, εκ μέρους του Α/ΓΕΕΘΑ και ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΠΕΑΔΣ, Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος. Κεντρικός ομιλητής επίσης, ήταν  ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ. Sergii Shutenko.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.