Το κινεζικό ναυπηγείο Χουντόνγκ-Ζονγκχουά επέλεξε τον νηογνώμονα Lloyd’s Register για δύο ναυτικά έργα του. Ο βρετανικός νηογνώμονας θα παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και πιστοποίησης για τα πλοία που κατασκευάζονται στην Κίνα για τις Ναυτικές δυνάμεις της Αλγερίας και της Ταϊλάνδης.

Ο Lloyd’s Register (LR) επιλέχθηκε για να παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και πιστοποίησης στα δυο σημαντικά ναυτικά έργα του κινεζικού ναυπηγείου Χουντόνγκ-Ζονγκχουά (HZ) με το Ναυτικό της Αλγερίας και το Ναυτικό της Ταϊλάνδης.

Το έργο για το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης , ένα πλοίο διοίκησης αποβάσεων LPD μήκους 210 μέτρων, μπορεί να μεταφέρει 800 πεζοναύτες και 20 αμφίβια οχήματα και διαθέτει κατώτερο κατάστρωμα (well-deck) που μπορεί να μεταφέρει μέχρι τέσσερα αέροστωμνα (LCAC) οχήματα – ή χόβερκραφτ- περίπου 150 τόνων το κάθε ένα. Το πλοίο είναι επίσης εξοπλισμένο με δύο μεγάλα υπόστεγα που μπορούν να στεγάσουν τέσσερα ελικόπτερα και κατάστρωμα πτήσης που μπορεί να υποστηρίξει δύο ελικόπτερα. Η αναμενόμενη ημερομηνία παραλαβής του πλοίου LPD είναι το 2023.

Η 96 μέτρων κορβέτα για την Αλγερία πρέπει να βασίζεται στο σχέδιο του NNS Centenary (F91) του νιγηριανού Ναυτικού ή το HTMS Narathiwat του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Το δεύτερο έργο, περιλαμβάνει μια κορβέτα μήκους 96 μέτρων θα σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τους ναυτικούς κανόνες πολεμικών πλοίων του νηογνώμονα LR. Η κορβέτα έχει σχεδιαστεί για επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν τις περιπολίες, τη συνοδεία και προστασία των θαλασσίων συμφερόντων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) των χωρών. Η κορβέτα διαθέτει κατάστρωμα ελικοπτέρου και πλήρωμα 78 μελών, διαθέτει αυτονομία 3500 ναυτικών μιλίων και μπορεί να υπερβεί ταχύτητες που ξεπερνούν τους 27 κόμβους. Έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί το 2022.

Επιπρόσθετα στον περισσότερο παραδοσιακό ρόλο των στρατιωτικών αποβατικών επιχειρήσεων, το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης θα χρησιμοποιήσει το LPD επίσης για αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και αντιμετώπισης καταστροφών. Το πλοίο είναι η εξαγωγική έκδοση των LPD που είναι σήμερα σε υπηρεσία με το Ναυτικό του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA) τα οποία κατασκευάζονται επίσης στο ναυπηγείο HZ. O LR θα παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σχεδιασμού και κατασκευής στο HZ σύμφωνα με τους ναυτικούς κανόνες πολεμικών πλοίων που διαθέτει.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navyrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: