ΗΠΑ: 134 F-35 παραδόθηκαν εντός του 2019 υπερβαίνοντας την ετήσια δέσμευση

Pilots with Marine Fighter Attack Training Squadron 501 (VMFAT-501) fly the F-35B Lightning II during the Marine Corps Air Station Beaufort Air Show, April 28. MCAS Beaufort hosts the air show in order to bring the community together and demonstrate U.S. Marine Corps Aviation Combat Element and Marine Air-Ground Task Force capabilities. (U.S. Marine Corps photo by Warrant Officer Bobby J. Yarbrough/Released)

Η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin παρέδωσε φέτος 134 μαχητικά F-35 Lightning II υπερβαίνοντας τον κοινό στόχο κυβέρνησης και βιομηχανίας για την παράδοση 131 αεροσκαφών εντός του 2019.

Το 134ο αεροσκάφος του 2019 παραδόθηκε την 30η Δεκεμβρίου. Το αεροσκάφος είναι μοντέλο F-35B κάθετης/βραχείας απογείωσης και προσγείωσης (STOVL) για το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

Το 2019, οι παραδόσεις περιελάμβαναν 81 F-35 για τις ΗΠΑ, 30 για χώρες διεθνείς εταίρους και 23 για πελάτες του προγράμματος στρατιωτικές πωλήσεις εξωτερικού (FMS).

Εκατόν τριάντα τέσσερις παραδόσεις αντιπροσωπεύουν 47% αύξηση απο το 2018 και περίπου 200 τοις εκατό αύξηση της παραγωγής σε σχέση με το 2016. Τον επόμενο χρόνο, η Lockheed Martin σχεδιάζει να παραδώσει 141 F-35 και προετοιμάζεται ώστε χρόνο με τον χρόνο να αυξήσει τον όγκο της παράγωγης της και το 2023 να φτάσει στην κορυφή της παραγωγής.

“Αυτό το επίτευγμα είναι μια απόδειξη της ετοιμότητας ολόκληρης της επιχείρησης του F-35 ώστε να αυξήσει τους ρυθμούς της για πλήρη παραγωγή και συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην βελτίωση των έγκαιρων παραδόσεων ολόκληρου του οπλικού συστήματος”, δήλωσε ο Γκρέγκ Ούλμερ, αντιπρόεδρος της Lockheed Martin και γενικός διευθυντής του προγράμματος F-35.

“Εκπληρώσαμε τους ετήσιους στόχους παραδόσεων επι τρία συναπτά έτη και συνεχίζουμε να αυξάνουμε τους ρυθμούς παραγωγής, να βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητα και να μειώνουμε το κόστος. Το F-35 είναι το πιο ικανό μαχητικό αεριωθούμενο στον κόσμο και αυτήν την στιγμή παραδίδουμε ένα οπλικό σύστημα 5ης γενιάς με κόστος ίσο ή χαμηλότερο απο ένα λιγότερο ικανό παλιότερο μαχητικό 4ης γενιάς”.

Αυτήν την στιγμή υπάρχουν περισσότερα απο 490 αεροσκάφη F-35 που πετούν απο 21 βάσεις σ’ ολόκληρη την υφήλιο. Σήμερα, εκπαιδεύονται 975 πιλότοι και 8585 τεχνικοί και ο στόλος F-35 έχει ξεπεράσει περισσότερες απο 240000 αθροιστικές ώρες πτήσης. Οχτώ χώρες διαθέτουν F-35 που πετούν απο μια βάση στο έδαφος τους, οχτώ Αεροπορίες ανακήρυξαν αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (IOC) και τέσσερις Αεροπορίες ανέπτυξαν F-35 σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.