ΗΠΑ: Επιτυχής η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Precision Strike Missile

Η εταιρεία Lockheed Martin δοκίμασε με επιτυχία τον επόμενης γενιάς πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς που σχεδιάστηκε για το πρόγραμμα πυραύλου προσβολής ακρίβειας (Precision Strike Missile -PrSM) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) στο πεδίο βολών πυραύλων Γουάιτ Σαντς στο Νέο Μέξικο. Όλοι οι στόχοι των δοκιμών επιτεύχθηκαν.

Κατά τις δοκιμές πτήσης, ο PsSM εκτοξεύθηκε από έναν εκτοξευτή ρουκετών πυροβολικού συστήματος υψηλής κινητικότητας, γνωστό ως HIMARS και πέταξε περίπου 240 χιλιόμετρα προς την περιοχή του στόχου.

“Η σημερινή επιτυχία επικυρώνει το σύνολο της σκληρής δουλείας της ομάδας PrSM που έχει κάνει στον σχεδιασμό και την εξέλιξη αυτού του πυραύλου”, δήλωσε η Γκάϊλια Κάμπελ, αντιπρόεδρος Συστημάτων Ελιγμού Μάχης και Πυρών Ακριβείας στην Lockheed Martin. “Αυτή η δοκιμαστική πτήση είναι η πρόσφατη επιτυχία σε μια μακρά σειρά επιτυχιών στην δοκιμή εξαρτημάτων και υπο-εξαρτημάτων παραγωγής που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της δοκιμασμένης πειθαρχημένης εξέλιξης μας για να διασφαλιστεί η απόλυτη επιτυχία αποστολών του Στρατού των ΗΠΑ”.

Τα αντικείμενα της δοκιμής περιελάμβαναν την επιβεβαίωση της απόδοσης της τροχιάς του πυραύλου, του βεληνεκούς και της ακρίβειας από την εκτόξευση μέχρι την πρόσκρουση και την επικύρωση όλων των διεπαφών με τον εκτοξευτή HIMARS, όπως επίσης και την δοκιμή της απόδοσης του λογισμικού συστήματος.

“Οικοδομούμε την αξιοπιστία του PrSM σε κάθε επίπεδο”, δήλωσε η Κάμπελ. “Είμαστε πεπεισμένοι ότι τα χρόνια αποδεδειγμένης πείρας στην παράδοση ασυναγώνιστων δυνατοτήτων προσβολής ακρίβειας στον Στρατό των ΗΠΑ και την δέσμευση μας να διασφαλίσουμε οικονομική προσιτότητα θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη επιλογή PrSM”.

Το επόμενης γενιάς οπλικό σύστημα πυρών ακριβείας επιφάνειας-επιφάνειας θα προσφέρει ενισχυμένες ικανότητες στην επίθεση, την εξουδετέρωση, την ακινητοποίηση και την καταστροφή στόχων σε βάθος στο πεδίο της μάχης και θα παρέχει στις μονάδες πυροβολικού μια νέα ικανότητα μεγάλου βεληνεκούς καθώς θα υποστηρίζουν Ταξιαρχίες, Μεραρχίες, Σώματα, Στρατιές, Θέατρο επιχειρήσεων και Δυνάμεις Συνασπισμού.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.