Το Lynx KF41 παρουσιάστηκε στην νατοϊκή άσκηση Brave Warrior 2020, στην Ουγγαρία

Σύμφωνα με βίντεο που αποδέσμευσε η γερμανική εταιρεία Rheinmetall την 24η Σεπτεμβρίου 2020, το ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μάχης Rheinmetall Lynx KF41 εμφανίστηκε στην νατοϊκή άσκηση Brave Warrior στην Ουγγαρία την 22α Σεπτεμβρίου 2020.

Η άσκηση Brave Warrior 2020 είναι μια νατοϊκή στρατιωτική άσκηση που έλαβε χώρα στην δυτική Ουγγαρία και περιλάμβανε 1500 στρατιώτες από την Ουγγαρία, την Ρουμανία, την Σλοβακία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) όπως επίσης και 500 οχήματα μάχης.

Αυτή ήταν μια ευκαιρία για την γερμανική εταιρεία Rheinmetall να παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο όχημα μάχης KF41 στο θέατρο των ασκήσεων μαζί με συμμαχικά στρατεύματα.

Την 10η Σεπτεμβρίου 2020, ο ιστότοπος Army Recognition δημοσίευσε σχετικά την παραγγελία 218 οχημάτων Lynx KF41 και εννιά τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής Buffalo.

Σύμφωνα με είδηση που μεταδόθηκε την 5η Μάιου 2020, από τον ιστότοπο Jane’s, η εταιρεία Raytheon από τις ΗΠΑ και η γερμανική Rheinmetall θα επανέλθουν με μια νέα τροποποιημένη έκδοση του ερπυστριοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης KF41 Lynx η οποία θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του προγράμματος OMFV του Στρατού των ΗΠΑ.

Το LynX KF41 είναι μια νέα γενιά ερπυστριοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε απο την γερμανική εταιρεία Rheinmetall. Η εταιρεία παρουσίασε, για πρώτη φορά, το όχημα Lynx KF41 στο διεθνές κοινό κατά την έκθεση αμυντικού υλικού Eurosatory 2018 στο Παρίσι.

Το Lynx KF41 είναι μια ολοκληρωμένη οικογένεια οχημάτων που χρησιμοποιεί κοινό σύστημα μετάδοσης κίνησης και ευέλικτη διαρρύθμιση αποστολής ώστε να επιτραπεί η διαμόρφωση οποιουδήποτε βασικού οχήματος ως όχημα μάχης, τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, οχήματος διοίκησης, οχήματος περισυλλογής ή ασθενοφόρο. Η αλλαγή από την μιά διαμόρφωση στην άλλη μπορεί να ολοκληρωθεί εντός οχτώ ωρών.

Τα δομοστοιχειωτά στοιχεία επιβίωσης του KF41 παρέχουν πρωτόγνωρη ευελιξία όσο αφορά τη χρήση διαφορετικών τύπων πακέτων βαλλιστικής και αντιναρκικής προστασίας τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα, αν απαιτηθεί και εντός πεδίου.

 

 

Πηγή: armyrecognition.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.