Το 2021, η επιχείρηση Ρουσελεκτρόνικς της κρατικής εταιρείας Ρόστεκ θα αρχίσει την μαζική παραγωγή του αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου πυρός αεράμυνας Magistr-SV. Το νέο ενιαίο συγκρότημα σχεδιάστηκε για την αναγνώριση του εναερίου χώρου χρησιμοποιώντας εξωτερικά και ενσωματωμένα συστήματα αναγνώρισης και συντονισμό μάχης αεράμυνας. Το σύστημα ολοκλήρωσε τις κρατικές δοκιμές και έγινε αποδεκτό για παραλαβή από τον ρωσικό Στρατό.

Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει έναν μοναδικό οπτικοηλεκτρονικό σταθμό με λειτουργίες αυτόματου εντοπισμού, αναγνώρισης και παρακολούθησης εναερίων στόχων. Για την παροχή τέτοιων τεχνικών ικανοτήτων, οι σχεδιαστές χρειάστηκε να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων με τα οπτικά χαρακτηριστικά διαφόρων εναερίων στόχων και τα χαρακτηριστικά των ακτινοβολιών φυσικών παρεμβολών.

Ένας μικρού μεγέθους ανιχνευτής ραδιοεντοπισμού συνδυάζει τις δυνατότητες ενός ραντάρ επιτήρησης και την υψηλής ακρίβειας μέτρηση συντεταγμένων που ενυπάρχει στα συστήματα ραδιοεντοπισμού και ιχνηλασίας. Η εφαρμοσθείσα αρχιτεκτονική του συστήματος είναι μπροστά από όλα τα υφιστάμενα γνωστά εργαλεία ραδιοεντοπισμού.

Κατά τη δημιουργία μιας ενοποιημένης μονάδας ελέγχου, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση της μυστικότητας και της ικανότητας επιβίωσης των ομάδων αεράμυνας. Επίσης είναι πιθανή η ενσωμάτωση των αντιαεροπορικών υποσυστημάτων με ένα υφιστάμενο αντιαεροπορικό όπλο μεγάλων δυνατότητων, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει επιθέσεις στοιχείων υψηλής ακρίβειας και εναέρια ανεπάνδρωτα οχήματα πολλαπλών χρήσεων.

«Το λογισμικό και οι τεχνικές λύσεις που εφαρμόζονται στο Magistr-SV του επιτρέπουν να αντιμετωπίσει πολύ αποτελεσματικά τα μεγάλων ικανοτήτων υφιστάμενα μέσα μιας εχθρικής αεροπορικής επίθεσης. Κατά την φάση της εξέλιξης, ελήφθη υπόψιν η εμπειρία των στρατιωτικών επιχειρήσεων με τα προϊόντα του συμπλέγματος Barnaul-T. Το ενοποιημένο συγκρότημα περιλαμβάνει ποιοτικά νέα μέσα αεροπορικής αναγνώρισης που πληρούν τις σύγχρονες απαιτήσεις στο βεληνεκές και την ακρίβεια επι των αναγνωρισθέντων αεροπορικών στόχων. Αυτά αποτελούν εναν οπτικοηλεκτρονικό σταθμό, μια φορητή οπτικοηλεκτρονική συσκευή παρατήρησης, ένας μικρού μεγέθους ανιχνευτής ραδιοεντοπισμού και ένας σταθμός ηλεκτρονικής αναγνώρισης,» δήλωσε ο Βιατσεσλαφ Μικχίφ, γενικός διευθυντής της επιχείρησης Βέγκα.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: