ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2021- Νεα ημερομηνία διεξαγωγής

Ο 14ος Πανελλήνιος Στρατιωτικός Αγώνας – Άσκηση (ΠΣΑΑ) Εφέδρων “ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ”, ο οποίος αναβλήθηκε λόγω των ιδιαίτερων καταστάσεων και της συνέχισης απαγόρευσης μετακινήσεων μεταξύ Νομών, θα διεξαχθεί κανονικά από 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021 στην ευρύτερη περιοχή Μακρυχωρίου Καβάλας.

Ο ΠΣΑΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ”, μια άσκηση θεσμός που διοργανώνεται από την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) σε ετήσια βάση, από το 2008, και συγκεντρώνει ομάδες από όλη την Ελλάδα που έχουν ως σκοπό να ασκηθούν/αγωνιστούν σε αντικείμενα όπως:

-Πρώτες βοήθειες μάχης,

-Αίτηση πυρών πυροβολικού,

-Χειρισμός λέμβου,

-Άμεση αντίδραση περιπόλων,

-Διάβαση υδάτινου κωλύματος,

-Αναρρίχηση καταρρίχηση – fast rope κ.α.

Έχοντας πρωταρχικό σκοπό της λέσχης εφέδρων την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των Ελλήνων εφέδρων ώστε να μπορούν να εκπληρώσουν την συνταγματική τους υποχρέωση προς την πατρίδα, να είναι έτοιμοι εάν και όταν τους χρειαστεί, ο ΠΣΑΑ Μακεδονομάχος αποτελεί την κορυφαία συλλογική δραστηριότητα προς αυτή την κατεύθυνση.

Διακόσια χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης ο αγώνας για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, Ισχυρή Πατρίδα είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, να είσαι εκεί γιατί η Εθνική Άμυνα είσαι εσύ.

Γίνε από Πολίτης Οπλίτης έστω και για μια ημέρα!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.