Μελέτη διαπιστώνει ότι η εκπαίδευση AR/VR θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της στρατιωτικής εξομοίωσης και εκπαίδευσης

Φωτ: U.S. Army

Αυξάνεται η χρήση της εικονικής εκπαίδευσης με την χρήση εξομοιωτών από τον Στρατό, λόγω των εξελίξεων στην επαυξημένη πραγματικότητα/εικονική πραγματικότητα (AR/VR) όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, την εμπειρία του χρήστη, τα γραφικά 360 μοιρών, τους ήχους του περιβάλλοντος και οπτικά, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Market Forecast με τίτλο: «Military Simulation and Virtual Training — Market and Technology Forecast to 2030».

Οι συντάκτες της μελέτης διαπίστωσαν ότι τα διαλειτουργικά δομοστοιχεία που χρησιμοποιούνται για την στρατιωτική εκπαίδευση μπορούν να λειτουργήσουν σε διαδικτυακές πλατφόρμες και στο cloud computing, γεγονός που διευκολύνει την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών περιόδων και των βιβλιοθηκών εξομοίωσης, προσθέτοντας και ανασύροντας ενότητες προγραμμάτων ανάλογα με τις ανάγκες της εκπαίδευσης. Επιπλέον, η μελέτη αποκαλύπτει ότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ ώστε Στρατιώτες από διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες μπορούν να εξασκούνται ταυτόχρονα σε μια μόνο εκπαιδευτική περίοδο – στην πραγματικότητα οι χώρες του NATO και οι σύμμαχοι τους είναι επιθετικοί στις ομαδικές εκπαιδεύσεις από διάφορες γεωγραφικές τοποθεσίες με την χρήση εκπαιδευτικών περιόδων εικονικής πραγματικότητας.

Ενώ στο παρελθόν, η σχέση κόστους-αποτελέσματος αποτελούσε έναν σημαντικό παράγοντα της αγοράς στρατιωτικής εκπαίδευσης AR/VR, οι τρέχουσες τάσεις επικεντρώνονται στη δημιουργία πολλαπλών ανατροφοδοτήσεων από ένα μόνο σημείο δεδομένων, το οποίο βοηθά τους εκπαιδευτές να αναλύσουν την ατομική και την ομαδική απόδοση και να υποδείξουν βελτιώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Επι του παρόντος, υψηλή ζήτηση για αυτό το είδος στρατιωτικής εκπαίδευσης παρουσιάζουν οι ΗΠΑ, η Ευρώπη, η Ινδία, η Κίνα, η Ρωσία, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Market Forecast.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.