Ρωσία: Η MiG εξελίσσει την έννοια wingman ντρόουν για μαχητικά αεροσκάφη

©UAC

Η ρωσική κυβέρνηση παρέλαβε τα πρώτα δύο αεροσκάφη MiG-35, το τελευταίο μαχητικό πολλαπλού ρόλου που κατασκευάζεται από την ρωσική βιομηχανία αεροσκαφών MiG, το οποίο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της βιομηχανίας, υποστηρίζει δυνατότητες τετάρτης και πέμπτης γενιάς.
Όμως, πέρα από την παράδοση των νέων MiG στην ρωσική Πολεμική Αεροπορία, αυτήν την στιγμή η MiG σχεδιάζει και εξελίσσει ντρόουν που θα συνεργαστούν με το νέο μαχητικό αεροσκάφος, δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου Αναστασία Κραβτσένκο.
“Ερευνούμε την δικτυωμένη συνεργασία μεταξύ επανδρωμένων και ανεπάνδρωτων αεροσκαφών”, δήλωσε η Κραβτσένκο μέσω μεταφραστή κατά τη διάρκεια συνέντευξης με το Military.com στην αεροπορική έκθεση Paris 2019. “Και, επίσης, θα χρησιμοποιήσουμε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης”.

Όταν ερωτήθηκε αν αυτό θα ειναι παρόμοιο με άλλων χωρών όπως αυτό που στοχεύουν να εξελίξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) για την επανδρωμένη-ανεπάνδρωτη συνεργασία, η Κραβτσένκο δήλωσε, “Βεβαίως”.

“Επειδή γνωρίζετε, αυτό ειναι το μέλλον. Έχουμε ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούμε αυτές τις τεχνολογίες, ακόμα και στο αεροσκάφος MiG-35”, δήλωσε.

“Το MiG-35 μπορεί να ειναι σαν ένα σημείο διοίκησης και να ελέγχει άλλα αεροσκάφη”, πρόσθεσε η Κραβτσένκο. “Ειναι ένα από τα βασικά στοιχεία του πως το αεροσκάφος πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον”.

Αυτό το σχέδιο επιχειρήσεων αντιγράφει το πως προσπαθούν οι ΗΠΑ να ενισχύσουν τα αεροσκάφη πεμπτης γενιάς -και την προτεινόμενη μελλοντική τεχνολογία– ώστε να ζευγαρώσει αυτόματα συστήματα ή τεχνητή νοημοσύνη με τον άνθρωπο μέσα στο πιλοτήριο και το μηχάνημα να μάθει πως να πετάει, συλλέγει πληροφορίες και άλλα.

Η Κραβτσένκο δήλωσε για το μελλοντικό πρόγραμμα οτι “διαθέτουμε σχεδιάσεις ντροουν στην εταιρεία μας”. Αλλά δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες επειδή είπε “όλα εξαρτώνται από το ρωσικό υπουργείο άμυνας” για την μελλοντική εξέλιξη και προμήθεια.

“Το MiG-35 σχεδιάστηκε έχοντας υπόψιν την ανοιχτή αρχιτεκτονική” πρόσθεσε η Κραβτσένκο.

Αυτήν την στιγμή, το Πεντάγωνο εργάζεται πάνω στην ανοιχτή αρχιτεκτονική, ή στους τρόπους διασύνδεσης περισσότερους εξοπλισμούς στο κοινό, δικτυωμένο σύστημα για διαχείριση μάχης και διοίκηση και έλεγχο.

Το MiG-35 έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τα MiG-29, τα οποία εισήλθαν σε ενεργό υπηρεσία τη δεκαετία του 1980.

Το νέο “τετάρτης-συν-συν” γενιάς μαχητικό ειναι η συνέχεια των μοντέλων αεροσκαφών MiG-29K/MiG-29KUB και MiG-29M/MiG-29M2, με ενισχυμένους κινητήρες και αυξημένη ώση, σύμφωνα με το ενημερωτικό φυλλάδιο που προσέφερε η εταιρεία.

Το MiG-35 σχεδιάστηκε ως ένα μαχητικό αεροπορικής υπεροχής το οποίο έχει “βελτιωθεί σε σχέση με τα μαχητικά τετάρτης και πέμπτης γενιάς”, ανέφερε το φυλλάδιο.

Η MiG δήλωσε οτι προτείνει την ενσωμάτωση ραντάρ τεχνολογίας ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης, γνωστό ως AESA, για όλα τα MiG-35 που κατασκευάζει. Το ραντάρ, το οποίο έχει μεγάλη εμβέλεια, μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους στον αέρα και στο έδαφος.

“Την ίδια στιγμή, δέκα στόχοι μπορουν να προσβληθούν” μέσω της πιστότητας και πληροφοριών που παρέχει το ραντάρ στο αεροσκάφος, δήλωσε η Κραβτσένκο. “Από αυτούς, έξι ειναι εναέριοι στόχοι και τέσσερις ειναι επίγειοι στόχοι”.

Το MiG-35 βρίσκεται στην φάση της εξέλιξης για περισσότερο από μια δεκαετία, με την πρώτη πτήση επίδειξης να έχει εκτελεστεί στην αεροπορική έκθεση Aero India Air Show στην Μπανγκαλόρ το 2007. Η δημοσία πρώτη εμφάνιση πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο 2017 στο εργαστήριο παραγωγής της MiG στο Λουκχοβίτσι.

“Η MiG διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Έχουμε αρκετή σχεδιαστική εμπειρία,” δήλωσε η Κραβτσένκο για την βιομηχανία, η οποία φέτος θα γιορταστεί την επέτειο για τα 80 χρόνια της. “Και γιαυτό είμαστε εντελώς σίγουροι οτι το νέο προϊόν μας, MiG-35, θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες πεμπτης γενιάς”.

Αυτές περιλαμβάνουν κάποιες στελθ ικανότητες, αυξημένη ικανότητα ελιγμών, ηλεκτρονικό πόλεμο και τη δυνατότητα να επιχειρεί υπό παρεμβολές.

“Αυτό το αεροσκάφος μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να μπορεί να αναβαθμιστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών μας”, πρόσθεσε. Η MiG, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, αναμένεται να παραδώσει έξι μαχητικά αεροσκάφη MiG-35 έως το 2023. Η Moscow Times μετέδωσε αυτήν την εβδομάδα, οτι τα υπόλοιπα τέσσερα αεριωθούμενα θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Η MiG, η οποία αποτελεί τμήμα της Ηνωμένη Αεροπορικής Βιομηχανίας (UAC) που, μεταξύ των άλλων αεροδιαστημικών αμυντικών βιομηχανιών, περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Sukhoi, εξελίσσει ξεχωριστά το δικό της μαχητικό πεμπτης γενιάς.

Εν των μεταξύ, η Ρωσία προετοιμάζεται να αποκτήσει 76 αεροσκάφη πεμπτης γενιάς Sukhoi Su-57, τα οποία, όπως αναφέρει η χώρα, ειναι ο αντίπαλος του αμερικανικής κατασκευής διακλαδικού μαχητικού κρούσης F-35.

“Αυτήν την στιγμή εργαζόμαστε πάνω σε αυτό”, δήλωσε για το αεροσκάφος νέας γενιάς της MiG.

Η MiG είχε συνεργαστεί με την Sukhoi, αλλά δεν εξετάζει την έναρξη της επίσημης συνεργασίας για το έργο, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Η Κραβτσένκο δεν παρείχε επιπρόσθετες λεπτομέρειες για το πότε το νέο μαχητικό πέμπτης γενιάς θα εισέλθει στην φάση μαζικής παραγωγής.

 

Orian Pawlyk

Απόδοση/Μετάφραση απο το military.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

19 Απαντήσεις

 1. Σιγουρα το Σου57 ειναι το αντιπαλον δεος του Φου35; Αν ειναι ετσι λογικα πρεπει να αναμενουμε να κατασκευαστουν το λιγοτερο 1000 τμχ.

  1. Έτσι έχει επικοινωνηθεί πολλές φορές σε αρκετά μέσα ενημέρωσης, προσωπικά θεωρώ αυτή την σύγκριση άστοχη, εφόσον στο αμερικανικό JSF (υποτίθεται) ότι πρόκειται για το μέρος lo σε ένα μίγμα μαχητικών Hi-lo στην USAF με το Raptor να αποτελεί το ακριβό(High) μέρος σε αυτή την πρακτική.

   Παρόμοια πρακτική εφαρμόζεται στην ρωσική αεροπορία με ένα μίγμα Hi-lo που αποτελείται απο τα αεροσκάφη Su-27/30/35 και τα Mig-29/35 όπου τα MiG αποτελούν το οικονομικό(Lo) μέρος. Έτσι ένα Su-57 στο μέγεθος των Su-27(η των F-15/22) θα έπρεπε να συγκρίνεται με το αντίστοιχο Hi μέρος των αμερικανικών αεροσκαφών υψηλών επιδόσεων εφοσον δεν είναι μόνο μεγαλύτερο και δικινητήριο, αλλά αποτελεί και το ακριβότερο μέρος, με έμφαση στην εναέρια υπέροχη, παρόλο που έχει ικανότητες αέρους-εδαφους(όπως έχει και το F-22 των αμερικανών, ενώ παραμένει μαχητικό εναέριας υπεροχής).

   1. Σωστα, γιατι αν δεν κανω λαθος απεναντι στο φου35 προοριζεται να βρεθει το μιγκ41. Εννοειται πως το πολεμικο δογμα των ρωσσων ειναι τα πυρηνικα, λογικο αν σκεφτεις πως απεναντι τους θα εχουν ολο το ΝΑΤΟ

   2. Έτσι φαίνεται μέχρι στιγμής, αν έχουν ίχνος αλήθειας και οι αναφορές του Ilya Tarasenko(πρόεδρος της ρωσικής εταιρίας), στην παρακάτω περσινή συνέντευξη.

    Όσον αφορά το δόγμα των Ρώσων, νομίζω ότι είναι αμυντικό, ενώ τα πυρηνικά υπάρχουν στο οπλοστάσιο για την περίπτωση που ανέφερε ο φίλος kakaouskia στο σχόλιο του παρακάτω(το Ισραήλ αν θυμάμαι σωστά, θεωρεί τα δικά του αναγκαία για την ίδια η για μια παρόμοια περίπτωση στην οποία θα ηττηθούν τα στρατεύματα του στο έδαφος).

    «The Head of Russian Aircraft Corporation MiG Ilya Tarasenko announced that the upcoming fighter MiG-41 “is not a mythical project” during an aerial show celebrating the 65th anniversary of the MiG aircraft plant in Lukhovitsy on Friday.

    “Now under the guidance of the United Aircraft Corporation, some intensive work is going on and that is why we’ll soon present the result to the public,” he said.»

    https://m.youtube.com/watch?v=BTHKp8lSjgU

 2. «Σιγουρα το Σου57 ειναι το αντιπαλον δεος του Φου35;»

  Οπως λεει και ο Gunslinger32 το SU-57 εχει τον ρολο του F-22 και σε καμια περιπτωση του F-35.
  Iσως καποια στιγμη στο μελλον να βγει και το αντιστοιχο ρωσικο του F-35, αυτην την στιγμη ομως προτεραιοτητα εχει ο αντικαταστατης του MIG-31 και το νεο βομβαρδιστικο PAK-DA.
  Το F-35 αντικατοπτριζει και το αντιστοιχο «επιθετικο» δογμα των αμερικανων, αυτο ομως δεν ισχυει για την Ρωσια που εχει «αμυντικο» δογμα.
  Η Ρωσια δεν εχει αμεση αναγκη το F-35, καθως το καθε F-35 εχει αξια μονο σε συμβατικο πολεμο.
  Η Ρωσια εχει μια τραυματικη εμπειρια απο τον Β’ ΠΠ, αυτο το πραγμα δεν θα το αφησει να ξανασυμβει,
  Σε απλα ελληνικα σημαινει οτι για την Ρωσια δεν υπαρχει συμβατικος πολεμος, καθε επιθεση που θα γινει εναντιον της θα μετατραπει αυτοματα σε παγκοσμιο πυρηνικο πολεμο.Απο τον οποιο θα καταστραφει και η ιδια αλλα και αυτος που θα τολμησει να ξεκινησει εναντιον της εναν πολεμο.
  Για αυτο και δεν εχει καμια σημασια αν αυριο η Πολωνια παρει πχ 32-64-96 F-35.
  Δεν θα υπαρξει συμβατικος πολεμος οπου πχ τα πολωνικα F-35 θα κανουν επιδρομες στα βαθη της ρωσιας και αυτη θα κοιταει ανημπορη.Τα 32-64-96 πολωνικα F-35 ειναι 4-5 Iskander με πυρηνικη κεφαλη.
  Σε εναν τετοιο παγκοσμιο πολεμο καποια μερη της ρωσιας και των ΗΠΑ θα μεινουν με σημαδια ζωης, Η Πολωνια ομως ( και η Αγγλια κλπ) θα εξαφανιστει απο τον χαρτη.

  1. Η περίπτωση με τις επιδρομές μακράς ακτίνας πολωνικών μαχητικών (και ειδικά JSF) στην Ρωσία, ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας η σε Κόμικ/Γκράφικ Νοβέλ(όπως λένε σήμερα) Μπάκ Ντέννυ, εκτός αν πρόκειται για αποστολές καμικάζι(ουσιαστικά πράξη απελπισίας).

  2. Με παραδείγματα τα γεγονότα στην Ουκρανία η στην Συρία και Γεωργία, οι αιφνιδιασμένοι σε μια σύρραξη θα ήταν μάλλον οι Πολωνοί αντί για τους Ρώσους, όχι αναγκάστηκα απο μια επίθεση με πυρηνικά όπλα, εφόσον υπάρχουν πλέον και άλλου είδους π.χ. ηλεκτρομαγνητικού παλμού. Οποίος αμφιβάλει ότι υπάρχουν αυτού του είδους όπλων στον ρωσικό στρατό, μπορεί να ρίξει μια ματιά στην παρακάτω αναφορά, και να «ενημερώσει» τους αμερικανούς ότι λένε χαζομάρες για τους Ρώσους.

   Οι ΗΠΑ θεωρούν τη Ρωσία «βασικό ύποπτο» για μυστηριώδη ασθένεια σε διπλωμάτες

   http://www.kathimerini.gr/984274/article/epikairothta/kosmos/oi-hpa-8ewroyn-th-rwsia-vasiko-ypopto-gia-mysthriwdh-as8eneia-se-diplwmates

  3. το σύγχρονο δόγμα της προέρχεται από την αδυναμία της να παρατάξει αξιόλογες συμβατικές δυνάμεις

   εάν ίσχυε αυτό που λες, τότε η Σοβιετική Ένωση γιατί είχα αναπτύξει αυτές τις θηριώδεις συμβατικές δυνάμεις;

   1. Πέραν των όποιων διαφορών στο δόγμα, υπάρχει και ένας άλλος λόγος, επιχειρησιακός αυτή τη φορά, που οι ΗΠΑ στράφηκαν στο F-35 (δίνοντας κύριο ρόλο στην ύπαρξη χαρακτηριστικών “stealth”) για να αποτελέσει τον κορμό των αεροπορικών τους δυνάμεων. Και αυτός δεν είναι άλλος από την ραγδαία εξέλιξη (αλλά και την ίδια την ύπαρξη) των ρωσικών α/α συστημάτων μικρού και μέσου βεληνεκούς τις τελευταίες δεκαετίες, τα οποία πλέον συγκροτούν μια ιδιαίτερη απειλητική ομπρέλα αεράμυνας ακόμη και για τα τακτικού επιπέδου αεροσκάφη, συν φυσικά τα α/α μεγάλου βεληνεκούς (τα οποία όμως έχουν ένα σαφώς μεγαλύτερο “πακέτο” στόχων και, γενικά, πιο “στρατηγικό” χαρακτήρα). Δημιουργείται δηλαδή μια ζώνη αεράμυνας σε επίπεδο πεδίου, για τη διάσπαση της οποίας τα συμβατικά τακτικά μαχητικά δεν επαρκούν πια.
    Αντιθέτως οι Ρώσοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν κάτι αντίστοιχο καθώς η αεράμυνα πεδίου των Αμερικανών και των περισσοτέρων εκ των δυτικών συμμάχων τους είναι υποτυπώδης (δεν αναφέρομαι σε συστήματα όπως το Patriot ή το SAMP-T που προορίζονται για αεράμυνα “θεάτρου”).

 3. Εχεις την εντυπωση οτι ακομη και τοτε που ειχε θηριωδεις συμβατικες δυναμεις ενας πολεμος θα εμενε σε συμβατικο επιπεδο.
  Σημερα το ΝΑΤΟ ξερει πολυ καλα οτι ενα μπαμ εναντιον της ρωσιας θα σημαινει εξαφανιση της Ευρωπης σε πρωτη φαση (και της ευρωπαικης ρωσιας μεσα ).
  Οποτε να και αν εχει F-35 να και αν δεν εχει, να και αν μπορει να παραταξει αξιολογες συμβατικες δυναμεις να και αν δεν μπορει να παραταξει.
  Το ΝΑΤΟ κσι οι ΗΠΑ εχουν τεχνολογικη υπεροχη παντου, οι αμερικανοι εχουν 12 αεροπλανοφορσ και η Ρωσια δεν εχει, εχουν τα κακαλα να κανουν ντου εναντιον της Ρωσιας;Τα F-35 που θα απογειωθουν θα βρουν
  μετα χωρες για να προσγειωθουν ( δεν μιλαω καν για αεροδρομια, μιλαω για χωρες ).
  Ας ειχε και η Ελλαδα πυρηνικα και θα σου ελεγα ποση αξια θα ειχαν μετα τα οποια τουρκικα F-35.

  1. Προφανώς και υπήρχε λόγος -και μάλλον όχι μόνο ένας- που ἡ ΕΣΣΔ παρέτασσε ογκώδεις συμβατικές δυνάμεις.
   Ἡ ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν,και ἡ Ρωσική Ομοσπονδία στην Γεωργία και στην Ουκρανία,δέν χρησιμοποίησαν πυρηνικά.

   Και προφανώς υπάρχει λόγος που σήμερα ἡ Ρωσία αναπτύσσει τις συμβατικές της δυνάμεις,από την συλλογή «ράτνικ» μέχρι το Αρμάτα και το SU-57,και από τον όλμο Λότους μέχρι S-400/500.

   «Ας ειχε και η Ελλαδα πυρηνικα»
   Άσε,διπλό ρεζίλι θα γινόμασταν.
   Μία εμείς,και άλλη μία τα πυρηνικά μας.

   1. @ΑΧΕΡΩΝ

    Στις περιπτώσεις που ανέφερες, η χρήση πυρηνικών όπλων δεν θα είχε νόημα για την Ρωσία, ούτε θα της έδινε πλεονέκτημα, ενώ θα είχε και συνέπειες για τα ρωσικά μέρη που είναι στην περιοχή(π.χ. ένα Σότσι στην περίπτωση της σύρραξης στην Γεωργία).

   2. Σωστά.
    Ἂν όμως το επεκτείνεις,ούτε και ἡ Πολωνία είναι στην ἀλλη άκρη της γής.
    Αλλά πιστεύω ότι γενικώτερα ἡ Ρωσία δέν έχει πρόθεση για ρήξη με την Πολωνία,ούτε με συμβατικά μέσα,όπου και πάλι ἡ υπεροχή της είναι αχανής.
    Ακόμα και εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ,ἡ Πολωνία είναι μάλλον ταμπού για την Ρωσία,που αναγνώρισε το έγκλημα του Κατύν,και θα προτιμούσε σαφώς να την κερδίσει,παρά να την ερεθίσει.
    Τώρα βέβαια που επικρατεί κλίμα «πολέμου» στην Πολωνία,δέν θα πέσει ἡ Ρωσία στα γόνατα,προσφέροντας ανθοδέσμες,αλλά εκτίμηση μου είναι ότι ἡ Ρωσία παρακολουθεί τον παραδοσιακό αντίζηλο,αλλά δέν χάνει και τον ύπνο της.

   3. Είναι όντως γειτονιά ακόμα και αν εξαιρέσουμε το Καλίνινγκραντ με το οποίο συνορεύει. Σκέφτομαι το ίδιο και στο θέμα των πολιτικών σχέσεων με την Πολωνία, αλλά και γενικά με την Ευρώπη, με την οποία η Ρωσία προτιμάει να επεκτείνει τις εμπορικές σχέσεις, παρά να επιστρέψει σε μια ψυχροπολεμική εποχή(που είναι το όραμα των γερακιών της αμερικανικής πολιτικής, για να έχουν λόγο παρουσίας στην Ευρώπη).

    Όσον αφορά την επιθετική στάση των εθνικιστών στην Πολωνία απέναντι στην Ρωσία, προφανώς και δεν απασχολούν ιδιαίτερα την Μόσχα, εφόσον για αυτούς υπάρχουν και αυτοί που φωνάζουν «Σλάβα Ρασία»( Nazionalno-oswoboditelnoje dwischenije/NOD) στην Ρωσία, όπως επίσης οι Notschnyje Wolki/Nocnie Volki του Αλεξάντερ Σαλντοστάνοφ που έχουν εμπλακεί στην Κριμαία και στην Ανατολική Ουκρανία/νέο Ρωσία ως ένα είδος παραστρατιωτική ομάδα(όπως χαρακτηρίζονται στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, επειδή υπάρχουν επαφές με τον πρόεδρο Πούτιν).

 4. Καλημέρα

  Κώστας – «το σύγχρονο δόγμα της προέρχεται από την αδυναμία της να παρατάξει αξιόλογες συμβατικές δυνάμεις
  εάν ίσχυε αυτό που λες, τότε η Σοβιετική Ένωση γιατί είχα αναπτύξει αυτές τις θηριώδεις συμβατικές δυνάμεις;»

  Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να σκεφτεί ένας.

  Έλεγχος των περιοχών. Τα πυρηνικά καταστρέφουν μόνο, οι «μπότες» ελέγχουν πληθυσμούς και εδάφη.
  Επιλογές για κλιμάκωση. Σου ρίχνει πέτρα, ρίχνεις σφαίρα, απαντά με όλμο, ανταποδίδεις με πυροβολικό κτλ. Τα πυρηνικά της Ρωσίας ήταν και είναι εκεί για να μην ξαναμπούν ιδέες σε κανένα οτι θα κατακτήσει τους «υπανθρώπους».

  Ο Πούτιν δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν βλέπει λόγο να υπάρχει ο κόσμος αν καταστραφεί η Ρωσία. Ακούγεται πολύ ψυχρό, αλλά η δουλειά του ως ηγέτη της Ρωσίας είναι μεταξύ άλλων να εγγυάται την ύπαρξη της.
  https://www.rt.com/news/420715-putin-world-russia-nuclear/
  Υπ’ όψην ότι και οι ΗΠΑ το ίδιο θα πράξουν αν δουν ότι όλα είναι χαμένα. Μην σου πω και πιό νορίς.
  Επίσης ας μελετήσει κάποιος γιατί η Γαλλία επενδύει τόσους πόρους για την ανάπτυξη και διατήρηση των δικών της πυρηνικών δυνάμεων και δεν κάνει όπως την Αγγλία συνεργασία με τις ΗΠΑ.

  Τσιμουχα – «Οποτε να και αν εχει F-35 να και αν δεν εχει, να και αν μπορει να παραταξει αξιολογες συμβατικες δυναμεις να και αν δεν μπορει να παραταξει.»

  Αυτό το σκεπτικό αποτυπώνεται πολύ παραστατικά στο μπλουζάκι τις φωτογραφίας. Αυτά τα μπλουζάκια αναγράφουν «Τοπολ δεν φοβάται τις κυρώσεις» και κυκλοφόρησαν όταν η ΕΕ αποφάσισε να…επιπλήξει τη Ρωσία για πρώτη φορά λόγω Ουκρανίας.

  https://cdn-images-1.medium.com/max/1200/1*9eIfRaZhb74SLlE7uT3iWg.jpeg

 5. Στις 22 Ιουνιου 1941 (4.55) την πρωτη μερα του πολεμου, ο Ivan Ivanovich Ivanov (μετα το τελος των πυρομαχικων του) εμβολιζει με το Ι-16 το γερμανικο ΗΕ-111.
  Στη συνεχεια εκανε αναγκαστικη προσγειωση αλλα πεθανε στο νοσοκομειο λογω των τραυματων του.

  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2,%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87_(%D0%BB%D1%91%D1%82%D1%87%D0%B8%D0%BA)

  https://leon-rumata.livejournal.com/4386438.html

 6. Στις 23 Ιουνιου 1932 γεννηθηκε στο Σταλινγκραντ ο Alexander Vasilyevich Fedotov.Ενας απο τους μεγαλυτερους ρωσους πιλοτους, συνεδεσε το ονομα του με το γραφειο ΜΙG.
  Ηρωας της Σοβιετικης Ένωσης (07.22.1966), Επιτιμος πιλοτος δοκιμων της ΕΣΣΔ (02.21.1969), Major General της αεροποριας.
  Αποφοιτησε απο τη στρατιωτικη ακαδημια Armavir και εμεινε εκει ως εκπαιδευτης.
  Το 1958 αποφοιτησε απο τη σχολη δοκιμαστων πιλοτων.Απο το καλοκαιρι του 1958 ανηκει στους δοκιμαστες πιλοτους της ΜIG.
  Το 1962 αντικατεστησε τον επικεφαλης δοκιμαστη πιλοτο του γραφειο MIG GK Mosolov.
  Εβγαλε σε πρωτη πτηση τα
  E-6T / 2 (MiG-21F-13) (Οκτώβριος 1959), E-150 (07/08/1960), E-8/2 (07/13/1962), E-155R ) (03/06/1964), MiG-23 («23-11») (06/10/1967), MiG-23S (05/28/1969), MiG-25RU (25.12.1969) -155ΜΡ (09/16/1975), MiG-29 («9-12») (10/6/1977).
  Συμμετειχε στις δοκιμες των MiG-19, MiG-21, MiG-23, MiG-25, MiG-27, MiG-29, MiG-31 και στις τροποποιησεις τους E-152A και SM-12.
  Για πρωτη φορα εφτασε σε ταχυτητα 3 Μach και εθεσε 18 παγκοσμια ρεκορ (απο τα οποια τα 3 ειναι απολυτα).
  Στις 28 Απριλιου εκτοξευτηκε απο ΜΙG-23.
  Στις 31 Οκτωβριου 1980 εκτοξευτηκε απο MIG-29, με τραυματισμους και εκατσε για ενα διαστημα στο νοσοκομειο.
  Στις 21 Ιουλιου 1983 εκτοξευτηκε απο MiG-23UB σε χαμηλο υψος και μεγιστη ταχυτητα.
  Πεθανε στις 4 Απριλιου 1984 (μαζι με τον πλοηγο V.S. Zaitsev) σε δοκιμαστικη πτηση ενος MIG-31 (δοκιμη του συστηματος καυσιμου)

  «For the accuracy of the experiment, the measuring part of the fuel meter was turned off. When accelerating to a predetermined speed (M = 2.5 H = 20 km), the alarm signaling the output of the left wing tank, then the right one and tank number 5, worked too early. When approaching the aerodrome, the output lights of all tanks were lit. Arrow meter jumped to «0». Immediately lit emergency light bulb. In fact, there remained about 12.5 tons of fuel. Fedotov decides to sit down. He made a turn for landing on a steep glidepath, preparing for landing without engines, and went off in a steep «spiral»; on the far drive. Assuming that the plane was empty due to fuel leakage, he energetically turned on the landing course. And suddenly got into stall mode. The MiG-31 with full tanks fell almost in a shear dive. Fedotov tried to eject when the plane was already in contact with the ground.
  He was buried in the city of Zhukovsky, in the Bykovsky cemetery. The Test Pilot School and a street in the town of Zhukovsky are named after him.»

  https://i.imgur.com/m1a1MVd.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.