MILEX 2019: Η Λευκορωσία παρουσίασε το διοικητικό όχημα KSHM R-185

©armyrecognition.com

Στην έκθεση MILEX 2019, η AGAT παρουσίασε ένα υπό κλίμακα μοντέλο του διοικητικού οχήματος KSHM R-185. Είναι ένα ειδικό όχημα που διαθέτει τις πιο σύγχρονες εξελίξεις και τεχνολογίες των επιχειρήσεων της Κρατικής Επιτροπής Στρατιωτικής Βιομηχανίας της Λευκορωσίας.

Η δημιουργία του οχήματος διοίκησης και επιτελείου (KSHM) R-185 Epoch άρχισε το 2016 στην JSC AGAT-SYSTEM με την ενεργή συμμετοχή εκπροσώπων του στρατιωτικού τομέα, κατά τη διάρκεια των ετών η ελπιδοφόρα εξέλιξη δοκιμάστηκε με επιτυχία και έτυχε μεγάλης εκτίμησης από τους στρατιωτικούς κατά την στρατηγική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Λευκορωσίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την επωνυμία Zapad (Δύση) 2017.

Το R-185 είναι ένα επίγειο σύστημα που βασίζεται πάνω σε ένα τροχοφόρο θωρακισμένο αμφίβιο σκάφος εξοπλισμένο με στοιχεία επικοινωνιών και σταθμούς εργασίας και προορίζεται για την παροχή επικοινωνιών προς όφελος της διοίκησης των μονάδων σε τακτικό επίπεδο διαχείρισης μάχης, την εκτέλεση ειρηνευτικών αποστολών και την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών.

Ως όχημα βάσης, οι σχεδιαστές επέλεξαν το BTR-60MB2 το οποίο εκσυγχρονίστηκε από λευκορωσικές επιχειρήσεις, αναπτύσσει ανώτατη ταχύτητα 80 χλμ/ωρα επι αυτοκινητοδρόμου και 9 χλμ/ώρα σε πλεύση. Η αυτονομία του είναι 500 χλμ.

Την ίδια στιγμή, ο μεγάλος χώρος στο πίσω μέρος επέτρεψε την εγκατάσταση μεγάλου φάσματος σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών και άλλων εξοπλισμών.

Το KSHM R-185 αναπτύσει μέχρι τρεις ραδιοσυχνότητες μονόδρομης επικοινωνίας (simplex) ή μια ημι-αμφίδρομη (douplex) και μια simplex πολύ υψηλής συχνότητας (VHF) χρησιμοποιώντας τους σταθμούς ασυρμάτου (Σ/Α) R-181-50VU-2, R-181-50TU της δικής του σχεδίασης [εμβέλεια επικοινωνίας εν κινήσει -έως 25 χλμ, εν στάσει (με ιστό) εως 50 χλμ], όπως επίσης και έναν ασύρματο υψηλής συχνότητας (HF) simplex με την χρήση του Σ/Α R-181-100BK της δικής του σχεδίασης [εμβέλεια επικοινωνίας εν κινήσει έως 75 χλμ, εν στάσει (με ιστό) μέχρι 350 χλμ] και μια συχνότητα ψηφιακής κινητής ραδιοσυσκευής (DMR) χρησιμοποιώντας τον Σ/Α Maple.

Ο ασύρματος R-185 επιτρέπει τη διαμόρφωση μιας VHF simplex συχνότητας σε απόσταση έως 120 χλμ και μιας HF simplex συχνότητας σε απόσταση έως 450 χλμ με αεροπλάνο.

Η λήψη, επεξεργασία, αποθήκευση και προβολή των πληροφοριών μπορεί να διεξαχθεί στους τέσσερις στατικούς αυτοματοποιημένους σταθμούς εργασίας και σε έναν απομακρυσμένο σταθμό από τους αξιωματικούς.

Επιπλέον, το Epoch προσφέρει λήψη και μετάδοση φωνής και δεδομένων σε καλωδιακά και ασύρματα HF και VHF κανάλια από στατικούς και απομακρυσμένους σταθμούς εργασίας, εσωτερικά γραφεία και εξωτερικές τηλεφωνικές επικοινωνίες, όπως επίσης και λήψη και μετάδοση απόρρητων πληροφοριών με την χρήση εξοπλισμού κρυπτογράφησης.

Οι λευκορώσοι σχεδιαστές έχουν εφαρμόσει, με επιτυχία, στο προϊόν, ένα ολοκληρωμένο σύστημα παροχής ισχύος (SES). Με τη βοήθεια των εργαλείων που παρέχει το SES, ο εξοπλισμός λαμβάνει ηλεκτρικό ρεύμα βιομηχανικού δικτύου 380V από την ντιζελογεννήτρια AD-2-P / 28.5-1VM1, δυο ζεύγη επαναφορτιζόμενων συσσωρευτών ηλεκτρικού ρεύματος της σειράς GX 12-100 και τη ηλεκτρική μονάδα απόληψης ισχύος εγκατεστημένη σε έναν από τους κινητήρες του σκάφους.

Η ηλεκτρική κατανάλωση δε ξεπερνάει τα 2000 watts.

Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.