Η εσθονική Milrem Robotics ενσωμάτωσε τον πύργο Cockerill Protected Weapons Station Generation II (CPWS II) της Cockerill Defence πάνω στο υπό εξέλιξη ρομποτικό όχημα μάχης (RCV) Type-X, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την 15η Ιουνίου.

“Το CPWS II είναι ένας τηλεχειριζόμενος και ανεπάνδρωτος πύργος που ενσωματώνεται πολύ καλά στα ρομποτικά οχήματα”, δήλωσε στο Jane’s ο Κουλνταρ Βάρσι, διευθύνων σύμβουλος της Milrem Robotics.

“Επίσης, οι πύργοι με μικρό βάρος και ύψος, παρ’όλα αυτά προτιμάται η μεγάλη ισχύς πυρός”, πρόσθεσε ο Βάρσι. “Το Type-X είναι μια πλατφόρμα εξαιρετικά υψηλής κινητικότητας και ο πύργος πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει αυτό το χαρακτηριστικό”.

Ο CPWS II είναι νέας τηλεχειριζόμενος, χαμηλού προφίλ, χαμηλού βάρους πύργος με διαμορφώσιμο άνοιγμα θυρίδας ώστε να παρέχει στο πλήρωμα την δυνατότητα να ρυθμίσει την θέση της θυρίδας ώστε να ταιριάζει στις απαιτήσεις της αποστολής. Η θυρίδα παρέχει ευελιξία εντός του επιπέδου προστασίας που απαιτείται επιπρόσθετα με την γρήγορη επαναγέμιση από το εξωτερικό όπως επίσης και στην συντήρηση. Μπορεί να διαμορφωθεί σε τέσσερεις διαφορετικές θέσεις: τελείως κλειστή, ανυψωμένη, ανοιχτή και αποσυνδεμένη.

Στον κυρίως οπλισμό περιλαμβάνονται: Το 25 χλστ M242 της Northrop Grumman Innovation Systems, το 25 χλστ 25 M 811 της Nexter Systems ή το KBA των 25 χλστ της Rheinmetall Air Defence. Αυτά είναι τα πυροβόλα διπλής τροφοδοσίας, τα οποία μπορούν να δυο τύπους πυρομαχικών.

Το βαρύτερο όπλο της σειράς είναι το χαμηλής ανάκρουσης πυροβόλο M230 των 30 χλστ της Northrop Grumman Innovation Systems. Στα υπόλοιπα εναλλακτικά όπλα μεγάλου διαμετρήματος περιλαμβάνονται το διπλής τροφοδοσίας ρωσικό 2A72 των 30 χλστ ή το ουκρανικό ZTM-1 των 30 χλστ. H προμήθεια των πυρομαχικών εξαρτάται στον τύπο του πυροβόλου αλλά συνήθως είναι μέχρι 150 βλήματα των 25 χλστ έτοιμα προς χρήση σε δύο γεμιστήρες.

Melanie Rovery

Πηγή: Janes.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: