Η Λευκορωσία συζητάει με το NATO την πιθανότητα κοινών ασκήσεων διατήρησης ειρήνης

H Λευκορωσία συμμετέχει σε συζητήσεις με το NATO για τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων διατήρησης ειρήνης, όπως γνωστοποίησε το λευκορωσικό υπουργείο άμυνας, την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, στο ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

«Όσον αφορά τις κοινές ασκήσεις με το NATO, το θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η διεξαγωγή συνομιλιών και όχι οι προετοιμασίες», ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας.

«Καθώς είναι υπό εξέλιξη οι προετοιμασίες για την ανάθεση μιας μονάδας ειρηνευτικών αποστολών στην ιταλική στρατιωτική δύναμη της Προσωρινής Δύναμης του ΟΗΕ στο Λίβανο (UNIFIL), εξετάζεται η πιθανότητα κοινών ασκήσεων με εκπρόσωπους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιταλικής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη είναι η επίτευξη καλύτερης συνεργασίας με τις μονάδες που έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας», ανέφερε το λευκορωσικό υπουργείο άμυνας.

Η Λευκορωσία εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 1995 στο νατοϊκό πρόγραμμα Σύμπραξή για την Ειρήνη. Η Λευκορωσία διαθέτει μόνιμη αποστολή στα αρχηγεία του NATO στις Βρυξέλλες από το 1998. Στελεχώνεται από δύο αξιωματούχους του υπουργείου άμυνας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το TASS.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.