Το Μαρόκο έλαβε έγκριση αγοράς 36 επιθετικών ελικοπτέρων Boeing AH-64E Apache Guardian εκτιμώμενης αξία $4,25 δισεκατομμυρίων.

Η έγκριση του υπουργείου εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) που ανακοινώθηκε από την υπηρεσία ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (DSCA) την 20η Νοεμβρίου, περιλαμβάνει ελικόπτερα Apache τελευταίας έκδοσης, όπως επίσης και σχετικό εξοπλισμό, όπλα, εκπαίδευση και υποστήριξη.

Ο εξοπλισμός που αναφέρεται στην ανακοίνωση της DSCA αφορά το AH-64E, ενώ τα όπλα περιλαμβάνουν πυραύλους αέρος-εδάφους Lockheed Martin AGM-114L/R Hellfire, ρουκέτες αέρος-επιφανείας Advanced Precision Kill Weapon Systems (APKWS) και περισσότερες από 5000 ρουκέτες των 70 χλστ και πυραύλους αέρος-αέρος Raytheon AIM-92H Stinger.

Επίσης, παρέχονται αμυντικά αντίμετρα για τα ελικόπτερα, όπως επίσης και εξοπλισμός ζεύξης επανδρωμένου-ανεπάνδρωτου Manned-Unmanned Teaming-2 (MUMT-2) για τον ελέγχο των εναέριων ανεπάνδρωτων οχημάτων (UAV) μέσα από το ελικόπτερο.

“Η εν λόγω προτεινόμενη πώληση θα υποστηρίξει την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών συμβάλλοντας στην βελτίωση της ασφάλειας ενός μεγάλου μη-νατοϊκού συμμάχου που είναι μια σημαντική δύναμη πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής προόδου στην Βόρεια Αφρική”, ανέφερε η DSCA.

Η Βασιλική Μαροκινή Αεροπορία (RMAF), η οποία πετάει όλα τα αεροπορικά μέσα του Στρατού, επί του παρόντος δεν διαθέτει κάποιο αποκλειστικά επιθετικό ελικόπτερο. Τα 24 ελικόπτερα SA342L Gazelle που χρησιμοποιεί αυτήν την στιγμή στον ρόλο του ελαφρύ επιθετικού ελικοπτέρου αποκτήθηκαν το 1978 και χρήζουν αντικατάστασης.

 

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: