Το Μαρόκο αιτήθηκε την αγορά ελικοπτέρων Apache

Photo by Staff Sgt. Bryan Lewis, 16th CAB

To Μαρόκο αιτήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) την αγορά μερικών επιθετικών ελικοπτέρων Boeing AH-64E Apache Guardian, όπως γνωστοποίησε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στους καταλόγους Country Commercial Guide.

Η βορειοαφρικανική χώρα αιτήθηκε 24 τελευταίας έκδοσης Apache για $1,5 δισεκατομμύρια στο πλαίσιο ενός ευρύτερου εξοπλιστικού προγράμματος του Μαρόκο, το οποίο θέλει να αυξήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό του μέχρι το 2023 στα $3,9 δισ.

Συνήθως, οι ανακοινώσεις μελλοντικών στρατιωτικών αγορών αλλοδαπής (FMS) αυτής της φύσης ανακοινώνονται από την υπηρεσία ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (DSCA), αν και αυτό το συγκεκριμένο αίτημα από το Μαρόκο δεν κοινοποιήθηκε απο την υπηρεσία.

Η Βασιλική Αεροπορία Μαρόκου (RMAF), η οποία λειτουργεί όλα τα αεροπορικά μέσα του Στρατού, επι του παρόντος δεν διαθέτει συγκεκριμένο επιθετικό ελικόπτερο.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

6 Απαντήσεις

  1. 62,5 εκ. $ ΗΠΑ ανά μονάδα, πολύ χαμηλό κόστος (μικρότερο από αυτό που δώσαμε εμείς για την προηγούμενη έκδοση πριν σχεδόν 20 χρόνια). Προφανώς, πρόκειται για fly away cost.

    1. Αν και τα 70 jet ranger (KIOWA D) αγοράστηκαν στην τιμή 1 και μόνο ΑΗ-64D πράγματι το μέλημα της Α.Σ. θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση των ηλεκτροοπτικών των 19 ΑΗ-64Α+ και η αγορά από το ΗΒ ή τις ΗΠΑ 12 – 14 μεταχειρισμένων D LONGBOW. Τόσο το Ην.Βασίλειο όσο και οι ΗΠΑ έχουν πλεονάζον σχετικό υλικό.

      1. Πριν παρθεί απόφαση πρέπει να δούμε τελικά τι θα γίνει με τα Apache των ΗΠΑ γιατί γράφεται ότι θα αποσυρθούν πολλά D…
        Το ισραηλινό πακέτο πάντως, τα αναβαθμίζει κατακόρυφα αν υιοθετηθεί πλήρως μαζί με όπλα που χρησιμοποιούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.