Το Μαρόκο παρήγγειλε 24 ελικόπτερα AH-64E Apache

©Στρατός των ΗΠΑ: AH-64E Apache του Στρατού των ΗΠΑ

Το Μαρόκο είναι η 17η χώρα που θα αποκτήσει το επιθετικό ελικόπτερο Boeing AH-64 Apache μέσω σύμβασης 24 ελικοπτέρων που υπογράφηκε πρόσφατα.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία Boeing έχει παραδώσει περίπου 2500 ελικόπτερα Apache σε 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), της Ολλανδίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιαπωνίας, της Ινδίας, της Σιγκαπούρης, της Νοτίου Κορέας και της Σαουδικής Αραβίας. Οι παραδόσεις στο Μαρόκο αναμένεται να αρχίσουν το 2024.

«Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα προόδου στην μακροχρόνια συνεργασία μας με το Βασίλειο του Μαρόκου», δήλωσε ο Τζέφρι Σόκει, αντιπρόεδρος, παγκοσμίων πωλήσεων και εμπορίας της Boeing Defence, Space & Security & Government Services. «Η παγκόσμια απαίτηση για το Apache μεγαλώνει και είμαστε περήφανοι που παρέχουμε στο Μαρόκο την καλύτερη ικανότητα στην κλάση της».

Το Apache AH-64E είναι η τελευταία διαμόρφωση του γνωστού αμερικανικού επιθετικού ελικοπτέρου. Είναι σχεδιασμένη και εξοπλισμένη με συστήματα ανοιχτής αρχιτεκτονικής που περιλαμβάνουν τα τελευταία συστήματα επικοινωνιών, πλοήγησης, αισθητήρων και όπλων. Διαθέτει το βελτιωμένο βελτιωμένο σύστημα πρόσκτησης καθορισμού στόχου που παρέχει πληροφορίες στόχου κατά την ημέρα, την νύχτα και σε όλες τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες, όπως επίσης και την ικανότητα νυχτερινής παρατήρησης. Πέραν της αναγνώρισης και κατηγοριοποίησης της επικινδυνότητας των επίγειων και εναέριων στόχων, το ραντάρ ελέγχου πυρός έχει εκσυγχρονιστεί για να λειτουργεί σε θαλάσσιο περιβάλλον.

Η εταιρεία Boeing θα κατασκευάσει και παραδώσει στο Μαρόκο τα ελικόπτερα Apache στο πλαίσιο σύμβασης με τον Στρατό των ΗΠΑ μέσω της διαδικασίας “Στρατιωτικές Πωλήσεις Εξωτερικού” (FMS) της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Μια ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (DSCA) τον Νοέμβριο 2019 που περιελάμβανε την πώληση στο Μαρόκο κοστολόγησε την αξία στα 4,25 δισεκατομμύρια $ και περιελάμβανε την προαίρεση για 12 επιπλέον AH-64E.

Η ανακοίνωση έλεγε επίσης ότι το Ραμπάτ ενέκρινε την αγορά 21 δεκτών λήψης βίντεο συνεργασίας ανεπάνδρωτων-επανδρωμένων συστημάτων και 39 πακέτα συνεργασίας επανδρωμένων-ανεπάδρωτων συστημάτων αέρος-αέρος-προς-έδαφος. Το πακέτο συνεργασίας επανδρωμένων-ανεπάνδρωτων θα επιτρέψει στον χειριστή του Apache να πάρει τον ελέγχο των χειριστηρίων πτήσης και την εικόνα βίντεο ενός παρακείμενου ανεπάνδρωτου εναέριου οχήματος (UAV).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.