Η ισραηλινή βιομηχανία Rafael Advanced Defense Systems προσέφερε στην Νότια Κορέα την Σουίτα Οχήματος Μάχης Επόμενης Γενιάς (NGCV-S) καθώς ο Στρατός της χώρας (RoKA) προετοιμάζεται για την αναβάθμιση των κύριων αρμάτων μάχης K1A2 και την απόκτηση περίπου 600 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) K808, που κατασκευάζονται από την Hyundai Rotem, στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού Tiger 4.0.

Η Rafael υπέβαλλε αιτήματα για ενημέρωση από την Νότια Κορέα και για τα δυο προγράμματα στρατιωτικών οχημάτων.

Τηλεχειριζόμενος σταθμός οπλισμού (RWS) Samson

Ο Ούντι Ν, προϊστάμενος μάρκετινγκ στη διεύθυνση συστημάτων ελιγμού της Rafael, δήλωσε στον ιστότοπο Jane’s ότι το NGCV-S προσφέρει αρκετές δυνατότητες για τεθωρακισμένα οχήματα ώστε να ενισχύσει την καταστρεπτικήτητα, την ικανότητα επιβίωσης και την δυνατότητα τους να προσβάλλουν πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα.

Είπε πως η σουίτα περιλαμβάνει την παθητική προσθαφαιρούμενη θωράκιση Armo Shield P και το σύστημα ενεργητικής προστασίας Trophy της βιομηχανίας, το τελευταίο το οποίο χρησιμοποιείται και στα άρματα μάχης του Στρατού των ΗΠΑ όπως επίσης και στα βαρέα ΤΟΜΠ Namer του ισραηλινού Στρατού.

Αντιαρματικός πύραυλος Spike

Άλλες προσφορές στο πλαίσιο της σουίτας περιλαμβανουν πακέτα θωράκισης και τον τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού (RWS) μεσαίου διαμετρήματος Samson. Ο σταθμός σχεδιάστηκε για την ενσωμάτωση πυροβόλων 30 χλστ και 40 χλστ και ενός συζυγούς πολυβόλου 7,62 χλστ που θα ολοκληρωθεί με τον εκτοξευτή πυραύλου Spike της Rafael όπως επίσης και τον αντιαρματικό καθοδηγούμενο πύραυλο πέμπτης γενιάς ηλεκτροοπτικής καθοδήγησης Spike για προσβολές σε μεγάλο και μεσαίο βεληνεκές. Επίσης η σουίτα NGCV-S περιλαμβάνει το δικτυωμένο σύστημα μάχης Fire Weaver με υπερσύγχρονες αυτόνομες ικανότητες που συνδέει όλους τους τύπους αισθητήρων και σκοπευτές επί όλους τους τακτικούς ασυρμάτους σε πραγματικό χρόνο, το φορητό και μικρού μεγέθους “περιφερόμενο” πυρομαχικό αναγνώρισης και εγγύς μάχης BLOS Spike FireFly, το σύστημα Bnet SDR (ραδιοεπικοινωνίες μέσω λογισμικού) και άλλα.

“Περιφερόμενο” πυρομαχικό FireFly

“Συνδυάζοντας το πυραυλικό σύστημα Spike με τον RWS Samson των 30 χλστ και τα συστήματα διαχείρισης μάχης ο τηλεχειριζόμενος σταθμός οπλισμού και το όχημα μεταμορφώνονται σε μια ευέλικτη μηχανή μάχης – που δύναται να εξουδετερώσει στόχους ταυτόχρονα σε πολλαπλά βεληνεκή με απόλυτη ακρίβεια που είναι αναγκαία στις κατοικημένες περιοχές όπως επίσης και στις ζώνες που υπάρχει άρνηση GPS,” ανακοίνωσε με δελτίο τύπου η Rafael.

Σύστημα διαχείρισης μάχης Fire Weaver

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: