Ν. Κορέα: Παρθενική πτήση για το μαχητικό αεροσκάφος KF-21 Boramae

Την 19η Ιουλίου 15:40, το εγχώριας παραγωγής μαχητικό αεροσκάφος KF-21 Boramae απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της 3ης Εκπαιδευτικής Μοίρας Πολεμικής Αεροπορίας στην πόλη Σασίον, επαρχία Γκιεόνγκσανγκνάμ-ντο, για την πρώτη δοκιμαστική πτήση του.

Η Νότια Κορέα έχει μεγάλα σχέδια για το KF-21 «Hawk», το αποκορύφωμα των εργασιών, διάρκειας 22 ετών, για την κατασκευή του κορεατικού μαχητικού αεροσκάφους.

Το πρώτο μαχητικό αεριωθούμενο που κατασκεύασε ποτέ η Δημοκρατία της Κορέας πέταξε για πρώτη φορά, ένα σημαντικό ορόσημο στην αεροναυπηγική ιστορία της Σεούλ. Το KF-21 Boramae ήταν το αποκορύφωμα των εργασιών διάρκειας 22 ετών για την κατασκευή ενός εγχώριου κορεατικού μαχητικού αεροσκάφους. Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να κατασκευάσει το KF-21 όχι μόνο για τον εαυτό της αλλά επίσης και τη διεθνή αγορά μαχητικών αεροσκαφών.

Το πρωτότυπο KF-21, σύμφωνα με το υπουργείο άμυνας της Νοτίου Κορέας, απογειώθηκε από ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Σασίον, στην επαρχία Γκιεόνγκσανγκνάμ-ντο, και πέταξε για 33 λεπτά πριν προσγειωθεί χωρίς να υπάρξει κάποιο επεισόδιο. Το αεριωθούμενο πέταξε με μέγιστη ταχύτητα 248 μιλίων ανά ώρα, αναβάλλοντας την υπερηχητική πτήση για μεταγενέστερη ημέρα δοκίμων. Η εταιρεία Korea Aerospace Industries (KAI) σχεδιάζει συνολικά 2200 δοκιμαστικές πτήσεις πριν το αεροσκάφος φτάσει στο καθεστώς παραγωγής το 2026.

Η Νότια Κορέα προγραμματίζει να κατασκευάσει έξι πτητικά πρωτότυπα, ολοκληρώνοντας την εξέλιξη και τις δοκιμές μέχρι το 2026. Το KF-21 θα είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων με δυνατότητα αποστολών αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους. Η παραγωγή των πρώτων σαράντα αεροσκαφών, γνωστών ως KF-21 Block 1, θα λάβει χώρα από το 2026 μέχρι το 2028. Το Block 1 θα έχει δυνατότητα έαρος-αέρος άλλα μόνο εν μέρει δυνατότητα αέρος-εδάφους. Η επόμενη παρτίδα των 80 αεριωθούμενων, Block 2, θα λάβει την πλήρη ικανότητα αέρος-εδάφους, με την παραγωγή να ολοκληρώνεται το 2032.

Το KF-21 μοιάζει πολύ με το αμερικανικό διακλαδικό αεροσκάφος κρούσης (JSF) F-35 αλλά δεν είναι ένα εξ ολοκλήρου πέμπτης γενιάς αεροπλάνο. Το KF-21 δεν διαθέτει τα «στέλθ» επίπεδα που απαιτούνται για ένα μαχητικό πέμπτη γενιάς καθιστώντας το ένα αεροσκάφος «τέταρτης συν γενιάς». Αυτό συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό λόγω της έλλειψης εσωτερικής αποθήκης όπλων στο Boramae, που του επιτρέπει να μεταφέρει πυραύλους και βόμβες στο εσωτερικό του και να διατηρεί την «στελθ» διαμόρφωση του αεροσκάφους. (Το πρώτο πρωτότυπο πέταξε με τέσσερις πυραύλους αέρος-αέρος Meteor προσκολλημένους στην άτρακτο του). Η Νότια Κορέα σύμφωνα με αναφορές εξετάζει την έκδοση Block 3 που θα περιλαμβάνει εσωτερική αποθήκη πυρομαχικών.

Νοτιοκορεατικό μαχητικό αεροσκάφος F-16, γνωστό εγχωρίως ως KF-16 (JUNG YEON-JE)

Το KF-21 θα αντικαταστήσει τα F-4 Phantom και τα F-5 Tiger II της Αεροπορίας της Δημοκρατίας της Κορέας (ROKAF). Η ROKAF αγοράζει επίσης και το JSF F-35, και τα δύο εξελιγμένα αεροπλάνα θα ενωθούν με τα νοτιοκορεατικά F-16 και μια έκδοση πολλαπλών ρόλων του Boeing F-15 Eagle, το F-15 Slam Eagle.

Η Νότια Κορέα είναι μια από τις σημαντικότερες εμπορικές χώρες στον κόσμο, με εξαγωγές που αντιπροσωπεύουν περίπου το 40 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας. Η χώρα εξαγάγει ηλεκτρονικά, αυτοκίνητα, χάλυβα και χημικά… και τώρα και όπλα. Η Νότια Κορέα είχε αρκετές πρόσφατες επιτυχίες στην εξαγωγή στρατιωτικού υλικού τα τελευταία χρόνια, όπως το εκπαιδευτικό/ελαφρό μαχητικό αεροσκάφος KAI/Lockheed Martin T-50 “Golden Eagle” και το αυτοκινούμενο πυροβόλο K-9 “Thunder”.

Το αυτοκινούμενο πυροβόλο K-9 “Thunder” της Νοτίου Κορέας υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένο στην διεθνή αγορά όπλων, με πωλήσεις στην Νορβηγία, Φινλανδία, Πολωνία, Αυστραλία, Αίγυπτο και άλλου. (SEAN GALLUP)

Τα όπλα της Νοτίου Κορέας είναι σύγχρονα και οικονομικά, με έμφαση στις προσιτές τιμές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες κάποτε κατασκεύαζαν ολόκληρες γραμμές μαχητικών διαφορετικού κόστους και ικανοτήτων, σήμερα προσφέρουν μόλις μια χούφτα παλιών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς όπως τα Super Hornet και Eagle και το υπερσύγχρονο JFS F-35 των $80 εκατομμυρίων που θεωρείται το οικονομικά προσιτό μαχητικό της χώρας.

Όποιο και να είναι το κόστος του KF-21, θα είναι σημαντικά μικρότερο από τα $80 εκατομμύρια. Οι πρώτες εκδόσεις ίσως να είναι λιγότερο ικανές από το F-35, αλλά δεν χρειάζονται όλες οι χώρες αυτό το υπερσύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος. Η άνοδος των επιθετικών, απολυταρχικών χωρών έχει ως αποτέλεσμα οι χώρες να ζητούν για την στρατιωτική έκδοση του Hyundai Sedan. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη πλευρά, είναι κολλημένες να παραγάγουν σωρηδόν Cadilacs. Πάντα θα υπάρχει απαίτηση για Cadilacs, αλλά πάντα θα υπάρχει μια ακόμη μεγαλύτερη απαίτηση για Hyundais.

Πηγή: popularmechanics.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.