Κατάρ: Σε εξέλιξη η ιταλό-καταρινή άσκηση NASR 2019

Με την άφιξη των οχημάτων και του προσωπικού της ιταλικής Ταξιαρχίας Γκαριμπάλντι στο Κατάρ, ξεκίνησε η μεγαλύτερη άσκηση βαρέων μονάδων για το 2019.

Χάρις στις αποβατικές επιχειρήσεις και τις πρώτες εκπαιδευτικές δραστηριότητες ενσωμάτωσης, στην περιοχή της αλ Χαλαηλ στο Κατάρ, ξεκίνησε η άσκηση NASR 2019 για τα ιταλικά στρατεύματα μαζί με μονάδες του Κατάρ. Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτική δραστηριότητα θα δει την Ταξιαρχία Γκαριμπάλντι και άλλα μέσα του ιταλικού Στρατού να εκπαιδεύονται μαζί με την 2η Ταξιαρχία των καταρινών επίγειων δυνάμεων.

Η άσκηση αντιπροσωπεύει τα βασικότερα απ’τα βασικά σημεία μιας εντατικής δραστηριότητας συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών με σκοπό να διατηρηθούν οι κοινοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας. Για αυτόν τον λόγο τα στρατεύματα της Ιταλίας ξεκίνησαν την διευρυμένη ανταλλαγή επισκέψεων και κοινών εκπαιδεύσεων που το αποκορύφωμα των επιδόσεων τους θα παρουσιαστεί σε μια σύνθετη εκπαιδευτικής δραστηριότητα σε περιβάλλον ερήμου με την χρήση συγκροτημάτων ειδικής σύνθεσης και σταθμούς διοίκησης που θα επιχειρούν από κοινού και σε ένα συμβατικό περιβάλλον.

Ο κύριος σκοπός αυτής της σημαντικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας είναι η επαύξηση της ενσωμάτωσης και διαλειτουργικότητας των μονάδων, βελτιώνοντας τόσο τις διαδικασίες που θα εκτελεστούν στις περιοχές των σημείων διοίκησης και τις διαδικασίες ανάπτυξης που αφορούν τις εμπλεκόμενες μονάδες.

Η σημασία της NASR 2019 δεν περιορίζεται μόνο στην εκπαιδευτική δραστηριότητα, αλλά επίσης παρουσιάζει μια μοναδική ευκαιρεία για τον ιταλικό Στρατό όπου διαφορετικά επιτελεία έχουν την δυνατότητα να σχεδιάσουν και οργανώσουν μια δομημένη εκπαιδευτική δραστηριότητα επίσης υπό όρους υλικοτεχνικής υποστήριξης (λαμβάνοντας υπόψιν τα 3800 χλμ που χωρίζουν την Ιταλία από το Κατάρ) και επιτελικά στην εκπόνηση τεχνικά σύνθετων συμφωνιών μεταξύ των συμμετεχόντων.

800 Ιταλοί και 1400 Καταρινοί Στρατιώτες θα ασκηθούν στο έδαφος για περίπου 20 ήμερες, χρησιμοποιώντας άρματα μάχης Ariete και Centaur, αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000, συστήματα πολλαπλών εκτοξευτων πυραύλων (MLRS), πολλαπλού ρόλου τακτικά οχήματα Lince (LMTV), πολλαπλού ρόλου μεσαία τακτικά οχήματα (MMTV) Orso και VBM Freccia όπως επίσης και στοιχεία προστασίας και επιτήρηση πεδίου μάχης.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

    1. Πεφτει μακρια η Ρωσια, τι να την κανουν την παραλλαγη.
      Θα δωσουν ηρωικες μαχες στη Via Veneto, αναμεσα στα Prada και στα Fendi.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.