Η κοινή αεροναυτική, Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου με την επωνυμία «MEDUSA 8/2019» ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.

Σκοπός της άσκησης ήταν η αναβάθμιση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών χωρών, καθώς και η βελτίωση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού αυτών.

Η άσκηση διεξήχθη το διάστημα από 15 έως 18 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών και περιελάμβανε δραστηριότητες εν όρμω, στο Ναύσταθμο της Αλεξάνδρειας και εν πλω στη Μεσόγειο θάλασσα, στο θαλάσσιο χώρο της Αιγύπτου.

Τα αντικείμενα που εξετάστηκαν περιελάμβαναν σχεδιασμό και διεξαγωγή αμφιβίων επιχειρήσεων με τη συνδρομή ναυτικών και εναερίων μέσων, αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, πυρά επιφανείας και γυμνασίων υποστήριξης σε θέματα επικοινωνιών και διοικητικής μέριμνας, ναυτικές καθώς και αεροπορικές επιχειρήσεις.

Τις δραστηριότητες κατά την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, (DVDay), της άσκησης, παρακολούθησαν αρχικά από τη Φρεγάτα «ΕΛΛΗ» και στη συνέχεια από το Αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο «ANWAR EL SADAT», ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Σάββας Αγγελίδης, συνοδευόμενος από το Διοικητή Ναυτικού, Πλοίαρχο Χαράλαμπο Χαραλάμπους ΠΝ και το Διοικητή Αεροπορίας, Σμήναρχο Γαβριήλ Παττίχη.

Η Εθνική Φρουρά συμμετείχε στην άσκηση με το Πλοίο Γενικής Υποστηριξης (ΠΓΥ) «ΑΛΑΣΙΑ», Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και αριθμό επιτελών.

ΑΛΑΣΙΑ ΠΓΥ (Α-620)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: