«Αυτό που ζούμε είναι ο εγκεφαλικός θάνατος του ΝΑΤΟ», δηλώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο περιοδικό The Economist , αποδίδοντάς τον στην αμερικανική αποδέσμευση και στη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Πρέπει τώρα να αποσαφηνιστεί ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι του ΝΑΤΟ», δηλώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας επαναλαμβάνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της Ευρώπης της Άμυνας, καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας, η οποία θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις αρχές του Δεκεμβρίου.

«Δεν υπάρχει κανείς συντονισμός με τους εταίρους του ΝΑΤΟ στην στρατηγική απόφαση των ΗΠΑ και είμαστε μάρτυρες μίας επίθεσης από έναν άλλο εταίρο του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, σε μία ζώνη όπου διακυβεύονται τα συμφέροντά μας, χωρίς συντονισμό. Αυτό που συνέβη αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για το ΝΑΤΟ».

Υπό τις συνθήκες αυτές, ο Εμανουέλ Μακρόν αναρωτιέται ιδιαιτέρως για το μέλλον του Άρθρου 5 της Ατλαντικής Συνθήκης, το οποίο προβλέπει στρατιωτική συνδρομή μεταξύ των χωρών-μελών της Συμμαχίας, εάν ένας από τους συμμάχους δεχθεί επίθεση.

«Τι θα είναι αύριο το Άρθρο 5; Εάν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ αποφασίσει να απαντήσει στην Τουρκία, θα τη συνδράμουμε; Αυτό είναι μία πραγματική ερώτηση», υποστηρίζει.

«Έχουμε δεσμευθεί να πολεμήσουμε κατά του Ισλαμικού Κράτους. Το παράδοξο είναι ότι η αμερικανική απόφαση και η τουρκική επίθεση και στις δύο περιπτώσεις έχουν ένα και το αυτό αποτέλεσμα: θυσιάζουν τους επί του πεδίου εταίρους μας που πολέμησαν κατά του Ισλαμικού Κράτους, τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις».

Για τον Μακρόν, όλες αυτές οι εξελίξεις καθιστούν ακόμη περισσότερο «ουσιαστική, από την μία πλευρά, την Ευρώπη της Αμυνας – μία Ευρώπη που πρέπει να αποκτήσει μία στρατηγική και λειτουργική αυτονομία σε στρατιωτικό επίπεδο. Και από την άλλη, επανέναρξη ενός στρατηγικού διαλόγου, χωρίς καθόλου αφέλειες, και που θα πάρει χρόνο, με τη Ρωσία».

«Ο πρόεδρος Τραμπ, τρέφω μεγάλο σεβασμό σε αυτό, θέτει το θέμα του ΝΑΤΟ ως εμπορικού σχεδίου. Κατά τη γνώμη του, πρόκειται για ένα σχέδιο όπου οι ΗΠΑ διασφαλίζουν ένα είδος γεωπολιτικής ομπρέλας, αλλά, σε αντάλλαγμα, θα πρέπει να έχουν εμπορική αποκλειστικότητα, να υπάρχει ένα κίνητρο για να αγοράσουμε από τις ΗΠΑ. Η Γαλλία δεν έχει υπογράψει γι’ αυτό», προειδοποιεί ο Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: naftemporiki.gr

42 Σχόλια

 1. Gunslinger32

  Ο γάλλος πρόεδρος με αυτή την δήλωση τους πήρε τα σώβρακα όλους εκείνους τους (εμμονικούς νατοϊστές και αμερικανιστάδες) πολιτικούς δεινόσαυρους στην Ευρώπη με αυτή την ανακοίνωση/ομιλία.
  Όλο αυτό λίγο πρίν τους εορτασμούς της 70ης επέτειος της λυκοσυμμαχίας, η οποία μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, ψάχνει ακόμα απελπισμένα για έναν λόγο ύπαρξης(ξεκινώντας πολέμους δεξιά και αριστερά, με τρομοκρατικά χτυπήματα και πολύχρωμες επαναστάσεις).

  Ο στόλτενμπερκ σήμερα σαν ζητιάνος συμπεριφερόταν μπροστά στην Μέρκελ, αφού έφαγε άκυρο απο τον Γάλλο πρόεδρο ο οποίος δεν μάσησε και τα είπε χύμα.

  Απάντηση
  • dimitris /PL

   Βάζεις μαζί δυο απόλυτος αντίθετες, σχεδόν συγκρουόμενες στάσεις.

   Μια είναι «θα μας προστατεύει το ΝΑΤΟ» – και αυτή είναι επίσημη μόνο που δεν την πιστεύει κανείς.

   Και η άλλη, αυτή που ισχύ στην πράξη στης συνοριακές χώρες, λέει
   «Μόνο η Αμερικανοί μετράνε ως ικανοί να προσφέρουν μια πραγματική, δυνατή βοήθεια». Ενώ οι άλλοι θα κάνουν τα πάντα να αργήσουν, όπως τα έκαναν επίτηδες το 1920 και το 1939.

   Και έτσι η συνοριακές χώρες – Πολωνία, Ρουμανία, πρόσφατα και η Ελλάδα – ψάχνουν για ειδικές, διήμερης συμβάσεις, που θα τις δένουν πιο σφιχτά με την Αμερική και ζητάνε πιο πολλές και πιο καλά εξελιγμένες βάσεις. Πχ. όπως τώρα η Ελλάδα πολύ θα ήθελε Αμερικανούς στην Αλεξανδρούπολη…

   Από την άλλη, υπάρχει κάποια ελπίδα, πως το ΝΑΤΟ – 2 με 3 χώρες – μπορεί να προσφέρει γρήγορα κάποια αεροπορική κάλυψη, με τα μαχητικά του.

   Απάντηση
   • Gunslinger32

    Φοβερή λογική, ενώ «δεν το πιστεύει κανείς, ελπίζουν σε μια υποστήριξη των ικανών αμερικανών όσοι θεωρούν ότι την χρειάζονται», εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Έχει όμως μια λέξη που περιγράφει αυτή την στάση/σκέψη/λογική, λέγεται νομίζω οξύμωρο.

    Στην λαϊκή το λένε κοροϊδευόμαστε, που είναι πιο απλό.

   • d

    o χάρτης ρωσο-γερμανικής συμφωνιθέν κατοχής της Ευρώπης, με υπογραφή και του Σταλιν, γιατι δεν πέρασε ? Το επαναλαμβάνω

    (wikimedia.org/wiki/File:Mapa_2_paktu_Ribbentrop-Mo%C5%82otow.gif)

   • dimitris /PL

    @Gun… re: οξύμωρο, κοροϊδευόμαστε

    great thanks for that help !
    λιπών, αυτά που λέει ο Γάλλος, για την ανάγκη διαπραγμάτευσης με την Ρωσία. ακριβός αποτελούν το οξύμωρο και έτσι μόνο θα κοροϊδευόμαστε ξανά.

    Επειδή η Ρωσία δεν τηρεί συμβιβασμούς, τις θέλει για κορόιδο. Πάντα, πάντα, πάντα και από αιώνες πάντα και με εκατοντάδες έντονα παραδείγματα από την ιστορία.

    ” rel=”nofollow”>” alt=”” width=”700″ height=”” />

    κοίτα χαμόγελιες των Ρώσων και τα μούτρα των Γερμανών (Ribentrop-Molotov act).
    Επειδή και οι Γερμανοί το καταλαβαίνουν, πως οι Ρώσοι τους κοροϊδεύουν. Μα έτσι και έγινε σε λίγες ημέρες, με μεγάλο κόστος για την Γερμανία, και σχεδόν μηδενικό κόστος για την Ρωσία. Όταν η Γερμανία έμπλεξε στης 1/9 σε σφοδρές μάχες με Πολωνούς, και η Ρωσία τα αποτελέσματα απλά τα έλαβε στης 17/9, λίγο μετά, χωρίς κόστος.

    Μα και μετά ο Χίτλερ αναγκάστηκε να επιτεθεί την ΕΣΣΔ άκρος απροετοίμαστος, να προλάβει την ρωσική επίθεση, σχεδιασμένη σε λίγες ημέρες (10 με 20 το πολύ, ήταν η ετοιμασίες),

    Και εδώ, με προσωπική υπογραφή και του Σταλιν, ένας νέος χάρτης, πως θα μοιραστούν την Ευρώπη οι Ρώσοι με Γερμανούς:

    ” rel=”nofollow”>” alt=”” width=”700″ height=”” />

    δεν τα γράφω βέβαια για σένα, γράφω για τους Έλληνες με την καρδιά, να καταλάβουν ποια είναι η Ρωσία και μην κοιτάνε εκεί με πολύ ελπίδα.

   • EPTALOFOS 4

    @dimitris /PL
    «πρόσφατα και η Ελλάδα»
    η ελλάδα δεν συνορεύει με τη σοβιετική ένωση…οπότε δεν καταλαβαίνω από που προέρχεται η ανάγκη για ειδική συμβαση με ΗΠΑ…?
    επίσης εαν νομίζεις οτι το άρθρο 5 δε το πιστεύει κανείς…, τζάμπα τότε υπερασπίζεσαι τη συμμαχία και την ηθική της συνεχώς…..
    επειδή ανέφερες τη Ρουμανία για μιλησε μας για το ρόλο της στους 2 παγκοσμιούς πολέμους?
    λες «στης συνοριακές χώρες, λέει» γνωρίζεις τις συνομιλίες του 1990 ?
    σε παραθέτω σύνδεσμο :
    https://con-ops.blogspot.com/2019/05/ti-eipouhke-ston-gorbatsov-gia-th-mh-epektash-tou-nato.html

   • d

    Μα αφοπλιζόμασταν όλοι και τότε ο Πούτιν τα άρχισε από την αρχή. Για την Αλεξανδρούπολη μην με μαθαίνεις, εκεί το σπίτι μου, ελάχιστα χλμ από τα σύνορα.
    Ούτε για την Ρωμανία. Φασίστες σκότωσαν τον τίμιο πρόεδρο της και πήραν την εξουσία Δεν ισχύ τώρα. . Μα και η Ρωσία προετοίμαζε επίθεση εκεί, το Ιούνιο – αρχές Ιουλίου 1941. Παιδιά, δεν ξέρετε από τα σχολεία σας την αλήθεια ούτε για την Ελλάδα και τι να πούμε για άλλους ?

  • d /PL

   @Gun… «Φοβερή λογική» – δοκιμασμένη από αιώνες.

   Μα και την ρωσική «λογική» σας την γνωρίζουμε από αιώνες και την «δεχόμαστε» σαν την πανούκλα και την χολέρα μαζί.

   Απάντηση
   • EPTALOFOS 4

    @d
    » Για την Αλεξανδρούπολη μην με μαθαίνεις, εκεί το σπίτι μου, ελάχιστα χλμ από τα σύνορα.»
    ΕΕΕ και τι φοβάσαι ρε καρντάσι,ελάχιστα χιλιόμετρα από τη σύμμαχο σου απέχει το σπίτι σου..αν τους δεις να περνάνε τα σύνορα βγάλε στο μπαλκόνι σου τη σημαία του ΝΑΤΟ…
    Οσον αναφορά το τι μαθαίνουμε και τι όχι στα σχολεία ή αλλού κάνε αλλού μάθημα καθηγητά γιατί την ελληνική ιστορία τη ζήσαμε και τη ζούμε στο πετσί μας αλλά δεν αρκεί το σχολείο χρειάζεται και κρίση,επίσης δόξα το θεό γνωρίζουμε και αγγλικά και διαβάζουμε και από άλλα σχολεία…αν ξέραμε και ρούσικα θα κάναμε παπάδες…επίσης μιας και το ανέφερες είσαι τυχερός που αναδείχτηκε ο Πουτιν ,και οχι ο Στάλιν block 2..

    Υ.Γ..» Ρωμανία»
    Έναν πουλίν, καλόν πουλίν, εβγαίν’ από την Πόλην,ουδέ ’ς σ’ αμπέλα ’κόνεψεν, ουδέ ’ς σα περιβόλα,επήγεν και ν’ εκόνεψεν ’ς σ’ Αγιά Σοφιάς την πόρταν.Έδειξεν τ’ έναν το φτερόν ’ς σο αίμαν βουτεμένον.Και ’ς σ’ άλλο το φτερόν αθε, χαρτίν βαστά γραμμένον.Ατό κανείς ’κι αναγνώθ’, κανείς κι ξέρ’ ντο λέγει,μηδέ κι ο Πατριάρχης μου με όλους τους παπάδες.Κι έναν παιδίν, καλόν παιδίν, κααναγνώθει.Σίτ’ αναγνώθει, σίτα κλαίει, σίτα κρούει την καρδίανΝαϊλλοί εμάς και βάι εμάς, ’πάρθεν η Ρωμανία.Ναϊλλοί εμάς και βάι εμάς οι Τούρκ΄ την Πόλ΄ επαίρανεπαίραν το βασιλοσκάμ΄ κι ελλάεν Αφεντία.Μοιρολογούν τα εκκλησιάς κλαίγ’νε τα μαναστήρακι Αι-Γιάννες ο Χρυσόστομον κλαίει και δερνοκοπάται.Μη κλαις, μη κλαις, Αγιάννε μου και μη δερνοκοπάσαιη Ρωμανία ΄πέρασεν η Ρωμανία ΄πάρθεν.Η Ρωμανία αν πέρασεν ανθεί και φέρει κι άλλο.
    Υ.Γ 2 μήπως είσαι ολίγον τι ταγάρι?

   • dimitris /PL

    EPTALOFOS 4

    δηλαδή στην Αλεξανδρούπολη θα προτιμούσες τους Ρώσους ? Όποιοι τους είχαν δεν τα πήγαν καλά μετά…

    Όσων αφορά την Ρουμανία vel Ρωμανία – δεν είναι τόσο … βαθιά…τα ελληνικά μου 🙂

 2. Ασβος

  Γιατι βρε μανωλακη μας το εκανες αυτο; τους συμμαχους ανατολικοευρωπαιους δεν τους σκεφτεσαι καθολου;

  Απάντηση
  • dimitris /PL

   Τα είπε ως ακόμα ένας αρχηγός του κράτους, το οποίο από σχεδόν 100 χρόνια δεν πρόσφερε στους άλλους, ποτέ. Μόνο τους χρησιμοποίησε και εκμετάλλευε για δική του άμυνα. Και το οποίο ποτέ δεν υπολόγιζαν οι άλλοι. Το έχουν στα […] τους. Πες «στα όνειρα» τους 🙂

   Απλά ο κ. Γάλλος πάλι έχασε μια καλή ευκαιρία να σωπαίνει 🙂

   Απάντηση
  • EPTALOFOS 4

   @dimitris /PL
   «δηλαδή στην Αλεξανδρούπολη θα προτιμούσες τους Ρώσους ?»

   Μπα δε με αρέσουν οι Ρωσοι….Σομαλούς πειρατές θα προτιμούσα στην Αλεξανδρουπουλη αλλά και στο αιγάιο..,
   ή για να σε μιλήσω λίγο σοβαρά θα προτιμούσα Αμερικανούς αλλά τους αμερικανούς που επειδή για χάρη τους έδωσα το όνομα κάπου,το εκτίμησαν και λόγω και της αποκλίνουσας συμπεριφοράς της Τουρκίας εκτιμά τη συνεισφορά μου στη συμμαχία «βλέπε και Σερβία κάποτες» ,περισσότερο και από τους εγχώριους ταγούς και με συνδράμει εμπράκτως για έναν proxy πολεμο με τους μογγόλους που τόσο επιθυμώ…. αλλιώς δεν τους θέλω στην επικράτεια μου ουτε θέλω να τους δίνω βάσεις ,καλύτερα μόνος μου δεν θέλω δερβέναγα στα λογια,για να μην έχουν και ορισμένοι αυταπάτες γιατί ιστορικά όταν είχα αυταπάτες με πηδηξαν…..

   Απάντηση
 3. d /PL

  Πέστε πως και το 1940 ή το 1941 υπάρχει μια «γενική συμμαχία» σαν το ΝΑΤΟ τώρα. Σας επιτεθούν οι Ιταλοί και Γερμανοί, ενώ ο νόμιμος σύμμαχος σας, η Τουρκία, θέλει να επέμβει στην Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρο «να σας υποστηρίξει….

  λιπών, ακριβός με το ίδιο τρόπο σκέψης, ο πλησιέστερος σύμμαχος της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ, να βοηθήσει στην επιτιθέμενη Πολωνία, σύμφωνα με τα επίσημα σχέδια του ΝΑΤΟ, ήταν η Γερμανία.
  Έως το 2014. Και μετά τα σχέδια έγιναν ρεαλιστικά, όπως είναι και εξελίσσονται τώρα. Ότι και θα πει ο κύριος @Gun…

  Ενώ η Γαλλία πάντα ήταν στην πράξη out. Από δική της επιλογή.

  Απάντηση
  • EPTALOFOS 4

   @d /PL
   «Ενώ η Γαλλία πάντα ήταν στην πράξη out. Από δική της επιλογή.»

   είσαι και αχάριστος εκτός από ημιμαθής να μη πω αμαθής…
   με την συνθήκη του τιλισιτ ποιός σας έκανε μπρεεεε δουκάτο της βαρσοβίας με εδαφικά οφέλη και εις βάρος της Πρωσίας και ,ο τζέφερσον η ο μάντισον ?…..οι Γάλλοι σας έκαναν, και εξαιτίας εκτός των άλλων των πολλών πολωνών που έιχαν καταφύγει στη Γαλλία…και αν δεν είχε χάσει ο Ναπολέοντας στη εκστρατεία του στη ρωσία Αγιο θα τον είχατε ανακηρύξει… αλλά τώρα δε σε αρέσουν οι γάλλοι,σε πέφτουν λίγοι….

   Απάντηση
   • d

    @EPTALOFOS 4. :)))))))))))
    O Napoleon πολεμούσε πρώτα από όλα με χρήση πολωνικού στρατού. Δεν τα γνώριζες ? Χωρίς τους «τρελούς» Πολωνούς δεν μπόρεσε να κατακτήσει την Ισπανία… Somosierra… Saragossa.. ακόμα και χωρίς τα τεράστια χρήματα του Βαϊον δεν μπόρεσε πια να πολεμά… (των πλήρωσαν τότε Πολωνοί, «αγοράζοντας» τα παλιά χρέη άλλων κρατών, μπρος την Γαλλία).

    Και στην Ρωσία είχε μαζί του 93 χιλιάδες Πολωνούς. Μονο αυτή ήταν ικανοί να πολεμούν εν διάρκεια του ρωσικού χειμώνα. Και κανένας δεν ήξερε τους Ρώσους τόσο καλά.

    Μα δεν τους άκουγε εκεί ο Ναπολέοντας, όσων αφορά τους Ρώσους – για πρώτη φορά. Του έλεγαν να πάρει πρώτα την σημερινή Ουκρανία, και μετά να περιμένει ακόμα 1-2 χρόνια. Και αυτός νόμιζε πως τον κοροϊδεύουν, για να πάρουν πίσω τα πρώην πολωνικά εδάφη. Και αντί να κόψει την Μόσχα από την Ουκρανία, τα έχασε εντελώς στους πάγους της Μόσχας.

    Τώρα, όσων αφορά την Γαλλία, καλά θα κάνεις να δεις προσεκτικά την ιστορία του Β’ Παγκοσμίου. Από την αρχή, και ειδικά την αρχή. Μόνο τον de Gaulle σέβονται οι Πολονοι.

  • EPTALOFOS 4

   @d

   Αν δεν το χεις καταλάβει γράφεις σε ΕΛΛΗΝΙΚΟ μπλογκ με συνομιλητές που ενδιαφέρονται για τα αμυντικά κυρίως συμφέροντα της ΕΛΛΑΔΑΣ. Δεν με νοίαζει να ακούω τη κλάψα σου καθημερινά για τη καημένη Πολωνία και τι έχει περάσει ανα τους αιώνες και τι ΑΕΠ ή δείκτες ανάπτυξης έχει και ποιες συμμαχίες είναι καλές για τη Πολωνία.Στα αρχ…α μου η πολωνία και η Ευρώπη και οι βαλτικές χώρες και η Ρωσία.Αν θες κανε ένα πολωνικοελληνικο δικό σου μπλογκ και ανέπτυξε τις εμπειρίες σου ‘η γράψε κανα βιβλίο…
   Βρε αθεόφοβε μια φορά ακόμα και για τους όλμους των 120 δεν έγραψες ένα σχόλιο που να χει να κάνει με τον ΕΣ,μονο καμιά προώθηση πολωνικων ή ουκρανικων προιόντων στον ΕΣ γράφεις …. ΕΛΕΟΣ

   Απάντηση
   • dimitris /PL

    @EPTALOFOS 4
    ΟΚ, θα τα πω κατευθείαν. Φωτογραφίες εδώ αποτελούν μια αναπαράσταση του Β’ Παγκοσμίου. Όχι την προετοιμασία για μελλοντικές προκλήσεις.

   • d.

    @EPTALOFOS 4 re: μονο καμιά προώθηση πολωνικων ή ουκρανικων προιόντων στον ΕΣ γράφεις …. ΕΛΕΟΣ

    διεξάγετε ένας πόλεμος στην Ουκρανία. Περιορισμένος και όμως με τα πολύ μοντέρνα όπλα και από της δύο (ή παραπάνω) πλευρές. Έτσι και δοκιμάζονται τα όπλα, από πολλές πηγές. Κάποια θετικά, κάποια αρνητικά. Και προσπαθώ να σας τα περάσω. Ακόμα και τα όπλα στην Ουκρανία, εκτός που πρέπει να είναι μοντέρνα και αποτελεσματικά, έχουν και λογικές τιμές. Επειδή άλλα δεν περνάνε εκεί. Ας διαβάζει όποιος ενδιαφέρεται. Και όποιος δεν ενδιαφέρεται ας μην διαβάζει.

  • Kostas

   ρε συνονόματε τι έχεις πάρεις και γράφεις τέτοιες μπούρδες;

   μήπως επιθυμείς δημοκρατία ρωσικού τύπου;

   Απάντηση
   • Kostas

    Ο EPTALOFOS 4 έγραψε την καλύτερη απάντηση. Και σε αυτά που γράφω δεν νομίζω ότι έχω άδικο δυστυχώς οτι έχει να κάνει με νατο. Και πρώτα από όλα για τη χώρα μας. Καλημέρα

   • Kostas

    Και όποιος πιστεύει σε οποιαδήποτε δημοκρατία και ελευθερία!!!Εφόσον είναι μεγαλύτερος 10 ετών έχει ψυχασθένεια.Κατά τη γνώμη μου

   • d /PL

    @Kostas «Και όποιος πιστεύει σε οποιαδήποτε δημοκρατία και ελευθερία!!!Εφόσον είναι μεγαλύτερος 10 ετών…»

    λες τέτοια… ενώ το σοβιετικό πολεμικό ναυτικό δεν γνώριζες (και με 5-χρονη υποχρεωτική υπηρεσία). Έχουμε θαυμάσια δημοκρατία στην Ελλάδα ! Την είχαμε θαυμάσια ακόμα και το 1976, όταν ήρθα για πρώτη φορά.

 4. Ασβος

  d/pl πρεπει να εχετε ανεβασει πιεση βλεποντας την ιστορια να επαναλαμβανεται, ετσι;

  Απάντηση
  • d

   Και απ’την άλλη η πίεση ησυχάζεται μόνη της μετά από σύγκριση οικονομικών στοιχείων (5,1 % έναντι του 1%) και επίπεδου ζωής. – Και εσείς πως τα πάτε με την πίεση ?

   Απάντηση
   • Ασβος

    Ειμαι στα μισα σας χρονια, εχω «ψωμι» ακομα. Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας. Εσεις τα υπογλωσσια μη ξεχνατε και ολα θα πανε 👌👌👌👌👌👌

 5. Gunslinger32

  Ο Γάλλος είπε σκληρές αλήθειες αναφέροντας γεγονότα εντός της «συμμαχίας» που οι άλλοι σκέφτονται αλλά φοβούνται να εκφράσουν ελεύθερα για να μην παράγουν «αρνητικές ταλαντώσεις» και τους μαλώσει το αφεντικό, και τα γλυφτράκια (ειδικά τα νεονατουά) αμέσως πετάχτηκαν να εκφράσουν προβληματισμούς, για τον Εμανουέλ που φαίνεται να τον έχει Μακρόν και τον αμολάει χώρις φόβο αλλά με πάθος.

  Η απόλυτη υποκρισία και υποταγή των πορδαλάλων ντεμέκ πολεμάρχων και «υπερασπιστών της ελευθερίας», σε όλο της το μεγαλείο.

  Για ακόμη μια φορά συγχαρητήρια από εμένα στον νεαρό πρόεδρο της Γαλλίας, για το θάρρος του να μιλήσει ανοιχτά με σταράτα λόγια, για αυτή την μπουρδοσυμμαχία.

  Απάντηση
  • d

   @Gun «…ειδικά τα νεονατουά…»
   – Τα είπαν αρκετά καθαρά, προτού τα είπε και ο Γάλλος.

   Ενώ εσύ δεν γνωρίζεις γλώσσες τους. Άρα και δεν τους διαβάζεις. Έτσι και ζεις αδιάβαστος, ακόμα και γράφοντας δικά σου παραμύθια.

   Μα και τα ελληνικά ΜΜΕ δρουν σαν εξαρτημένα από τα δυτικά πρακτορεία, μόνο αυτά αναφέρουν.

   Απάντηση
   • Gunslinger32

    Αναγνώρησες τον εαυτό σου στις περιγραφές που έκανα παραπάνω, μπράβο. 👏

 6. tsimuha

  «για αυτή την μπουρδοσυμμαχία.»

  Εεε τωρα το παρτραβας, συμμετεχουν σε αυτην σοβαρα εθνη, γιατι τα προσβαλλεις ετσι.

  Απάντηση
 7. Gunslinger32

  Παράσημο τους έδωσα με τον χαρακτηρισμό. 😉
  Οι αμερικάνοι μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, εμφανίζουν όντως μια λαγνεία σε σοβαρά έθνη όπως την Αλβανία, το Μαυροβούνιο η ένα μίγμα σλαβοκατσαπλιάδων στα σκόπια και Ανατολική Πρωσία μεριά, που θέλουν να έχουν σε αυτή την όμορφη παρέα.

  Απάντηση
  • dimitris /PL

   «Ανατολική Πρωσία μεριά» δεν έχει σλάβους.

   Βάλτους έχει και Ρώσους. Βάλτοι καθόλου, Ρώσοι μόνο στα 25% της γλώσσας τους είναι σλάβοι, δηλαδή όχι πάνω από ότι οι Άγγλοι είναι και Έλληνες.

   Και Πολωνοί δεν πήραν την Ανατολική Πρωσία, πήραν τα δικά τους. Βρέστε π.χ. που βρίσκεται το Φρόμπορκ (Fromborg) – σχεδόν στα ρωσικά σύνορα, έτσι ? Μα αυτή είναι η πολωνική πόλη την οποίας προϊστάμενος ήταν ο Nicolas Copernicus. Δέστε το Olsztyn (Allenstein για τους Γερμανούς) – μα αυτή ήταν η πολωνική πόλη της οποίας στρατιωτικός διοικητής ήταν ο Copernicus, εν διάρκεια πολέμων. Και που βρίσκεται Lidzbark Warminski ? Κοντά στο Wolfsschanze του Αδόλφου ? Μα αυτή ήταν η πολωνική πόλη και μητρώπολης, όπου ο μητροπολήτις ήταν ο θείος του Kopernik. – τον αναφέρω, γιατί όλοι για τον Copernicus έχετε ακούσει.

   Απάντηση
   • Gunslinger32

    Ξέχασες την περιοχή Frisches Haff, που στα νότια περιλαμβάνει σήμερα πολωνικά εδάφη, ιστορικέ της συμφοράς και της πλάκας.

   • Gunslinger32

    Ξέχασες επίσης την Σιλεσία (νοτιοανατολική Πρωσία) που ανήκε επίσης στην γερμανική αυτοκρατορία.

    Μέχρι σήμερα δεν έχω συναντάει ούτε έναν από Σιλεσία που να λέει ότι αισθάνεται πολωνός, και αυτό λέει πολλά για την ιστορία. Όσο και να ενοχλεί τα πολωνά πρακτοράκια δεξιά και αριστερά.

   • dimitris /PL

    @Gun

    «…ούτε έναν από Σιλεσία…» – επειδή τους έψαχνες στην Γερμανία. Δηλαδή έκανες ακριβώς, μα ακριβώς κάτι τόσο «έξυπνο» σαν το να ψάχνεις στην Τουρκία Έλληνες, μεταξύ αυτόν των πληθυσμών οι οποίοι εκδιώχτηκαν από την Ελλάδα το 1912-1928.

   • dimitris /PL

    Άιντε, ούτε το google maps δεν ξέρεις να ανοίξεις ? Το Frombork βρίσκεται ακριβός στο Frisches Haff ! ! ! Και η Πρωσία ήταν το νεότερο γερμανικό κράτος εκεί. Ούτε 150 χρόνια δεν κράτησε (εκεί). Χάσιμο χρόνου η συζήτηση με σένα !

   • Gunslinger32

    Άργησες με το ψάξιμο, αλλά πάλι αδιάβαστος ήρθες(όπως πρίν).
    Πίσω στην πέτρα σου, από την οποία πετάχτηκες σαν σκ.τό να μιλήσεις για ιστορία.

   • d/

    «Άργησες με το ψάξιμο, αλλά πάλι αδιάβαστος ήρθες(όπως πρίν).
    Πίσω στην πέτρα σου, από την οποία πετάχτηκες σαν σκ.τό να μιλήσεις για ιστορία.»

    αιτνε με το «επιπεδο» σου

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: