Η Ρουμανία θα αγοράσει τέσσερις κορβέτες Gowind

Οι ρουμανικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, την επιλογή της Naval Group και του εταίρου της Santierul Naval Constanta (SNC) για το πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων νέων κορβετών πολλαπλών αποστολών Gowind, τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών Type 22 και την κατασκευή κέντρου εκπαίδευσης και κέντρου συντήρησης.

Οι ομάδες των Naval Group και SNC τιμήθηκαν με την εμπιστοσύνη των ρουμανικών αρχών και προσβλέπουν να εργαστούν μαζί ώστε να προσφέρουν στο ρουμανικό Ναυτικό τέσσερις τελευταίας τεχνολογίας κορβέτες Gowind.

“Με αυτό το πρόγραμμα, η Ρουμανία θα επωφεληθεί από την μακρά παράδοση αριστείας και εμπειρίας της Naval Group. Η σχεδίαση Gowind έχει επιλεγεί ήδη από αρκετές χώρες. Η πλατφόρμα και το σύστημα μάχης περιλαμβάνει το σύστημα διαχείρισης μάχης (CMS) Setis που προσφέρει ολοκληρωμένο τελευταίας τεχνολογίας νατοϊκών προτύπων δοκιμασμένο σε μάχη πακέτο ικανοτήτων για ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις (ASW), επιχείρηση εναντίον πλοίων επιφανείας (ASuW) και αντιαεροπορικές επιχειρήσεις (AAW). Σύμφωνα με την Naval Group, η Gowind ειναι η τέλεια λύση για την Ρουμανία για εκτελέσει στρατηγικές αποστολές ως ένας βασικός εταίρος του NATO στην Μαύρη Θάλασσα και ενισχύει, επίσης, τις ικανότητες της Ευρωπαϊκής Άμυνας.

Η προσφορά της Naval Group και SNC βασίζεται στις συμπληρωματικότητες της συνεργασίας τους, οι οποίες διασφαλίζουν την ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Ρουμανίας, καθώς η SNC θα παραλάβει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να υποστηρίξει ολόκληρο τον κύκλο ζωής των κορβετών, απο την κατασκευής έως την συντήρηση και εκσυγχρονισμό τους.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Navalnews.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.