Πηγή: e-Amyna

Μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της Νέας Δομής Διοίκησης και Δυνάμεων των ΕΔ 2020-2034 είναι η εκ βάθρων αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Ναυστάθμου Κρήτης στη Σούδα Χανίων με στόχο την ενίσχυση της ναυτικής παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η μόνιμη ανάπτυξη Μονάδων Επιφανείας και Υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού στο Ναύσταθμο Κρήτης εξασφαλίζει μεταξύ άλλων:

• ταχύτερη μετάβαση σε περιοχές ενδιαφέροντος (Ανατολική Μεσόγειος-Κύπρος)

• δυνατότητα ελλιμενισμού πλοίων μεγάλου εκτοπίσματος, άνω των 10.000 τόνων.

• αποφυγή συγκέντρωσης του συνόλου του Στόλου σε μία ναυτική βάση.

• δυνατότητα παραμονής μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος εν πλω.

• αντιμετώπιση του πλεονεκτήματος που απολαμβάνει το Τουρκικό Ναυτικό με το ναύσταθμο Aksaz (απέναντι από τη ν. Ρόδο) από τα τέλη του ’90.

Προς αυτή την κατεύθυνση, το ΓΕΝ ήδη εγκαινίασε εντός του έτους τις ανακαινισμένες υποδομές χειρουργείων του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης (25 Φεβρουαρίου) και νεόδμητα οικήματα για στέγαση του προσωπικού (3 Αυγούστου).

Τέλος, η Νέα Δομή Διοίκησης και Δυνάμεων 2020-2034 προβλέπει (ξανά…) την κατάργηση περιττών και επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, γραφειοκρατικών δομών όπως οι Ναυτικές Διοικήσεις Ιουνίου και Βορείου Ελλάδος και ανάληψη των επιχειρησιακών και λοιπών έργων από έτερες Υπηρεσίες.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: