Η νέα έκθεση της έδρας ΓΕΕΘΑ “Θουκυδίδης”

Δείτε την τελευταία – μετά από καιρό – έκθεση της Έδρας ΓΕΕΘΑ στις Στρατηγικές Σπουδές “Θουκυδίδης” για τα τεκταινόμενα στο διεθνές μας περιβάλλον.

Καλή μελέτη!

Δημοσιεύτηκε η νέα Έκθεση της έδρας ΓΕΕΘΑ Θουκυδίδης. Η Έκθεση Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021 εστιάζει στην Τουρκία.

Αναλύεται η εσωτερική πολιτική κατάσταση της γειτονικής χώρας, οι πολιτικές εξελίξεις, το σχέδιο τροποποίησης του εκλογικού νόμου και το νέο Σύνταγμα, το κλίμα εκφοβισμού και πίεσης, η Τουρκική Κοινή Γνώμη και πολιτική, οι Δημοσκοπήσεις και το τουρκικό πολιτικό σύστημα, το Διαστημικό Πρόγραμμα της Τουρκίας, ζητήματα Ελευθερία Σκέψης, Έκφρασης και Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, η Ελευθερία Τύπου, κ.α.

Επιπλέον, εξετάζονται θέματα Οικονομίας, οι οικονομικές προκλήσεις και το κλίμα αβεβαιότητας, οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, η πορεία του Χρηματιστηρίου και οι προοπτικές της τουρκικής οικονομίας.

Σημαντικό μέρος της Έκθεσης αφιερώνεται σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Η Έκθεση καλύπτει τις σχέσεις της γειτονικής χώρας με χώρες της Μέσης Ανατολής, του Καυκάσου και της Ανατολικής-Κεντρικής Ασίας, με τις ΗΠΑ. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, καθώς και στη δραστηριότητα της Τουρκίας στα Βαλκάνια.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση εδώ.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.