Νέας γενιάς τεθωρακισμένο όχημα αμφίβιας εφόδου παρουσίασε η Mitsubishi

Υπό κλίμακα μοντέλο του ερπυστιοφόρου αμφίβιου οχήματος σε κατάσταση θαλάσσιας επιχείρησης.

[dropcap size=small]Σ[/dropcap]την MAST Asia 2017, στην Έκθεση Αερο-Ναυτικής Άμυνας και Τεχνολογίας στο Τόκυο της Ιαπωνίας παρουσίασε η Mitsubishi Heavy Industries ένα μοντέλο υπό κλίμακα του νέου αμφιβίου ερπυστριοφόρου οχήματος που ανέπτυξε ως όχημα επίδειξης τεχνολογίας. Η Mitsubishi σκοπεύει να παρουσιάσει το νέο όχημα στις Ιαπωνικές Αμυντικές Δυνάμεις ως το νέας γενιάς αμφίβιο όχημα.

Οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε φάση δημιουργίας μιας νέας «Αμφίβιας Ταξιαρχίας Ταχείας Ανάπτυξης» μέχρι την Άνοιξη του 2018. Το αρχικό μέγεθος της ταξιαρχίας θα είναι 2.000 άνδρες αλλά αναμένεται να αυξηθεί στους 3.000 μόλις η ταξιαρχία καταστεί επιχειρησιακή κάποια στιγμή εντός του 2018.

Οι αμφίβιες ικανότητες του τεθωρακισμένου οχήματος της Mitsubishi έχουν ήδη δοκιμαστεί με τη χρήση του μοντέλου προσομοίωσης. Όλα τα επιμέρους στοιχεία του, περιλαμβανομένου του σκάφους, του κινητήρα, του συστήματος ανάρτησης και των υδροπροωθητών έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από τη Mitsubishi.

Το αμφίβιο όχημα της Mitsubishi θα προσφέρει πολύ μεγαλύτερες ικανότητες από το αμερικανικό AAV 7 στους τομείς της προστασίας, της ταχύτητας και της κινητικότητας. Θα είναι ικανό να προσφέρει στις επιχειρήσεις σε θάλασσα και στην ξηρά.

Υπό κλίμακα μοντέλο του ερπυστιοφόρου αμφίβιου οχήματος σε κατάσταση θαλάσσιας επιχείρησης.
Υπό κλίμακα μοντέλο του ερπυστιοφόρου αμφίβιου οχήματος σε κατάσταση θαλάσσιας επιχείρησης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Mitsubishi σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διάρκεια της MAST 2017 το σκάφος του αμφιβίου οχήματος θα παρέχει προστασία στο πλήρωμά του από πυρά ελαφρών όπλων και θραύσματα πυροβολικού. Θα έχει πλήρωμα τριών ανδρών που θα βρίσκονται στο πρόσθιο μέρος του οχήματος και θα έχουν πρόσβαση σε δύο θυρίδες που θα ανοίγουν προς τα πίσω καθώς και τρείς διόπτρες ημέρας για περιμετρική παρατήρηση. Το αμφίβιο όχημα της Mitsubishi θα κινείται από έναν υπετροφοδοτούμενο κινητήρα ντήζελ 2,206 kW τοποθετημένο στο κέντρο του σκάφους. Το οπίσθιο τμήμα του οχήματος θα μπορεί να μεταφέρει 15 στρατιώτες.

Το όχημα της Mitsubishi θα έχει πλήρως αμφίβιες ικανότητες χωρίς προετοιμασία και θα προωθείται στο νερό από δύο υδροπροωθητές που είναι τοποθετημένοι στα πλάγια του του κεντρικού χώρου του οχήματος. Παρόμοιοι υδροπροωθητές κινούν την κλάση ταχέων πυραυλοφόρων σκαφών “Hayabusa” που κινείται από έναν τριαξονικό σύστημα κινητήρα αερίου αποτελούμενου από τρείς αεριοστροβίλους LM500-G07 που κινούν τρείς αντίστοιχα υδροπροωθητές.

Η υδροπνευματική ανάρτηση που θα ενσωματώνει το όχημα αποτελείται από 6 εδαφιαίους τροχούς σε κάθε πλευρά με έναν κινητήριο τροχό εμπρός, έναν σταθεροποιημένο πίσω και τρείς οδηγούς τροχίσκους στην άνω πλευρά. Για τη μείωση της αντίστασης κατά τη διάρκεια του πλου οι τροχοί μπορούν να ανασυρθούν υδραυλικά μέχρι ένα σημείο.
Πηγή: Navy Recognition

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.