Νέος επικεφαλής της Naval Group στην Ελλάδα

Ο Dr. Cyrille Bret νέος επικεφαλής της Naval Group στην Ελλάδα

H Naval Group ανέθεσε τα καθήκοντα του νέου επικεφαλής του γραφείου της στην Αθήνα με ισχύ από τις 12 Απριλίου, στον Δρ. Cyrille Bret (Δρ. Σιρίλ Μπρετ). Η ενίσχυση του δυναμικού της με την  παρουσία του Δρ. Μπρετ, αποτελεί ισχυρή ένδειξη της δέσμευσης της Naval για τη δραστηριοποίηση της στην Ελλάδα.

Το γραφείο της Naval Group στην Αθήνα λειτουργεί από το 2008 και έχει έναν κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

H Naval Group μαζί με τους άλλους συνεργάτες του “Team France” συμμετέχει στη διαδικασία επιλογής  της νέας φρεγάτας πολλαπλού ρόλου του Ελληνικό Ναυτικού, με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων της στη χώρα, ως στρατηγικός εταίρος του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και τη διεύρυνση της συνεργασίας της με εγχώριες επιχειρήσεις για το πρόγραμμα των φρεγατών αλλα και πέρα από αυτό.

Σύντομο βιογραφικό του Dr.C. Bret

Πριν την ένταξη του στη Naval Group το 2016, o Dr. Cyrille Bret, κατείχε τη θέση του Senior Auditor στο γαλλικό National Audit Office. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά και τις Διεθνείς Σχέσεις από τη Γαλλική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αμυντικών Σπουδών, ενώ απέκτησε και διδακτορικό τίτλο σπουδών το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του ως νέος επικεφαλής του γραφείου της Ελλάδας, συμμετείχε στα θέματα διοικητικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ως senior auditor, του γαλλικού National Audit Office.

O Dr. Cyrille Bret δήλωσε: «Με τιμά βαθύτατα ο διορισμός μου στην Ελλάδα, μια χώρα πολύ αγαπητή σε εμένα. Δεσμεύομαι να καταβάλλω κάθε προσπάθεια στην ενδυνάμωση των στρατηγικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ της Ελληνικής και της Γαλλικής Δημοκρατίας. Εχω την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια της Ελλάδας.»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

 1. Εχω την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια της Ελλάδας.»

  Σχόλιο μου επί αυτού.

  Το γεωπολιτικό χαρτί ξέρουν να το παίζουν οι Γάλλοι πολύ καλά! Ουσιαστικά αυτοί το παίζουν, γιατί οι Αμερικανοί μιλάνε περισσότερο για βιομηχανικό έργο για συντηρήσεις στόλου κλπ.

  Δύο πράγματα μου κάνουν εντύπωση από την φρεγατιάδα.

  Οι πιο λαλίστατοι όσον αφορά το πρόγραμμα τους είναι οι Γάλλοι και μετά οι Αμερικανοί.

  Οι άλλοι συμμετέχοντες παρουσιάζονται σπάνια στα μέσα ενημέρωσης και ειδικότερα του αμυντικού τύπου!

  Εχεις την εντύπωση ότι παρουσιάζουν κάτι μόνο πίσω από κλειστές πόρτες και μόνο σε αυτούς που θα λάβουν τις αποφάσεις, ξεχνάνε όμως και το ευρύτερο κοινό των αμυντικών θεμάτων στην Ελλάδα παίζουν ως ένα σημείο τον ρόλο του Opinion Maker στην κάθε πρόταση.

  Μάλλον τον αγνοούνε αυτό το κοινό,μπορεί να έχουν δίκιο να το αγνοούνε θα το καταλάβουμε από την απόφαση που θα παρθεί κάποια στιγμή.

  Καμία πρόταση δεν καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες του Π.Ν και εάν κάποιες τις πλησιάζουν, δεν ξέρουμε τι ακριβώς με λεπτομέρεια προσφέρουν !

  π. χ είναι αποδεσμευσιμος ο SM-2 Block IIIA ή Β και C για μας ναι ή οχι;

  Ας είναι, εύχομαι να πάρθει μία απόφαση που σε μεγάλο βαθμό να καλύπτει τα επιχειρησιακά κριτήρια και όχι άλλα πράγματα, και να μπούνε οι βάσεις, μελλοντικά το Π. Ν να μπορεί να σχεδιάσει το σκαρί που πιστεύει ότι του ταιριάζει με τα επιμέρους συσήματα που ανταποκρίνονται καλύτερα στις εκάστοτε ανάγκες του.

  Ελπίζω να βρεθούν κάποιοι που επιτέλους να θέλουν να δουν την Ελλάδα να φτάνει σε επίπεδο συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων και όχι να λέω και εγώ στο μέλλον , μα αυτά τα λέμε τα τελευταία σαράντα χρόνια και τίποτα δεν αλλάζει !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.