Ο καναδικός Στρατός θα παραλάβει το νέο τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή (ΕΣ) C20 σε διαμέτρημα των 7,62 χλστ, που κατασκευάζεται από την Colt Canada, για να αντικαταστήσει το C8 που χρησιμοποιούν οι ομάδες ΕΣ. Σύμφωνα με πηγές προερχόμενες από τον καναδικό Στρατό, το νέο C20 θα έχει μεγαλύτερη ακρίβεια και θα είναι περισσότερο βελτιωμένο σε σχέση με το υφιστάμενο C8 που χρησιμοποιείται από τους Καναδούς Στρατιώτες.

Το νέο τυφέκιο C20 επιλέχθηκε από τον καναδικό Στρατό τον Αύγουστο 2019, στο πλαίσιο του έργου συστήματος ΕΣ, και αναπτύχθηκε για να χρησιμοποιηθεί ως τυφέκιο ΕΣ. Το G20 κατασκευάζεται από την βιομηχανία Colt Canada και 300 τυφέκια αναμένεται να παραδοθούν στον καναδικό Στρατό. Η καναδική κυβέρνηση αρχικά ανέθεσε σύμβαση αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων στην Colt Canada την 28η Φεβρουαρίου 20202 για τη δημιουργία της γραμμής παραγωγής για να κατασκευάσει το τυφέκιο ΕΣ C20.

Σύμφωνα με τεχνική ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στον ιστοτόπο  The Firearm Blog, το C20 χρησιμοποιεί σύστημα άμεσης έγχυσης αερίων και διαθέτει μονολιθικό άνω υποδοχέα (upper receiver), μια τεχνολογία που έχει λάβει άδεια εκμετάλλευσης από την Lewis Machine & Tool, που επιτρέπει την τοποθέτηση άνω ράγας μεγάλου μήκους Picatinny. Ο MRR-L Integrated Upper Receiver διαθέτει σύστημα λαβής τύπου MLOK (modular locking accessory mounting). Το C20 διαθέτει σκανδάλη Geissele SSA Dual-Stage Trigger, ρυθμιζόμενο κοντάκιο LMT DMR και δίποδο American Defence. Το όπλο δοκιμάστηκε με τον σιγαστήρα OSS QD 7.62mm και με περίβλημα της ASTUR. Οι καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν ακόμη επιλέξει το οπτικό που θα χρησιμοποιηθεί με το C20.

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: