ΗΠΑ: Νέες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αναβάθμισης του Abrams M1A2 SEP v3

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη μιας βελτιωμένης έκδοσης του μοναδικού κύριου άρματος μάχης (MBT) M1 Abrams των ΗΠΑ που θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο.

Η ετήσια έκθεση που εκδόθηκε από το γραφείο επιχειρησιακών δοκιμών και αξιολόγησης (DOT&E) αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ΜΒΤ της έκδοσης 3 (v3) του M1A2 Systems Engineering Plan (SEP).

Το M1A2 SEP v3 θα είναι σχεδόν άγνωστο στους αρματιστές που υπηρετούν στις πρώτες εκδόσεις του. Η νέα έκδοση θα μπορεί να καυχιέται για τον ηλεκτρονικό έλεγχο πυρός που σημαίνει ότι το πυροβόλο του SEPv3 μπορεί να βάλλει ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Ο κινητήρας, το σύστημα κίνησης και οι ερπύστριες έχουν αναβαθμιστεί για υψηλότερες επιδόσεις και για να υποστηρίξουν την αύξηση βάρους της πλατφόρμας, ίσως να διαθέτει πλήμνες και αγκωνωτούς βραχίονες κατασκευασμένους μεσώ 3D εκτυπωτών.

Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν επίσης ενισχύσεις στην ικανότητα επιβίωσης που διαθέτουν την εξελιγμένη θωράκιση Next Evolutionary Armor (NEA) και μείωση της ευπάθειας στις απειλές των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED).

Σύμφωνα με την έκθεση, το DOT&E ενέκρινε, την 28η Δεκεμβρίου 2018, το Γενικό Πρόγραμμα Δοκιμών και Αξιολόγησης (TEMP) του Abrams M1A2 SEP v3. Η επικαιροποιημένη TEMP περιλαμβάνει προβλέψεις για τις προγραμματισμένες δραστηριότητες για τον σκοπό των δοκιμών αξιολόγησης παραγωγής και των εν συνεχεία επιχειρησιακών δοκιμών και αξιολογήσεων.

Επίσης, πρόσθεσε ότι το οικονομικό έτος 2019 (FY 2019), ο Στρατός των ΗΠΑ ολοκλήρωσε τις δοκιμές με πραγματικά πυρά του συστήματος πυρός του M1A2 SEPv3. Για την ολοκλήρωση της εκτίμησης των ικανοτήτων επιβίωσης του M1A2 SEPv3, ο Στρατός πρέπει να εκτελέσει τις υπόλοιπες σειρές δοκιμών με πραγματικά πυρά που θα εστιάζουν στην αντιμετώπιση των τρωτών σημείων που προκαλούνται από την μάχη ή τα αποθηκευμένα πυρομαχικά και τις εργασίες προτυποποίησης και προσομοίωσης (M&S) επικεντρωμένες στον χαρακτηρισμό της αποτελεσματικότητας της θωράκισης σε ολόκληρο τον φάκελο επιχειρήσεων.

Ο Στρατός αναμένει το πρόγραμμα δοκιμών και αξιολόγησης βόλων με αληθινά πυρά του M1A2 SEPv3, να ολοκληρωθεί στο πρωτο τρίμηνο του FY 2020.

To FY2019, ο Στρατός των ΗΠΑ ολοκλήρωσε τις δοκιμές Full-Up, System-Level (FUSL) για την αξιολόγηση της ικανότητας επιβίωσης ενός ετοιμοπόλεμου άρματος εναντίον IED, ναρκών και έμμεσων και άμεσων πυρών. Οι δοκιμές FUSL περιλαμβάνουν 20 ελέγχους σε τρία αντιπροσωπευτικά άρματα μάχης μαζικής παραγωγής.

Οι δοκιμές του διαμερίσματος πυρομαχικών ξεκίνησαν το τέταρτο τρίμηνο του FY2019 και θα ολοκληρωθούν το πρωτο τρίμηνο του FY2020. Αυτές οι δοκιμές εξετάζουν τις απειλές που διατρυπούν την αρματική θωράκιση και προσβάλουν το διαμέρισμα πυρομαχικών ώστε να αξιολογηθεί η αντίδραση των αποθηκευμένων πυρομαχικών και οι οποίες επιπτώσεις θα έχουν αντίκτυπο στο πλήρωμα.

Η αξιολόγηση της ικανότητας επιβίωσης του Abrams M1A2 SEPv3 σε όλο το φάσμα των επιχειρησιακών συνθηκών μάχης θα εξαρτηθεί από τα στοιχείων των δοκιμών με αληθινά πυρά και τα στοιχεία απο τις προσομοιώσεις. Ο Στρατός εργάζεται στην επικύρωση και επαλήθευση των μοντέλων και των εργαλείων προσομοίωσης που είναι καθοριστικής σημασίας για την εν λόγω αξιολόγηση.

 

Απόδοση/Μετάφραση απο το defence-blog.com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.