Γερμανία: Παρουσιάστηκαν τα νέα ουγγρικά Leopard 2A4

Τα πρώτα γερμανικά κύρια άρματα μάχης Leopard 2A4 που ανακατασκευάστηκαν και αναβαθμίστηκαν για τον ουγγρικό Στρατό παρουσιάστηκαν από την γερμανική βιομηχανία Krauss-Maffei Wegmann (KMW) στο Μόναχο στην Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το ουγγρικό υπουργείο άμυνας. Τα άρματα αυτά αποτελούν μέρος του πακέτου οπλισμών και εξοπλισμών που αποκτήθηκε από την Ουγγαρία στην Γερμανία και που περιλαμβάνει νέα άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα γενικής χρήσης. Τα άρματα Leopard 2A7+ θα παραδοθούν αργότερα.

Την 19η Δεκεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της διαδικασία εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της, η Ουγγαρία υπέγραψε σύμβαση με την KMW για την απόκτηση 44 νέων κύριων αρμάτων μάχης Leopard 2A7+ και 24 νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000. Επιπλέον, η Ουγγαρία αγόρασε 12 μεταχειρισμένα κύρια άρματα μάχης Leopard 2A4 από τα αποθέματα της KMW για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το εξοπλιστικό πρόγραμμα αποτελεί ενα περαιτέρω βήμα προς την μεγαλύτερη διαλειτουργικοτητα μεταξύ των ευρωπαϊκών Ένοπλων Δυνάμεων.

Η KMW αναμένεται να παραδώσει σύντομα τα δώδεκα ανακατασκευασμένα και αναβαθμισμένα Leopard 2A4. Επανέρχονται στην ενεργό υπηρεσία καθώς ήταν σε καθεστώς μακροχρόνιας αποθήκευσης από την KMW. Στο πλαίσιο των ανακατασκευών, τα άρματα εφοδιάστηκαν επίσης με νέα πολυβόλα για την αντικατάσταση των MG3. Αυτά τα άρματα θα χρησιμοποιηθούν πρωτίστως για εκπαιδευτικούς σκοπούς, για να εκπαιδευτούν τα πληρώματα στον χειρισμό των 44 καινούριων Leopard 2A7+ που αναμένεται να παραδοθούν στην Ουγγαρία αρχής γενομένης απο το 2023.

Η παράδοση αυτών των αρμάτων θα επιτρέψει στον ουγγρικό Στρατό να κάνει ένα άλμα προόδου από τα σημερινά άρματα που διαθέτει, τα T-72M1. Σύμφωνα με μια από τις εκθέσεις που συντάχθηκαν από το γερμανικό υπουργείο άμυνας πριν από λίγα χρόνια, ένα άρμα μάχης Leopard 2A7+ αξίζει 13-15 εκατομμύρια ευρώ (€). To πακέτο που αγοράστηκε από τους Ούγγρους περιλαμβάνει εξοπλισμό για μια Επιλαρχία Αρμάτων και μια Μοίρα Πυροβολικού, με υλικά υποστήριξης. Το Leopard 2A7+ ειναι μια ανάπτυξη του Leopard 2A6 και επωφελείται απο ενισχυμένες ικανότητες προστασίας και αναγνώρισης. Το άρμα αποκαλύφθηκε κατά την έκθεση αμυντικού υλικού Eurosatory 2010, στην Γαλλία.

Leopard 2A7+ και ανακατασκευασμένο Leopard 2A4 στην KMW

Φωτογραφίες: Υπουργείο Άμυνας Ουγγαρίας

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.