ΗΠΑ: Το νέο Α/Κ πυροβόλο Brutus 155 χλστ εμφανίστηκε στην άσκηση Northern Strike 2019

Υπ. Αμ. ΗΠΑ | To Brutus 155mm.

Κατά την άσκηση Northern Strike 2019 του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), μια διαπιστευμένη άσκηση του Διακλαδικού Εθνικού Εκπαιδευτικού Κέντρου (JNTC), υποστηριζόμενη απο το Γραφείο Εθνοφρουράς, παρουσιάστηκε το πειραματικό αυτοκινούμενο πυροβόλο Brutus των 155 χιλιοστών, την 25η Ιουλίου 2019, στο Στρατόπεδο Γκρέϊλινγκ, Μίσιγκαν, ΗΠΑ.

Το αυτοκινούμενο πυροβόλο Brutus των 155 χλστ αναπτύχθηκε από κοινού από την εταιρεία AM General και τον όμιλο The Mandus Group. Το Brutus κουβαλάει το ίδιο πυροβόλο με το Μ777 σε ένα υδροπνευματικό, μαλακής ανάκρουσης σύστημα για την τοποθέτηση του πάνω σε ένα FMTV (Οικογένεια Μεσαίων Τακτικών Οχημάτων).

Τον Φεβρουάριο 2018, ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρονταν ξανά να εξετάσει τις διαθέσιμες επιλογές για ένα νέο κινητό πυροβόλο ώστε να αντικαταστήσει τους υφιστάμενους τύπους ρυμουλκούμενων πυροβόλων 105 χλστ και 155 χλστ. Σύντομα εξελίχθηκε ένα νέο σύστημα 155 χλστ που θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις κοντής και μακριάς κάννης και παρέχεται σε πακέτο που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στους διαφορετικούς τύπους Μοιρών Πυροβολικού του Στρατού των ΗΠΑ.

Τον Νοέμβριο 2018, ο Στρατός των ΗΠΑ δοκίμασε το -προσαρμοσμένο πάνω σε φορτηγό- σύστημα πυροβολικού, χαμηλής ανάκρουσης πυροβόλο Brutus των 155 χλστ στο Φορτ Σιλ στην Οκλαχόμα, όπως μετέδωσε ο Τζόζεφ Τρεβίθικ στο The Drive. Το, κατά κάποιο τρόπο, νέο αυτοκινούμενο πυροβόλο θα καλύψει τις προδιαγραφές της υπηρεσίας για μια χαμηλού βάρους κινητή επιλογή ώστε να αντικαταστήσει τα υφιστάμενα πυροβόλα στα τεθωρακισμένα οχήματα Stryker, στο ελαφρύ Πεζικό και τις Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις.

Το 155 χλστ Brutus χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με το Hawkeye, ένα πυροβόλο μαλακής ανάκρουσης που αναπτύχθηκε απο τις αμερικανικές εταιρίες Mandus Group και AM General, το οποίο επιτρέπει σε ένα πυροβόλο να βάλλει πάνω από μια ελαφριά πλατφόρμα.

Το αυτοκινούμενο πυροβόλο Brutus των 155 χλστ είναι ενσωματωμένο πάνω σε ένα τροποποιημένο 6Χ6 σκάφος ενός πεντάτονου M1083 τύπου FMTV με στηρίγματα ευστάθειας για να το βοηθήσουν να σταθεροποιηθεί όταν εκτελεί βολές. Η σειρά φορτηγών FMTV είναι το βασικό τακτικό φορτηγό μέσα στον Στρατό των ΗΠΑ.

Τον Δεκέμβριο 2018, ο Στρατός των ΗΠΑ αποδέσμευσε οπτικοακουστικό υλικό που έδειχνε τις δοκιμαστικές βολές με το Brutus.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.