Αυτήν την στιγμή αναπτύσσονται τα νέα όπλα για τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς SU-57, όπως δήλωσε την Δευτερά ο Γιούρι Σλιούσαρ, γενικός διευθυντής της ρωσικής αεροδιαστημικής και αμυντικής εταιρείας United Aircraft Corporation.

«Σήμερα, οι κινητήρες δυο σταδίων βρίσκονται σε εντατικές δοκιμές εξέλιξης σε ξεχωριστό πρόγραμμα. Θέλω να υπενθυμίσω ότι το αεροσκάφος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλά νέα καταστροφικά συστήματα – κάποια εξ αυτών έχουν κατασκευαστεί ήδη, άλλα είναι υπό ανάπτυξη. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν σύμφωνα με τις νέες λειτουργίες και τους νέους στόχους», δήλωσε ο Σλίουσαρ.

Την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής κρατικής επιχείρησης Rostec, Σεργκέϊ Χεμεζοφ, δήλωσέ ότι οι αεροδιαστημικές δυνάμεις της Ρωσίας θα παραλάβουν πολλά μαχητικά αεροσκάφη Su-57 αρχής γενομένης από το 2020.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, το Su-57, το οποίο κοστίζει περίπου $40 με $45 εκατομμύρια ανα αεροπλάνο, μπορεί επίσης να αποκτηθεί από αρκετές χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, το Μυανμάρ, η Αλγερία και η Τουρκία – ιδιαίτερα αφότου ΗΠΑ και Άγκυρα συγκρούστηκαν για το πρόγραμμα του F-35.

Το Su-57 (παλιότερα γνωστό ως PAK FA ή T-50) είναι ένα μονοθέσιο δικινητήριο αεριωθούμενο που διαθέτει στελθ σχεδίαση, σούπερ ικανότητα ελιγμών, ικανότητα υπερηχητικής πτήσης όπως επίσης και εξελιγμένο ραντάρ και ηλεκτρονικά. Η πρώτη πτήση του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε το 2010.

Απόδοση/Μετάφραση από το Sputniknews.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: