Η Νιγηρία παρουσίασε το νέο 4Χ4 ΤΟΜΠ Ezugwu

Ο Οργανισμός Αμυντικών Εταιρειών της Νιγηρίας παρουσίασε ένα νέο εγχώριας κατασκευής 4Χ4 τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ), το Ezugwu. Την είδηση μετέδωσε ο Shmuel Yosef Agnon στον ιστότοπο Strategic Intelligence (www.intelligencebriefs.com).

Το ΤΟΜΠ βαφτίστηκε με το όνομα του Στρατηγού Victor Ezugwu, ο οποίος έγινε γνωστός για την συμμετοχή του στην αντιμετώπιση των τρομοκρατών της Μπόκο Χαράμ. Τέλη 2018, ο Στρατηγός Victor Ezugwu διορίστηκε ως διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αμυντικών Εταιρειών της Νιγηρίας.

Το ΤΟΜΠ περιγράφηκε από την εταιρεία ως ένα όχημα MRAP (Ανθεκτικό σε Νάρκες – Προστατευόμενο από Ενέδρες). Το τεθωρακισμένο όχημα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Διοίκηση Εργοστάσιων Μηχανικής (CED) του νιγηριανού Στρατού. Είναι θωρακισμένο από τα πυρά μικρών όπλων και χρησιμοποιεί θωράκιση τεχνολογίας επίπεδου πατώματος. Το αμάξωμα του μπορεί να αντέξει έκρηξη 7 κιλών τρινιτροτολουόλης (TNT) ενώ ο κάθε τροχός μπορεί να αντέξει έκρηξη 12 κιλών TNT. Το όχημα διαθέτει επίσης δύο πύργους όπλων οι οποίοι μπορούν να περιστραφούν κατά 360 μοίρες και μια τηλεσκοπική κάμερα μεγάλης εμβέλειας για την αυξημένη επίγνωση κατάστασης. Το 4X4 Ezugwu είναι εξοπλισμένο με ενα σύστημα ανεξάρτητης ανάρτησης και ωθείται από τον κινεζικό υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα WD615. Το όχημα έχει χωρητικότητα 12 ατόμων: Αρχηγό, Οδηγό, δυο Πολυβολητές και οχτώ Στρατιώτες. Διαθέτει δύο πολυβόλα, ενα 12,7 χλστ για αντιαεροπορική χρήση και ενα 7,62 χλστ.

Ο νιγηριανός Στρατός έχει αυξήσει το ποσοστό των όπλων που κατασκευάζονται στην χώρα, με την Proforce να παραδίδει το εγχώριας κατασκευής ΤΟΜΠ Ara στον Στρατό της Νιγηρίας. Η νεοσύστατη βιομηχανία κατασκευής οχημάτων του νιγηριανού Στρατού (NAVMC) κατασκευάζει τα οχήματα περιπολίας πεζικου (IPV) τα οποία είναι εφοδιασμένα με ένα βαρύ πολυβόλο, τα Τακτικά Οχήματα Περιπολίας με χωρητικότητα οχτώ ατόμων και ενα ελαφρύ τακτικό ΤΟΜΠ.

Πηγή: armyrecognition.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

 1. Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι …
  Brookings: Η φτώχεια στη Νιγηρία αυξάνεται με ρυθμό έξι ατόμων ανά λεπτό – Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σε 87 εκατ. ανθρώπους
  Η φτώχεια στη Νιγηρία αυξάνεται με ρυθμό έξι ατόμων ανά λεπτό – Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σε 87 εκατ. ανθρώπους
  Η Νιγηρία πρόσφατα προσδιορίστηκε ως η φτωχότερη χώρα στον κόσμο, μπροστά από την Ινδία και αυτό παρά τα κέρδη από τις πωλήσεις πετρελαίου.
  H Νιγηριανή Πρωτοβουλία για τη Διαφάνεια (Nigerian Extractive Industries Transparency Initiative), όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ότι η Νιγηρία έχει κερδίσει 484 δισ. δολάρια από το πετρέλαιο τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού αλλά και η κατάσταση των υποδομών της επιδεινώθηκε.
  Σύμφωνα με τον οργανισμό, τα κέρδη από το πετρέλαιο ήταν επαρκή για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για ετήσιες επενδύσεις ύψους 15 δισ. δολαρίων για τις υποδομές για τα επόμενα 33 χρόνια, αλλά τα κεφάλαια δεν χρησιμοποιήθηκαν για αυτό το λόγο.Εν τω μεταξύ, στην τελευταία έκθεσή της για τη φτώχεια, το Ίδρυμα Brookings εκτιμά ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας στη Νιγηρία έχει αυξηθεί σε 87 εκατομμύρια ανθρώπους, έναντι 73 εκατομμυρίων στην Ινδία.Το χαμηλότερο ΑΕΠ αποτελεί έναν από τους παράγοντες που αντιπροσωπεύουν την αυξανόμενη φτώχεια παρά τα σημαντικά έσοδα από το πετρέλαιο.
  Η Νιγηρία χτυπήθηκε έντονα από την κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου το 2014 και η οικονομική της ανάπτυξη επιβραδύνθηκε από 6,3% το αντίστοιχο έτος σε 1,9% για το πρώτο τρίμηνο του 2018.
  Η Νιγηρία μαστίζεται επίσης από πολύ υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας που σίγουρα δεν βοηθούν τα ζητήματα, ούτε και η εκτόπιση πολιτών από την ύπαιθρο στις πόλεις.
  Στην πετρελαϊκή καρδιά της χώρας – το Δέλτα του Νίγηρα, το οποίο φιλοξενεί επίσης μερικές από τις φτωχότερες κοινότητες της Νιγηρίας, επιθέσεις σε αγωγούς και κλοπές πετρελαίου – έχουν επίσης συμβάλει στην επιδείνωση μιας ήδη κακής κατάστασης.
  http://bankingnews.gr/index.php?id=374604

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.