Η Νιγηρία κατασκευάζει ελαφριά περιπολικά οχήματα και όπλα

©APA News | Νιγηριανής κατασκευής ελαφριά περιπολικά ή ελαφριά τακτικά οχήματα.

Ο νιγηριανός Στρατός άρχισε την παραγωγή ελαφριών τακτικών οχημάτων και άλλων όπλων στην βιομηχανία κατασκευής οχημάτων του νιγηριανού Στρατού (NAVMC) προκείμενου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στην εσωτερική ασφάλεια, όπως μετέδωσε το APA News.

Ο Αρχηγός του Στρατού Αντιστρατηγός Τουκούρ Γιουσούφ Μπουρατάϊ, μετά από την περιοδεία του στις γραμμές παραγωγής της βιομηχανίας που εδρεύει στο Ριγκατσικούν (περιοχή Ιγάμπι της τοπικής κυβέρνησης Καντούνα), δήλωσε, την Πέμπτη, 20 Ιουνίου, ότι τα πρώτα εγχώριας κατασκευής “ελαφριά τακτικά οχήματα” που κατασκευάστηκαν από την βιομηχανία θα παρουσιαστούν την 6η Ιουλίου. Δήλωσε επίσης οτι το NAVMC συνεργάστηκε με τον Συνεταιρισμό Αμυντικών Βιομηχανιών Νιγηρίας (DICON) για την παραγωγή αυτών των οχημάτων.

Ο Αρχηγός του Στρατού, ωστόσο, επεσήμανε ότι, από τη δεκαετία του 1960, δεν υπήρξαν σοβαρές προσπάθειες στην τοπική παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού. Το NAVMC εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο 2019. Η βιομηχανία παράγει ήδη άλλα οχήματα, θωρακισμένα, όπως ήδη είχε μεταδώσει το Army Recognition και αναμετέδωσε η Προέλαση.

©Marko Babic/twitter | Ελαφρύ περιπολικό όχημα στους δρόμους της Καντούνα κατά τις εκλογές τοπικών κυβερνήσεων και εθνικής βουλής, 9 Μαρτίου 2019.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.