Η Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφαλείας του Υπουργείου Ενέργειας (DOE/NNSA) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) θα διαθέσει τις υπερυπολογιστικές δυνατότητες και την τεχνική της εμπειρία προς υποστήριξη της σύμπραξης δημόσιου/ιδιωτικού τομέα του προέδρου Τράμπ για την μάχη εναντίον της διασποράς του νέου κορωνοϊού (COVID-19).

“Ανυπομονούμε να δανείσουμε τούς παγκοσμίου κλάσης υπερυπολογιστικούς πόρους μας για την καταπολέμηση του COVID-19”, δήλωσε η Λίσα Ε. Γκόρντον-Χαγκερτι, η υφυπουργός του υπουργείου ενέργειας των ΗΠΑ. “Οι υπερυπολογιστές της NNSA θα είναι διαθέσιμοι, θα ενισχύουν τους ερευνητές στο να κατανοήσουν τον ιό COVID-19, να αναπτύξουν θεραπείες και εμβόλια και τελικά να τερματίσουν αυτήν την πανδημία”.

Η NNSA θα προσφέρει σημαντικό χρόνο σε δέκα μη διαβαθμισμένους υπερυπολογιστές της. Συνολικά, το NNSA θα συνεφέρει υπολογιστική ισχύ σχεδόν 32 πέταφλοπς (petaFLOPS) για την έρευνα του COVID-19. Τα πέταφλοπς είναι μια μέτρηση της απόδοσης ενός υπολογιστή. Το φλόπς (FLOPS) είναι το ακρωνύμιο των πράξεων “Floating-Point” που εκτελούνται ανα δευτερόλεπτο. Ένα petaFLOPS είναι το μέγεθος 1015 (σχεδόν ένα τετράκις) υπολογισμών ανά δευτερόλεπτο. Τα μηχανήματα της NNSA θα συνεισφέρουν στην δεξαμενή της σύμπραξης πληροφορικής υψηλών επιδόσεων (HPC) του COVID-19 των 13 επιπλέον υπερυπολογιστών από άλλα κυβερνητικά ιδρύματα, βιομηχανίες και ακαδημίες. Η συμμετοχή στην σύμπραξη θα συνεχίσει να αυξάνεται.

“Οι υπερυπολογιστές είναι ιδιαίτερα καλοί για τη διεξαγωγή ερευνών στις περιοχές όπως της επιδημιολογίας και την μοριακή μοντελοποίηση, επειδή τα συστήματα αντικατοπτρίζουν την διασύνδεση που υπάρχει στην φύση”, σύμφωνα με τον Ντάριο Τζιλ, διευθυντή της IBM Research, ενός άλλου εταίρου της σύμπραξης.

Συνήθως το NNSA διαθέτει τα συστήματα HPC για την σχεδίαση, προσομοίωση και την διαχείριση των αποθεμάτων των όπλων επόμενης γενιάς, που επιτρέπουν τις ζωτικής σημασίας δυνατότητες μοντελοποίησης χωρίς τη δοκιμαστική πυρηνική έκρηξη. Τα εθνικά εργαστήρια της NNSA λειτουργούν τρεις από τους 10 ισχυρότερους υπερυπολογιστές όλου του κόσμου,τους Trinity, Sierra και Lassen.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: