ΗΠΑ: Παρουσίαση της προσαρμοζόμενης κεραίας ραντάρ επόμενης γενιάς

©Northrop Grumman | RAPTR

Η εταιρεία Northrop Grumman ανέλαβε σύμβαση από τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) για την εξέλιξη της τακτικής κεραίας ραντάρ επόμενης γενιάς. Το Αναπροσαρμοσμένο Άνοιγμα Κεραίας για Ραντάρ Σκόπευσης Ακρίβειας (RAPTR) θα αποτελείται από μικρά δομικά τμήματα ραντάρ ώστε να επιτραπεί στην κεραία να βαθμονομηθεί για να χωρέσει σε ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων αποστολών και πλατφορμών.

Το RAPTR θα βελτιωθεί πάνω στην ακρίβεια και την εμβέλεια των προηγούμενων combat-proven ραντάρ της Northrop Grumman για να παρέχει στους μαχητές μεγαλύτερο επίπεδο κατανόησης της κατάστασης. Το σύστημα θα λειτουργεί σε πολλαπλές λειτουργίες ραντάρ, συμπεριλαμβανομένων των Synthetic Aperture Radar και Ground Moving Target Indicator, για την παροχή αναλυτικής επιχειρησιακής εικόνας.

“Η αρχιτεκτονική δομικών τμημάτων του RAPTR μας επιτρέπει να βαθμονομήσουμε την κεραία προς τα κάτω ή προς τα πάνω για να χωρέσει σε ένα ευρύ φάσμα αποστολών και πλατφορμών, γι ‘αυτό είναι καλά προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του σημερινού πολυχωρικού πεδίου μάχης”, δήλωσε ο Μπέντ Τόλαντ, αντιπρόεδρος, επίγειων και αεροπορικών C4ISR της Northrop Grumman.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.