Σύμφωνα με δελτίο τύπου που αποδέσμευσε η εταιρεία Northrop Grumman την 21η Μαΐου 2020, κατασκεύασε και δοκίμασε επιτυχώς την πρώτη πολύ χαμηλού βάρους τορπίλη (Very Lightweight Torpedo – VLWT) που κατασκευάστηκε ποτέ από εταιρεία για το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ). Η πρωτότυπη τορπίλη βασίζεται σε σχεδίαση του Εργαστηριού Εφαρμοσμένων Ερευνών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβανίας (PSU – ARL) που διανεμήθηκε στους αμυντικούς κατασκευαστές το 2016.

Η Northrop Grumman, η οποία χρηματοδότησε ανεξάρτητα την έρευνα και την ανάπτυξη, θα προσφέρει βελτιώσεις για το μικρότερο κόστος της VLWΤ ως την απάντηση της Northrop Grumman για το πρόγραμμα μικρού όπλου ταχείας επίθεσης (Compact Rapid Attack Weapon) του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ο σχεδιασμός και η κληρονομιά παραγωγής τορπιλών της Northrop Grumman φτάνει 80 χρόνια πίσω, στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (Β’ ΠΠ), μέσω των προμηθειών της Westinghouse. Το 1943, η Westinghouse ανέλαβε σύμβαση από το Ναυτικό των ΗΠΑ για να αντιστρέψει την σχεδίαση μιας κυριευμένης γερμανικής ηλεκτρικής τορπίλης και μέσα σε 12 μήνες ξεκίνησε την παραγωγή της ηλεκτρικής τορπίλης Mk 18, η οποία άλλαξε τον ρου των υποβρύχιων επιχειρήσεων στον Ειρηνικό. Από τότε η Northrop Grumman βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της σχεδίασης και παραγωγής τορπιλών και προσφέρει την τορπίλη βαρέος τύπου MK48 Common Broadband Advanced Sonar System (CBASS) και την ελαφρά τορπίλη Mk 50 Lightweight Torpedo.

Η Northrop Grumman, εφαρμόζοντας την μηχανολογική και κατασκευαστική της εμπειρία βελτιώθηκε πάνω στην αρχική σχεδίαση της VLWT ώστε να αντικαταστήσει τα εξαρτήματα υψηλού κόστους και να προχωρήσει στη συνολική διαθεσιμότητα, αναπαραγωγιμότητα και αξιοπιστία της. Τα τροποποιημένα τμήματα κατασκευάστηκαν και ελέγχθηκαν με την χρήση του εξοπλισμού δοκιμών του PSU-ARL.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: