Νορβηγία: Υπέρβαρος και παραβάτης του cabotage ο γερμανικός αρματοφορέας που μετέφερε τα Leopard 2A7

©Νορβηγική διεύθυνση δημόσιων οδών | Το άρμα μάχης πάνω στον αρματοφορέα στην φωτογραφία είναι ένα από τα δύο άρματα μάχης Leopard 2A7 που βρίσκονται στην Νορβηγία για τις χειμερινές δοκιμασίες του Στρατού της χώρας.

Σύμφωνα με τον νορβηγικό ιστότοπο tung.no, ο οποίος επικαλείται τον υπεύθυνο του σταθμού κυκλοφορίας Γιασάϊμ της νορβηγικής διεύθυνσης δημόσιων οδών, Bjørn Uno Rogneby, το απόγευμα της Πέμπτης, 13 Ιανουάριου 2022, καταλογίστηκε πρόστιμο σε όχημα μεταφοράς άρματος μάχης (αρματοφορέα) επειδή βρέθηκε υπέρβαρο και διότι παραβίαζε τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ενδομεταφορών (cabotage).

Ένας γερμανικός αρματοφορέας που είχε ως προορισμό το Στρατόπεδο Ρένα, βρέθηκε υπέρβαρος, περίπου κατά 15000 κιλά και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 153000 κορωνών Νορβηγίας.

Επίσης, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η μεταφορά παραβίαζε το cabotage και επιβλήθηκε πρόστιμο στην μεταφορική εταιρεία ύψους 50000 κορωνών Νορβηγίας. Το άρμα παραλήφθηκε και μεταφέρθηκε στον τελικό προορισμό του με άλλον αρματοφορέα.

Αυτήν την στιγμή διενεργούνται οι δοκιμασίες του νορβηγικού Στρατού ώστε, εντός του έτους, να ληφθεί η απόφαση σχετικά με το νέο άρμα μάχης που θα αντικαταστήσει τα σημερινά Leopard 2A4NO.

Βίντεο: Τα δυο K2 Black Panther που συμμετέχουν στις χειμερινές δοκιμές έφτασαν στο Ντράμεν την 28η Δεκεμβρίου 2021.

Επι του παρόντος εκτελούνται δοκιμασίες στα άρματα μάχης Leopard 2A7 της γερμανικής Krauss-Maffei Wegmann (KMW) και K2 Black Panther της νοτιοκορεατικής Hyundai Rotem.

Σχετικά με τα Leopard 2: Τα δύο Leopard 2A7 για τις δοκιμασίες έφτασαν στο Όσλο με το φέρι του Κίελο την 9η Ιανουάριου, πάνω σε σχετικούς αρματοφορείς.

Βίντεο και φωτογραφία: Τα δύο γερμανικά Leopard 2A7 έφτασαν στο Όσλο την 9η Ιανουαρίου 2021 ωστε να συμμετέχουν στις δοκιμασίες για το νέο άρμα του νορβηγικού Στρατού

Για κάποιο λόγο, ο Γερμανός μεταφορέας επέλεξε να χρησιμοποιήσει το ίδιο φορτηγό για την μεταφορά στο Ρενα σε δυο γύρους. Το πρώτο άρμα παραδόθηκε όταν η μεταφορά της φωτογραφίας ήταν υπό εξέλιξη για δεύτερη φορά.

Όμως η μεταφορά ανάμεσα στο Χιορτνέσκαγια και το Ρένα με ξένα φορτηγά θεωρείται ενδομεταφορά (cabotage). Όταν εκτελείται ενδομεταφορά χωρίς τα κατάλληλα έγγραφα, τότε το cabotage είναι παράνομο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθεί στην μεταφορική εταιρεία πρόστιμο ύψος 50000 κορωνών Νορβηγίας.

Η συνολική αξία των προστίμων για την μη τήρηση των προϋποθέσεων ασφαλούς φόρτωσης και την παραβίαση του cabotage ξεπέρασε τις 200000 κορώνες Νορβηγίας.

Το Leopard 2A7 εκφορτώθηκε από τον αρματοφορέα και παραλήφθηκε από νορβηγικό φορτηγό.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.