Η Νορβηγία παρέλαβε τα πρώτα αυτοκινούμενα πυροβόλα K9

©forsvaret.no

Η Νορβηγική Υπηρεσία Αμυντικών Εξοπλισμών (NDMA) ανακοίνωσε την 19η Σεπτεμβρίου στον ιστότοπο της ότι παρέλαβε τα δυο πρώτα αυτοκινούμενα πυροβόλα (SPH) K9 Thunder των 155 χλστ από την εταιρεία Hanwha Defense κατά τη διάρκεια τελετής στην Νότια Κορέα.

Τα πρώτα συστήματα, αποτελούμενα από SPH K9 155/L52 και όχημα μεταφοράς πυρομαχικών K10, θα παραδοθούν στην Νορβηγία τον Δεκέμβριο για δοκιμές, ανακοίνωσε η NDMA.

Η τελική παράδοση στον νορβηγικό Στρατό έχει προγραμματιστεί για το Φθινόπωρο του 2020, και συνολικά 24 πυροβόλα K9 με έξι υποστηρικτικά K10 θα παραδοθούν στην Νορβηγία με την ολοκλήρωση της σύμβασης, η οποία συνάφθηκε το 2017, σύμφωνα με την NDMA.

Samuel Cranny-Evans

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

15 Απαντήσεις

 1. 124 σετ αυτοκινούμενα πυροβόλα, μέ όλα, όλα τα μη-ηλεκτρονικά ανταλλακτικά να είναι ίδια με το Κ-9, εκτός από πύργο, λαμβάνει τώρα και ο Πολωνικός στρατός. Είναι παραγωγής της HSW, με πνευματικά δικαιώματα και για κάθε μετατροπή, και πώληση στους τρίτους (full licence από την Κορέα) και λέγονται “KRAB”. Έως σήμερα τα έχουν φτιάξει κάτι 24 σετ από τα 124. Θα τους πάρει μερικά χρόνια. Μόλις τώρα έχουν λάβει και την μεγαλύτερη φρέζα (the machine) για body, και μια άλλη για κάνες. Με ένα πάρα πολύ σοβαρό σύστημα BMS και δυκτύοσης σκόπευσης (μάλλον δεν είναι η κατάλληλη λέξη ?)

  ένώ όλα αυτα λόγο του πολέμου στην Ουκρανίας. Αλλιώς θα ήταν μόνο 24 σετ, συνολικός, και από εισαγόμενους πύργους και ένα απλό body από τα πολωνικά Τ-72.

  Ένα από τα στάδια αναφέρεται και εδώ, :
  Α/Κ πυροβόλο KRAB 155 χιλ.
  Doukas Gaitatzis 19 Φεβρουαρίου 2014

  http://www.proelasi.org/%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%ba-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%b2%cf%8c%ce%bb%ce%bf-krab-155-%cf%87%ce%b9%ce%bb/

  1. Μια ερώτηση. Έχει πέσει και η Πολωνία θύμα των οικονομικών δολοφόνων κρατών που τους μπουκώνουν με δάνεια και μετά φέρτα όλα πίσω?

   1. Όχι. Ήταν πολιτική του Donald Tusk. Μα το κόμμα του δεν κέρδισε πια εκλογές πριν από 4 χρόνια, και δεν θα κερδίσει σε 3 εβδομάδες. Άφησαν την χώρα με -56% ΑΕΠ, ενώ τώρα είναι κάτι -48% και όλο πέφτει.

    Φορολογία μειώνετε, παροχές για οικογένειες με παιδιά ραγδαίος αυξάνονται, το έλλειμμα προϋπολογισμού σχεδόν δεν υπάρχει και είναι κάτω από κάθε σχέδιο προϋπολογισμού, κάθε χρόνο, μισθοί +7% το 2018 και τώρα φαίνεται το ίδιο. Αυτά με τον ίδιο συντελεστή συναλλαγών με άλλα νομίσματα. ΑΕΠ +5,1% το 2018… Που είναι το μυστικό ? – αυτό είναι.

    Τελείωσε η ατιμωρησία των δικαστών! Δεν είναι πια άνευ νόμου. Ξένες μεγάλες εταιρίες (το 2/3 της αγοράς) πληρώνουν τώρα δεκάδες δις ευρώ πιο πολλούς φόρους. Και εξάγουν από την χώρα δεκάδες δις (ευρώ) πιο λίγα χρήματα. Μα όχι ! Δεν αυξήθηκε ποσοστιαία επιβάρυνση, μειώθηκε ! Δηλαδή μειώθηκε για μικρομεσαίους. Και αυτοί είναι συνήθως Πολωνοί. Τώρα μικροί πάνε πιο καλά και τα λεφτά τους εξοδεύουν στην Πολωνία. Και αντί των μικρών, τώρα πτωχεύουν μερικά μεγάλα δίκτυα. Μα αυτό λόγο των διαδεδομένων αγορών μέσο διαδικτύου – πολύ πιο φθηνών. Και όμως τώρα οι εκατομμυριούχοι (2/3 ήταν ξένοι) φοβούνται να κοροϊδεύουν την εφορία. Επειδή αλλιώς εργάζεται τώρα εισαγγέλευα και δικαστήρια. Ακόμα και των δικαστή ο υπουργός μπορεί να «παγώσει» στα καθήκοντα του (όταν κατάσταση είναι προφανή). Παλιά ήταν εντελώς ασφαλής, και τα έλυναν μόνο μεταξύ τους. Ακόμα και όταν ο πρόεδρος δικαστηρίων νομού αποδείχτηκε πως είναι ένας μέλος μαφίας ήταν ασφαλής… – γινόταν και τέτοια, επί του Τουσκ.

    Και έτσι ακούς τώρα από της Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη όλο ένα μεγάλο κλάμα ότι «Πολωνοί δεν σέβονται το κεκτημένο δημοκρατικής χώρας» Ακόμα και γελοία παραμύθια για δικτατορία… Βέβαια μπούρδες είναι και σε 3 εβδομάδες θα τα δεις στης εθνικές εκλογές.

   2. @Gun… – Aγαπιτέ κύριε… το «επιστημονικό» αυτό άρθρω ποιόν αναφέρη ? Αναφέρι την «Gazeta Wyborcza», και την «Rzeczpospolita». Και τα δύο στα ξένα χέρια, δεν θέλω να αναφέρω πια, δεν θα ήταν το προφίλ του Προέλαση.

    Βy the way… O Τουσκ, και το περιβάλων της Gazeta Wyborcza έχουν καταφέρει να περάσουν όλα τα κύρια πολονικά mass media στα ξένα χέρια, και 80% των τοπικών. Και τράπεζες, και ασφαλιτηκές αιταιρίες, και περισσώτερα μεγάλα κτίρια στην Βαρσοβία…
    Και τώρα κύριες τράπεζες πάλι είναι πολωνικές. Και η μια, η μεγαλύτερη Bank PKO BP πίρε την Α’ θέση της πιο ασφαλής τράπεζας στην ΕΟΚ (στα crash test της ΕΚΤ), και η άλλη Bank PKO S.A. έλαβε την τρίτη θέση, στα πιο πρόσφατα crash tests.

    Και δεν θέλουν το ευρώ. Any more questions ?

   3. Γιατί αναρωτιέμαι. Πολλά λεφτά σε εξοπλισμούς ! Μήπως ο θείος Σαμ σας πουλάει παραμύθι με τον κακό των Ρώσο και σας βάζει να παραγγέλνετε όπλα από αυτόν και από τους πιο πιστούς Συμμάχος του με το αζημίωτο?

   4. Το αντίθετο. Πολωνοί είναι αυτοί οι οποίοι παρακαλούν της ΗΠΑ να έρχονται και στην Κεντρική Ευρώπη. Μεταξύ άλλον και στην Ουκρανία (από το 2004). Προτιμάμε τους Αμερικανούς παρά τους Ρώσους, ενώ δεν την βλέπουμε την ανεξαρτησία μόνοι μας. Αποδείχτηκε μη δυνατή και με καταστροφικό τέλος.

    Εξοπλισμοί… – το νατοϊκό 2% του ΑΕΠ. Από το οποίο μόνο 0,5% πάνε στις αγορές όπλων. Και Έως το 2030 σταδιακά θα αυξάνετε στα 2,5% – 1%. Κοίτα την Ρωσία – εξοδεύει στα όπλα κάτι πάνω από 6% του ΑΕΠ ενώ εκτός πόλεων τα 40% οικογένειες δεν έχει τουαλέτα και μπάνιο, με τρεχούμενο νερό. Μα και εμείς ήμασταν έτσι υπό το ρωσικό ζυγό – πάρα πολύ πίσω από την Ευρώπη. Παρά που ήμασταν μια χώρα και με καλά αναπτυγμένη βιομηχανία και με μεγάλη αγροτική παραγωγή. Και επί των Ρώσων έπρεπε να πληρώνουμε 13 μεραρχίες στρατού ενώ τώρα μόνο τέσσερες.

   5. Mr. @Gun…

    https://www.thefirstnews.com/article/poland-avoids-middle-income-trap-and-claws-its-way-to-success-by-becoming-a-european-tiger-3935

    “What sets Poland apart from the Asian Tigers is that it sustained its high growth with a vibrant democracy—one that supported a shared vision of a socially responsible market economy,”

    https://www.euronews.com/2019/06/25/how-poland-s-golden-age-of-economic-growth-is-going-unreported-view

    https://www.politico.eu/article/central-and-eastern-eu-gdp-growth-economies/

    Παντός σας ευχαριστώ θερμά για την φροντίδα και συμπάθεια σας για την Πολωνία.
    Και ανησυχία δεν χρειάζεται.

 2. View post on imgur.com

  «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)

  Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)
  .
  .
  .
  .
  .

  Eφτασαν στη Νορβηγια τα δυο πρωτα πυροβολα και ενα οχημα μεταφορας φορτωσης πυρομαχικων.

  https://andrej-kraft.livejournal.com/186880.html

 3. ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΛΟΥΦΛΗΔΕΣ (a.k.a Kostas)

  https://i.imgur.com/klkxrKG.jpg

  «Στανη ο Φαιδων» (διατηρουμε και παραρτημα στο Poutanistan Point) πρωτη στα GIDIA (30 χρονια εμπειριας στην εκτροφη GIDAS ) πρωτη και στις PIPES (100 plus!)

  Tωρα ο GIDOpavlidis και στο διαστημα ( Pavlidis…. the last frontier GIDI)
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  H επισημη τελετη παραδοσης στις ενοπλες δυναμεις της Νορβηγιας

  https://www.snafu-solomon.com/2019/12/great-image-of-official-delivery-of-k9.html

 4. View post on imgur.com

  -ΦΑΙΔΩΝ ποια PIPA είναι αυτή που εχω κανει από τον tsimuha
  -Η 135η GIDOPavlidi
  -Μηπως είναι πολλες βρε ΦΑΙΔΩΝ
  -Τι νοημα εχουν οι αριθμοι, σκοπος είναι εσυ να τις ευχαριστιεσαι
  -Ναι βρε ΦΑΙΔΩΝ αλλα 135 PIPES δεν είναι πολλες, μηπως γινω αδερφη;
  -Όχι βρε τρελοGIDO, με 135 PIPES δεν γινεσαι αδερφη
  -Αχ Φαιδωνα πες μου, με ποσες γινεσαι, πες μου, πες μου θελω να ξερω
  -Θελεις τουλαχιστον 200 PIPES για να γινεις αδερφη
  -Αχ Φαιδων ευχαριστω, θα βαλω τα δυνατα μου να κανω κι άλλες PIPES για να φτασω τις 200,λατρευω να κανω PIPES τον tsimuha
  -Oυ να χαθεις Λουγκρα
  -Αχ ναι Φαιδων , θελω να ειμαι Λουγκρα, μου αρεσει, μου αρεσει πολύ…..
  .
  .
  .
  .
  https://www.ptisidiastima.com/norway-%ce%ba9-k10/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.