Νότια Κορέα: Έτοιμος ως το τέλος του 2020 ο αντιαρματικός πύραυλος Chungum

©Jane’s/Rahul Udoshi | Ο πύραυλος Chungum (πάνω) και εκτοξευτής διπλού σωλήνα (κάτων) παρουσιάστηκαν στην έκθεση Defexpo 2020 στο Λάκνοου.

Όπως ανακοινώθηκε στην Διεθνή Έκθεση DEFEXPO 2020, η ανάπτυξη του νέου αεροεκτοξευόμενου αντιαρματικού πυραύλου Chungum της Hanwha Defense αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.

O πύραυλος που αναπτύσσεται από την Hanwha Defence σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αμυντικής Ανάπτυξης της Νοτίου Κορέας, προορίζεται να εξοπλίσει τα Ελαφρά Εξοπλισμένα Ελικόπτερα (LAH) της Κορεατικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (KAI) κατά παραγγελία του Στρατού Ξηράς της Ν.Κορέας. Κάθε LAH μπορεί να μεταφέρει έως τέσσερις πυραύλους Chungum (δύο σε κάθε πλευρά).

To Light Armed Helicopter (LAH) της ΚΑΙ σε δοκιμαστική πτήση. Φέρει προπλάσματα πυραύλων Chungum στους πυλώνες του (φωτογραφία: KAI)

Το οπλικό σύστημα, η ανάπτυξη του οποίου ξεκίνησε το 2017, θα διατίθεται σύντομα και για εξαγωγή με την Ινδία να κατονομάζεται ως πιθανός, μελλοντικός χρήστης.

Ένα πρόπλασμα του πυραύλου εξετίθετο στο περίπτερο της εταιρίας στην έκθεση αμυντικού υλικού DEFEXPRO, στο Λάκνοου της βόρειας Ινδίας. Το μοντέλο ανέφερε πως το βλήμα θα έχει διάμετρο 120 mm, βάρος 20 κιλά και έχει τέσσερα αναδιπλούμενα πτερύγια σταθεροποίησης στο μέσον του κορμού κι άλλα τέσσερα στη βάση του. Ο κορμός του χωρίζεται σε τέσσερα διαμερίσματα: κεφαλή αναζήτησης, καύσιμο, μηχανισμός ελέγχου με μπαταρία και καλώδιο οπτικής ίνας. Δύο ακόμα μικρές εξαγωγές στο μέσον του κορμού θέτουν σε περιδίνηση το βλήμα βοηθώντας στην πιο σταθερή πτήση.

Πηγή: ptisidiastima.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.