Σύμφωνα με πληροφορίες που αποδεσμεύτηκαν την 31η Οκτωβρίου 2020 στον λογαριασμό Facebook των Ενόπλων Δυνάμεων της Κορεατικής Δημοκρατίας, το νέο πολυβόλο γενική χρήση (GPMG) Κ12 που αναπτύχθηκε από την νοτιοκορεατική βιομηχανία S&T Motiv θα γίνει το βασικό πολυβόλο 7,62 χλστ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ν. Κορέας.

Το διαμετρήματος 7,62 χλστ πολυβόλο γενικής χρήσης (GPMG) K12 θα παραδοθεί στις μονάδες Πεζικού του νοτιοκορεατικού Στρατού για να αντικαταστήσει τα παλιά πολυβόλα M60D που χρησιμοποιούνται στα οχήματα και τα εναέρια μέσα.

Η S&T Motiv Co., Ltd είναι μια νοτιοκορεατική οπλοβιομηχανία και κατασκευαστής εξαρτημάτων αυτοκίνητών που ιδρύθηκε το 1981. Τα όπλα της εξοπλίζουν τις περισσότερες μονάδες πρώτης γραμμής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ν. Κορέας.

Το GPMG K12 παρουσιαστηκε στο ευρύ κοινό το 2009 κατά τη διεθνή αεροδιαστημική και αμυντική έκθεση ADEX που έλαβε χώρα στην Σεούλ.

Το K12 βασίζεται πάνω στην σχεδίαση, εμφάνιση και λειτουργία του K3 χρησιμοποιώντας έμβολο αερίων και περιστρεφόμενο κλείστρο. Η τροφοδοσία του γίνεται μέσω τεμαχιζόμενης ταινίας φυσιγγίων και δεν μπορεί να δεχθεί γεμιστήρα. Η ασφάλεια τύπου cross-bolt είναι ίδια με των K3/Minimi και ο υποδοχέας είναι κατασκευασμένος από πεπιεσμένο χάλυβα με κάλυμμα τροφοδοσίας από κράμα αλουμινίου. Αν και παρόμοιος στην σχεδίαση, ο υποδοχέας και άλλα σημαντικά μέρη έχουν διευρυνθεί για να δεχθούν το μεγαλύτερο φυσίγγιο.

Το GPMG K12 βάλλει το φυσίγγιο 7.62×51mm NATO. Το πολυβόλο διαθέτει βάρος 12 κιλών, μήκος 1,234 χλστ και έχεο δραστικό βεληνεκές 800 μέτρων. Έχει πιστολοειδής λαβή, διπλή οπίσθια κάθετη χειρολαβή (spade grip) και μεταλλικό συρόμενο κοντάκιο όλα πάνω σε ένα όπλο για τον σκοπό της γρήγορης μετατροπής του σε επίγειο πολυβόλο από πεζό χειριστή. Η λαβή spade grip μπορεί να μετακινηθεί με την αφαίρεση δυο πίρων, αφαιρώντας την spade grip και ξεδιπλώνοντας το κοντάκιο το οποίο είναι παρόμοιας σχεδίασης με αυτό της έκδοσης FN Minimi Para.

Το πολυβόλο K12 διαθέτει επίσης αναδιπλούμενο δίποδο στήριγμα (τύπου K3), κάννη άμεσης αντικατάστασης, πώμα αερίων και φλογοκρύπτη τύπου M240H. Διαθέτει επίσης αναδιπλούμενο κυκλικό σκοπευτικό για βολές από ελικόπτερα με ένα σκοπευτικό τύπου κλίμακας για ακριβέστερη σκόπευση.

Το σκοπευτικό του K12 είναι προσαρμοσμένο πάνω σε ράγα MIL-STD 1913, η οποία υπάρχει επίσης πάνω στο κάλυμμα τροφοδοσίας και στις δύο πλευρές του χειροφυλακτήρα. Δεν έχουν επιλεγεί ακόμα οπτικά ή λέιζερ σκοπευτικά για χρήση με το K12, αλλά στο άμεσο μέλλον αναμένεται η επιλογή κάποιου τύπου ηλεκτροοπτικών εξαρτημάτων.

 

Πηγή: armyrecognition.com

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: